Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ζητείται «γέφυρα» ΚΕΔ-διαιτητών

Ζητείται «γέφυρα» ΚΕΔ-διαιτητών
Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

ΚΕΔ και διαιτητές (εννοείται και οι βοηθοί) πρέπει να λειτουργούν σαν ομάδα. Όμως, πλέον στην ελληνική διαιτησία δεν γίνονται ούτε τα αυτονόητα και φυσικά ευθύνη για αυτό φέρνει μόνο η ηγεσία της, δηλαδή οι Περέιρα, Μαρίν και Λίντμπεργκ που ήρθαν για να τη σώσουν. Το μόνο που καταφέρνουν είναι η διαιτησία να πάει από το κακό στο χειρότερο και οι τρεις ξένοι αρχιδιαιτητές δεν έχουν την παραμικρή επαφή με τους ανασφαλείς ρέφερι, λόγω των πολλών εκκαθαρίσεων στους πίνακες.

Οι διαιτητές κάνουν λάθη που δεν το χωρά ανθρώπου νους, ειδικά αυτά που έκαναν οι Κουμπαράκης (Θράκης), Κουτσιαύτης (Αρτας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Από τη μια έχουμε την υπεροψία των αρμοδίων που απλά τα παρατηρούν και κάνουν ορισμούς. Αυτό είναι το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα, καθώς αρκετές επιλογές φαίνονται λάθος από την αρχή...

Όμως, το σημαντικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει... γέφυρα μεταξύ ΚΕΔ-διαιτητών. Οι δυο πλευρές δεν μιλάνε μεταξύ τους. Μέχρι να πάρουν την έκθεση οι ρέφερι και οι βοηθοί δεν ξέρουν αν τιμωρούνται, εκτός αν μάθουν τη βαθμολογία από τον παρατηρητή, όμως δεν καλούνται να λογοδοτήσουν στο κορυφαίο όργανο της διαιτησίας. Η... ομάδα είναι χωρισμένη σε πολλά κομμάτια.

Η κατάσταση, αντί να γίνει καλύτερη επιδεινώθηκε στο σεμινάριο. Οι προσωπικές συνεντεύξεις με τους διαιτητές και τους βοηθούς ήταν... νερόβραστες, και με το συμπάθιο. Όμως, η μεγάλη γκέλα έγινε, επειδή δεν έγινε συζήτηση για τα προβλήματα των διαιτητών που δεν είναι λίγα!

Διαβάστε επίσης

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει

Τιμωρίες της πλάκας, για τα μάτια του κόσμου και για να συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα σε βάρος του Ολυμπιακού. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.