Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έρχονται προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους - Τι θα ισχύει για self test και μάσκες

Έρχονται προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους - Τι θα ισχύει για self test και μάσκες
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 - 13:17

Σε τροχιά αποκλιμάκωσης παραμένει η πανδημία στη χώρα μας, επιτρέποντας την άρση ολοένα και περισσότερων περιοριστικών μέτρων. Το Σαββατοκύριακο επέστρεψε η μουσική στην εστίαση κι επεκτάθηκε το ωράριο κυκλοφορίας από τις 12:30 στη 01:30. Παράλληλα, αυξήθηκε το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50 σε 75%. Όσο η εμβολιαστική κάλυψη θα αυξάνεται, τόσο θα γίνονται βήματα επιστροφής στην κανονικότητα.

Από σήμερα, Δευτέρα, επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ. Επόμενο βήμα η 1η Ιουλίου, οπότε και θα καταργηθεί πλήρως η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ το όριο των καλεσμένων στις δεξιώσεις θα αυξηθεί, από τους 100 στους 300.

«Καταστροφή ένα τέταρτο κύμα»
Όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχουν σειρά προνομίων, όπως να μην χρειάζεται να κάνουν σελφτεστ, να μην χρειάζεται να φορούν μάσκες σε ανοιχτούς χώρους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν ελεύθερη είσοδο και σε κλειστούς χώρους, όπως σε συναυλίες, γήπεδα και μπαρ.

Εάν η εμβολιαστική κάλυψη δεν φτάσει το 80 με 85% μέχρι το Σεπτέμβριο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέταρτο κύμα πανδημίας από το φθινόπωρο.

Μέχρι χθες, πάνω από 2,75 εκατ. Έλληνες είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Στόχος είναι στα τέλη Ιουνίου το 50% του ενήλικου πληθυσμού να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης