Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε ισχύ από σήμερα στην Ελλάδα το «πράσινο πιστοποιητικό»

Σε ισχύ από σήμερα στην Ελλάδα το «πράσινο πιστοποιητικό»
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 - 15:48

Χθες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό covid, ώστε από σήμερα κιόλας να ενταχθούμε στο πρώτο κύμα των ευρωπαϊκών χωρών που θα το χρησιμοποιήσει.

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα που ήταν η χώρα που το πρότεινε, είναι και η πρώτη χώρα που το θέτει αμέσως σε εφαρμογή με εκείνες τις χώρες εντός και εκτός ΕΕ που είναι επίσης έτοιμες.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό εκδίδεται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή και μπορεί να εκτυπωθεί, φέρει έναν κωδικό QR, το κείμενο είναι γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά και περιέχει τα βασικά στοιχεία κάθε ανθρώπου.

Μπορεί να το εκδώσει κάποιος που είτε έχει εμβολιαστεί πλήρως, είτε έχει διαγνωστικό τεστ, είτε έχει αναρρώσει από κορονοϊό.

Για τις αρχές της Ελλάδας το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό αρκεί για να χρειάζεται να μπει κάποιος που επισκέπτεται τη χώρα μας σε καραντίνα, δηλαδή διευκολύνει και δεν περιορίζει τις μετακινήσεις.

Συνολικά στην ΕΕ θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου ενώ μέσω ευρωπαϊκής πλατφόρμας πιστοποιείται η γνησιότητα κάθε πιστοποιητικού σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει η περιγραφή του αστυνομικού που είδε πρώτος το σκηνικό του εγκλήματος (video)

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει η περιγραφή του αστυνομικού που είδε πρώτος το σκηνικό του εγκλήματος (video)

Τις δραματικές στιγμές που έζησε από την ώρα που έλαβε σήμα μέχρι τη στιγμή που ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με τη σκηνή του φρικτού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά περιγράφει σε βίντεο ο αστυνομικός Χρήστος Βαρδίκος.