Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι περιοχές που θα φθάσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Παρασκευή (video)

Οι περιοχές που θα φθάσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Παρασκευή (video)
Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023 - 16:51

Σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν φυσιολογικές θερμές θερμοκρασίες για την εποχή, ωστόσο σε τοπικό επίπεδο οι τιμές θα είναι αυξημένες.

Ηλιοφάνεια θα σημειωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια κατά την διάρκεια ολόκληρης της ημέρας με πιθανότητα νεφώσεων στα πολύ ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Στους 34 – 37 βαθμούς θα είναι η θερμοκρασία στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 38 – 39 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 38 -40 βαθμούς στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.

Μόνο στην Βοιωτία, στην Φθιώτιδα και στην Θεσσαλία αναμένεται η θερμοκρασία να φθάσει τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στους 33 – 35 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στις νησιωτικές περιοχές.

Η πρόγνωση για Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα υπάρξει ηλιοφάνεια καθόλη την διάρκεια της ημέρας με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα είναι από 24 – 37 βαθμούς Κελσίου και νοτιάδες 2 – 4 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη, επίσης θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία στους 24 – 34 βαθμούς, νοτιάδες 2 – 4 μποφόρ.

Η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

Το Σάββατο από τις μεσημεριανές και προς τις βραδινές ώρες στις δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές θα επικρατήσει άστατος καιρός, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει καλός καιρός.

Την Κυριακή θα σημειωθεί στις ανατολικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης τις πρωινές ώρες ένα γρήγορο πέρασμα βροχών και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Διαβάστε επίσης