Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κανένα πρόβλημα «επιλογής» δεν υπάρχει για τους μεγάλους άσους του Ολυμπιακού

Κανένα πρόβλημα «επιλογής» δεν υπάρχει για τους μεγάλους άσους του Ολυμπιακού
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 - 14:21

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ... «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ», ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ... ΠΟΝΑΝΕ. ΚΑΙ ... ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

*** Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης λοιπόν σήμερα, στη 2η αγωνιστική του 2ου γύρου. Να θυμηθούμε, αρχικά, ότι στον αγώνα του 1ου γύρου, ο Ολυμπιακός έχασε δυο βαθμούς στην Τρίπολη. Ηταν ο πρώτος αγώνας πού έχασε βαθμούς και αυτό συνέβη από τη δεύτερη κι' όλας αγωνιστική. Υστερα, μετά από μία νίκη επί του Ιωνικού, ήρθε η δεύτερη απώλεια βαθμών, αυτή τη φορά μέσα στο Καραϊσκάκη, από το Βώλο του Μπέου.

*** Διστάζω να χαρακτηρίσω τον σημερινό αγώνα. Να πω ότι είναι ο τελευταίος μιάς χρονιάς πού αναμφισβήτητα πλήγωσε τον Ολυμπιακό και άντε να φύγει να τελειώνουμε, ή ότι πρόκειται για την «πρόβα τζενεράλε» για τη νέα χρονιά, όπου θα κληθούμε να απολαύσουμε έναν Ολυμπιακό νέο, έτοιμο να δώσει πάλι στον κόσμο του τις χαρές πού μόνον αυτός μπορεί να δώσει ;

*** Όπως και να το πείς, όπως και να το πάρεις, οι βαθμοί της νίκης είναι πάντα τρείς και γι' αυτούς αγωνίζεται η ομάδα, όποτε κι' αν παίξει. Διάβασα προσεκτικά την αποστολή. Αυτούς πού επέλεξε ο Μίτσελ για τον αγώνα, εκ των οποίων θα βγεί και η ενδεκάδα. Και ξέρετε, αποτελεί δημοσιογραφικό κλισέ, όποτε στην αποστολή μιάς ομάδας υπάρχουν πολλοί ισάξιοι παίκτες, να γράφουμε ότι ο προπονητής ... «έχει ευχάριστο πονοκέφαλο». Φυσικά, πρόκειται περί λανθασμένης διατύπωσης. Κατ' αρχάς, κανένας πονοκέφαλος δεν είναι ... ευχάριστος. Και δεύτερον, ο προπονητής είναι εκείνος πού βρίσκεται δίπλα στους παίκτες συνεχώς στην προετοιμασία και ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας ποιους θα επιλέξει να αγωνισθούν.

*** Όπως είδα λοιπόν την αποστολή, νομίζω ότι τα ενδιαφέροντα σημεία είναι αρκετά. Παρατήρησα, ας πούμε, ότι αυτή τη φορά στην αποστολή δεν βρίσκεται κανένας ... Καμαρά ! Δύο είχε πέρυσι τέτοιες μέρες ο Ολυμπιακός, τον Μαντί, τον Αγκιμπού και το καλοκαίρι προστέθηκε και ο Αμπουμπακάρ. Ως εκ τούτου, οι φορές πού έπαιξε η ομάδα χωρίς ... δείγμα από Καμαρά ( στην αποστολή εννοώ ) ήταν ελάχιστες, ίσως και καμία. ( Επίσης, απουσιάζουν και οι δύο Μπά, αλλά δεν έπαιξαν ποτέ μαζί )

*** Πάμε τώρα και στο κύριο πρόβλημα πού αντιμετωπίζει ο Μίτσελ στον καταρτισμό της σύνθεσης, σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ. Ότι δεν ξέρει πως θα κατεβάσει την επιθετική τετράδα, όταν έχει να επιλέξει ανάμεσα στους Χάμες, Φορτούνη, Μπίελ, Ελ Αραμπί, Μπακαμπού, Γκάρυ Ροντρίγκεζ και Μασούρα. Και οι πληροφορίες συγκλίνουν στην χρησιμοποίηση του Γιώργου Μασούρα, αντί ενός εκ των τριών πίσω από τον σέντερ φορ. Δηλαδή, να μην ξεκινήσει ένας εκ των Φορτούνη, Χάμες και Μπίελ, για να παίξει ο Μασούρας, ως «κλασικό εξτρέμ».

*** Απορώ : Γιατί αυτό ; Με την τριάδα αυτή παίξαμε στα Γιάννινα και στο πρώτο ημίχρονο προηγηθήκαμε με 0-2. Δεν λέω ότι ο Χάμες ήταν στα καλύτερά του, αλλά και δεν βρίσκω σοβαρό λόγο να «σπάσει» η τριάδα. Τι παραπάνω δηλαδή θα προσφέρει ο Μασούρας, στη θέση ενός εκ των τριών ; Η μήπως ο Γιωργάκης δεν έπαιζε βασικός στις μεγάλες γκέλες του πρώτου γύρου ;

*** Πάμε παρακάτω. Ούτε ο Χάμες, ούτε ο Μπίελ, πόσο μάλλον ο Φορτούνης, ευθύνονται για το ότι η ομάδα ΚΑΘΗΣΕ στο δεύτερο ημίχρονο, ή για τις ΓΚΕΛΕΣ της άμυνας πού κατέληξαν σε οδυνηρή ισοφάριση. Αν ψάχνουν για ευθύνες κάποιων, ας κοιτάξουν τον προπονητή με τον ... ευχάριστο πονοκέφαλο. Λέγεται ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει με εξτρέμ και συμφωνώ απολύτως. Πρώτος εγώ «φωνάζω», από εποχής Μάρτινς ακόμα, για την έλλειψη εξτρέμ. Σωστό λοιπόν αυτό, αλλά για να αντικαταστήσεις έναν από τους τρείς πού αναφέραμε, πρέπει να διαθέτεις εξτρέμ ΒΑΡΒΑΤΑ, πού να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ με την απόδοση και την αποτελεσματικότητά τους τους την χρησιμοποίησή τους. Εχουμε τέτοια εξτρέμ ;

*** Μια πολύ καλή λύση, θα ήταν η χρησιμοποίηση ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΣΕΛΟ, αλλά πιο μπροστά. Ισως σαν κλασικό αριστερό εξτρέμ, μπροστά από τον Ολεγκ. Αυτό θα έκανε ιδανική την απόδοση του 4-1-4-1 πού βλέπουμε σε πολλές ομάδες και είδαμε και στο Μουντιάλ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τότε οι θέσεις για τους κεντροεπιθετικούς «μπαλαδόρους» θα ήταν περισσότερες και τα προβλήματα επιλογής, λιγότερα. Θέλει, όμως ΔΟΥΛΕΙΑ για να εγκατασταθεί αυτό το σύστημα. Δουλειά απ' την προετοιμασία κι' όλας και όχι περιστασιακά και τσαπατσούλικα.

*** Για τις θέσεις των αμυντικών, οι επιλογές είναι περιορισμένες. Υπάρχουν ο Σωκράτης, ο Ντόη, ο Ρέτσος, ο Ολεγκ και ο Ανδρούτσος. Οι Σισέ, Μπα και Λάϊντνερ πού θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις, δεν υπάρχουν στην αποστολή και ο Μίτσελ αποφάσισε να μην τολμήσει να ανεβάσει κάποια ΑΞΙΑ παιδιά από την Β ομάδα. Νομίζω ότι αυτό θα το δούμε στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

*** Παρασύρθηκα και μπήκα σε τεχνικά θέματα, αλλά δεν νομίζω ότι κάνει ζημιά μία απλή διατύπωση απόψεων. Αλλωστε είμαι ο πρώτος πού στην δημοσιογραφική μου καριέρα υποστήριζα πάντα με πάθος ότι ΜΟΝΟ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ δικαιούται να έχει άποψη για θέματα επιλογών και προετοιμασίας. Ειδικά ο Μίτσελ, έχει αποδείξει ότι διαθέτει και διορατικότητα και οξυδέρκεια και ορθή κρίση. Και είμαι βέβαιος ότι αυτά θα τα διαπιστώσουνε και σήμερα.

*** ΔΥΟ σημαντικά πράγματα πιστεύω ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Το πρώτο, η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΓΟΝΩΝ ! Καμία, μα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ υπηρεσία δεν προσφέρουν στην ομάδα τα καπνογόνα πού πετάγονται σαν δήθεν ... πανηγυρικές εκδηλώσεις. Πρώτον, κινδυνεύει η ομάδα ΠΑΝΤΑ με κυρώσεις πού μπορεί να φτάσουν και σε αποκλεισμό έδρας. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, πού λένε. Δεύτερον, οι διακοπές πού προκαλούνται από την χρήση των καπνογόνων, ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ την απόδοση της ομάδας, διότι ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ πού έχει αναπτυχθεί μέχρι εκείνο το σημείο. Τώρα βέβαια, θα μου πείτε ότι ματαιοπονώ πού τα γράφω αυτά, διότι αυτοί πού πετάνε καπνογόνα έχουν ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ. Δεν πειράζει όμως, ας βρεθεί και κάποιος πού ΤΟΛΜΑ να γράψει ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ το μέγα πρόβλημα.

*** Τελευταίο. Περιμένω ΓΚΟΛ από τον Ολυμπιακό. Περισσότερα ίσως του ενός. Για όνομα του Θεού, όμως, μην έχουμε πάλι τα ίδια, αυτό το κακό ελάττωμα, το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ για την ομάδα λάθος, όταν η ομάδα προηγείται και ειδικότερα από νωρίς, στη συνέχεια να «κάθεται» να χαμηλώνει στροφές, να ρίχνει την απόδοσή της και επαναπαυμένη από το γκολ, να αρχίσει να επιδίδεται στο αποτρόπαιο «πλάϊ πλάϊ» «πίσω – πίσω», «πίσω - μπρος» και «άντε να κρατάμε μπάλα να τελειώνουμε και να γυρίσουμε σπίτι μας». Πόσα παιχνίδια, πόσους ΒΑΘΜΟΥΣ δεν έχει χάσει ο Ολυμπιακός από ΑΥΤΗΝ ακριβώς την νοοτροπία ;

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ηλιόλουστη η Τρίτη (video)

Ηλιόλουστη η Τρίτη (video)

Σε… καλοκαιρινό μοτίβο θα συνεχιστεί το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη, αφού σε ολόκληρη τη χώρα θα κυριαρχήσει ο ήλιος.