Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ετοιμάζουν νέες σούπερ προκλήσεις!

Ετοιμάζουν νέες σούπερ προκλήσεις!
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 - 22:06

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με δήθεν εξυγίανση και δήθεν εξομάλυνση, λέξεις που ποδοσφαιρικά έχουν ξεφτιλιστεί, δείχνουν ότι δεν έχουν όρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα… σκαριά βρίσκονται νέες σούπερ προκλήσεις στη διαιτησία. Δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε στις «μαύρες λίστες» ούτε στις «σφαγές» των αγωνιστικών τεστ, όπου κατά σύμπτωση κόπηκαν όσοι διαιτητές και βοηθοί δεν ήθελαν συγκεκριμένες ΠΑΕ, με το… σύστημα των δυο μέτρων και δυο σταθμών. Δηλαδή, ρέφερι που… σέρνονταν, είτε στο yo yo test των διαιτητών είτε στο ariet των βοηθών, το πέρασαν άνετα, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που αντιμετωπίστηκαν με αυστηρότητα. Ολα αυτά σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες…

Ομως, υπάρχει και το επόμενο στάδιο που… μεταφράζεται σε πλήρη «σάρωση» των ανεξάρτητων διαιτητών και βοηθών. Αλλωστε από τους μέχρι τώρα ορισμούς παίρνουμε μια… γεύση για το τι θα συμβεί το καλοκαίρι, εάν για τους πίνακες αποφασίσουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης.

Τεράστιο εμπόδιο για τη δήθεν… εξυγίανση είναι οι εκλογές της ΕΠΟ. Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, η οποία κοινοποιήθηκε στην ΕΠΟ στις 14 Οκτωβρίου 2016, η θητεία της διοικούσας λήγει την 31η Μαΐου. Αρα τον Ιούνιο πρέπει να γίνουν εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος τους είναι να τις μπλοκάρουν. Είτε με καθυστέρηση στην ψήφιση του καταστατικού της ΕΠΟ και των κανονισμών είτε με χρονοτριβή στην εναρμόνιση του αθλητικού νόμου με το καταστατικό της FIFA, όπερ θα σημάνει και την κατοχύρωση του αυτοδιοίκητου, είτε με δικαστικές προσφυγές.

Θέλουν διοικούσα στην ΕΠΟ τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εκείνο που θέλουν να πετύχουν είναι οι νέοι πίνακες να βγουν από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Τα καλά παιδιά της ΚΕΔ δείχνουν ότι θα πάρουν τα… κεφάλια όσων βρίσκονται σε «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ, δηλαδή οι «κομμένοι» και όσοι δεν ορίζονται συχνά θα μείνουν εκτός.

Το… βάρος στους ρέφερι

Πρόσφερε κάτι η… εξομάλυνση στο σύνολο του ποδοσφαίρου; Ποιες αλλαγές κανονισμών και ποιες αλλαγές στο καταστατικό, όταν και τα προηγούμενα ήταν εγκεκριμένα από την FIFA; Για να παρουσιάσουν έργο θα επαναδιατυπώσουν κάποιους και μπορεί να βάλουν… φωτογραφικούς κανονισμούς, σαν αυτούς που άλλαξαν μεσούσης της περιόδου, αν και δεν είχαν δικαίωμα, για να μπουν στην ΚΕΔ παρανόμως οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και να επιστρέψουν, πάλι παράνομα, διαιτητές και βοηθοί που είχαν κοπεί το καλοκαίρι.

Αλλωστε η… εξυγίανση μόνο με τη διαιτησία ασχολείται, άντε και απολύσεις υπαλλήλων που δεν ήταν διατεθειμένοι να τους κάνουν τα χατίρια.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/03/2017)

Διαβάστε επίσης