Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η… καραμέλα της FIFA είναι για πολλά γέλια

Η… καραμέλα της FIFA είναι για πολλά γέλια
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 - 19:35

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει πως όσα γίνονται με τη διαιτησία στην Ελλάδα τελούν σε γνώση της FIFA; Η προσπάθεια να μπλοκάρουν τον Ολυμπιακό είναι επακόλουθο όσων προηγήθηκαν, και εννοούμε την κρατική παρέμβαση για τη στελέχωση της ΠΔΕ/ΕΠΟ, αλλιώς της «δοτής» διοίκησης της Ομοσπονδίας, όπως την έχουν καταγγείλει, αλλά και αν συμβουλεύτηκε κάποιους ο Κουτσοκούμνης -κάτι λογικό, αφού έπρεπε να ενημερωθεί- για να αποφασίσει τη στελέχωση της ΚΕΔ από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, οι οποίοι δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα από τον κανονισμό.

Εξομάλυνση του ελληνικού ποδοσφαίρου σημαίνει πρώτα από όλα τήρηση των κανονισμών. Ομως, στην Ελλάδα είχαμε το εντελώς αντίθετο, το πρωτοφανές για τα ποδοσφαιρικά χρονικά, και εννοούμε την αλλαγή κανονισμών μεσούσης της περιόδου για να έρθουν στα μέτρα που βόλευαν τις αποφάσεις του Κουτσοκούμνη. Ακόμη και αν δεχθούμε ότι η FIFA εξουσιοδότησε εν λευκώ τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, επ’ ουδενί δεν μπορεί να δεχθεί κάποιος ότι έχει και την αρμοδιότητα να κάνει λάστιχο τους κανονισμούς. Εξάλλου, η ίδια η FIFA είναι εκείνη που επικύρωσε τον πίνακα των διεθνών της απερχόμενης εκλεγμένης διοίκησής της, αν και στο Πάρκο Γουδί έκαναν προσπάθεια να αλλάξουν κάποιους, όμως δέχθηκαν ένα ηχηρό χαστούκι.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων του τοποτηρητή της FIFA; Η διαιτησία, ο… τομέας που ενδιέφερε τη δήθεν εξυγίανση, είναι 100-0 υπέρ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τότε που ανέλαβε η… εξομάλυνση και ειδικά μετά τις διαιτησίες των Σιδηρόπουλου, Παπαπέτρου, Βάτσιου και Μάνταλου. Η μια χειρότερη απ’ την άλλη.

Αλλωστε, η ποδοσφαιρική πιάτσα γνωρίζει ότι η… εξομάλυνση, όπως αυτοί την ονομάζουν, έβαλε στο ποδόσφαιρο κυβερνητική σφραγίδα (=Κοντονής), ενώ υλοποίησε, πάντα με όσα βλέπουμε και από τους ορισμούς, ακόμη και επιθυμίες συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών παραγόντων, δηλαδή των «συμμάχων».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/01/2017)

Διαβάστε επίσης