Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ερυθρόλευκοι άσοι θυμούνται τον ευρωπαϊκό άθλο!

Οι ερυθρόλευκοι άσοι θυμούνται τον ευρωπαϊκό άθλο!
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 - 09:14

Ο άθλος της κατάκτησης της ευρωπαϊκής κορυφής αποτελεί ένα επίτευγμα που μνημονεύεται έως σήμερα, όχι μόνο από τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά από ολόκληρη την ευρωπαϊκή μπασκετική κοινότητα. Πώς έζησαν όμως αυτές τις στιγμές οι αθλητές του Ολυμπιακού; Το Legend_Stories7 επικοινώνησε με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη και τον Μάρκο Κέσελ, οι οποίοι μοιράζονται τις αναμνήσεις τους με τους αναγνώστες του gavros.gr!

Γλυνιαδάκης: «Απίστευτο συναίσθημα!»

O παλαίμαχος πλέον σέντερ Ανδρέας Γλυνιαδάκης αποτελεί έναν άσο που αδιαμφισβήτητα τίμησε τόσα τα εθνικά χρώματα όσο και την ερυθρόλευκη ριγωτή, με την οποία ευτύχησε να πανηγυρίσει ένα Πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα Ελλάδας και φυσικά την Ευρωλίγκα του 2012, στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης. Αναπολώντας τον ιστορικό ημιτελικό του Φάιναλ Φορ κόντρα στη Μπαρτσελόνα αναφέρει στο Legend_Stories7: «Μετά τον ημιτελικό μπήκαμε στα αποδυτήρια και υπήρχε σιωπή. Είχαμε νικήσει αλλά δεν πανηγύριζε κανείς. Όλοι ήξεραν πως δεν ήταν αυτό το ταβάνι μας. Δεν είχε τελειώσει ακόμα τίποτα και κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος απλώς από τη συμμετοχή στον τελικό» και συνεχίζει, φέρνοντας στη μνήμη του τη λήξη του μεγάλου τελικού κόντρα στη ΤΣΣΚΑ: «Μετά τον τελικό έγινε χαμός. Χαρά, κλάμα, γέλιο! Το πρώτο ευρωπαϊκό για μια νέα γενιά που είχε δουλέψει όσο κανείς και διψούσε για διάκριση. Απίστευτα συναισθήματα!», ενώ συμπληρώνει: «Η πορεία όλων στη συνέχεια έδειξε ότι κανείς τους δεν ήταν τυχαίος. Το ταλέντο, η χημεία, η δίψα και η αγάπη μας για την ομάδα, μας καθοδήγησε και αυτό πρέπει να το θυμάται ο κόσμος!»

Κέσελ: «Θα το θυμάμαι για πάντα!»

Ο Μάρκο Κέσελ έπιασε λιμάνι το 2010 και για μία διετία έβαλε το λιθαράκι του στις ερυθρόλευκες επιτυχίες, κατακτώντας με τον Ολυμπιακό ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, με το καθοριστικό του τρίποντο στον τελικό κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παραμένει χαραγμένο στις αναμνήσεις των φίλων της ομάδας. Μιλώντας στο Legend_Stories7 ο διεθνής Σέρβος φόργουροντ του Ερυθρού Αστέρα αναφέρει για τη νύχτα της 13ης Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη: «Είναι οι ομορφότερες αναμνήσεις που έχω! Η λήξη του τελικού αλλά και οι πανηγυρισμοί μας με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα, αποτελούν στιγμές που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή!»

Διαβάστε επίσης

Γαλλική λάμψη στο Λιμάνι!

Γαλλική λάμψη στο Λιμάνι!

O Ολυμπιακός «φλερτάρει» με τον Ματιέ Βαλμπουενά και το Legend_Stories7 θυμάται τους Γάλλους αστέρες των ερυθρολεύκων!

Πάουελ: «Είχαμε πίστη!»

Πάουελ: «Είχαμε πίστη!»

Το Legend_Stories7 επικοινώνησε με τον Τζος Πάουελ, ο οποίος μοιράστηκε τις αναμνήσεις του με τους αναγνώστες του gavros.gr, με αφορμή το μυθικό back to back από τον Ολυμπιακό.