Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν οι Γερμανοί «υποκλίθηκαν» στον Θρύλο!

Όταν οι Γερμανοί «υποκλίθηκαν» στον Θρύλο!
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 - 10:07

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την πανίσχυρη πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και το Legend_Stories7 κάνει αναδρομή στους εντός έδρας «ερυθρόλευκους» θριάμβους κόντρα σε γερμανικούς συλλόγους.

«Μυθική» νύχτα κόντρα στη Λεβερκούζεν

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2002 ο Ολυμπιακός καθηλώνει τη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα, όταν στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ υποδέχεται στη Ριζούπολη τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης Μπάγερ Λεβερκούζεν και παρότι βρίσκεται πίσω στο σκορ, ανατρέπει την εις βάρος του κατάσταση χάρη στο αυτογκόλ του Κλάινε και το τέρμα του Στέλιου Γιαννακόπουλου, προτού ο -αγωνιζόμενος με πυρετό- Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σκοράρει ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ. Στην εκπνοή της συνάντησης ο Παρ Ζέτερμπεργκ, με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, προσθέτει το «κερασάκι στην τούρτα», με το τελικό 6-2 να χαράζεται με ανεξίτηλα γράμματα στις σελίδες δόξας του Συνδέσμου.

Πρόκριση με τη σφραγίδα του «Ιέρο» και του Ντάρκο

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2007, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή αναζητά ένα θετικό αποτέλεσμα στο Φάληρο κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης, ώστε να εξαργυρώσει την εντυπωσιακή του παρουσία στη διοργάνωση, με μία ιστορική πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες τη Ευρώπης. Ο Αντώνης Νικοπολίδης πραγματοποιεί εκπληκτική εμφάνιση, ο Ιεροκλής Στολτίδης -εις διπλούν- και ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς «εκτελούν» τους Γερμανούς, με το τελικό 3-0 να στέλνει τους Πειραιώτες στις νοκ-άουτ αναμετρήσεις του θεσμού, για πρώτη φορά έπειτα από τη σεζόν 1998-99.

Σπουδαία πρόκριση κόντρα στη Χέρτα

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2008 οι ερυθρόλευκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε υποδέχονται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Χέρτα Βερολίνου του Μάρκο Πάντελιτς, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου UEFA και έπειτα από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο, ταπεινώνουν τους Γερμανούς στην επανάληψη με το εμφατικό 4-0, χάρη στα τέρματα των Ντουντού, Γκαλέτι, Τοροσίδη και Ντιόγκο, εξασφαλίζοντας μία σπουδαία πρόκριση στις 32 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Θρίαμβος επί των πρωταθλητών Γερμανίας

Στις 19 Οκτωβρίου του 2011 ο Ολυμπιακός γράφει μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής του ιστορίας, καθώς για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», οι Πειραιώτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, με «χρυσούς» σκόρερ τους Χοσέ Χολέμπας, Ραφίκ Τζεμπούρ και Φρανσουά Μοντεστό, γονατίζουν την πανίσχυρη πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπορούσια Ντόρτμουντ με 3-1, προκαλώντας αίσθηση σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7.

Διαβάστε επίσης