Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η FIFA βάζει στην άκρη το μεγάλο χάλι

Η FIFA βάζει στην άκρη το μεγάλο χάλι
Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 - 20:12
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στο τελευταίο ΔΣ της ΕΠΟ που έγινε την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ δεν έβαλε... γκάζια μόνο για τη μη αποπομπή του Γκαγκάτση και τη σκανδαλώδη αποζημίωση στον Γιάννη Παπαδόπουλο, παρά χαρακτήρισε «βασικά προβλήματα τη βία, τη χειραγώγηση των αγώνων, τις πολιτικές παρεμβάσεις, τη δομή και την οργάνωση της ομοσπονδίας, την εγκατάσταση και λειτουργία του VAR». Δηλαδή, μίλησε για όλους και όλα, όχι όμως για τη διαιτησία! Το εκπληκτικό είναι ότι μιλάει μέχρι και ο Βασιλειάδης για τη διαιτησία, όχι όμως και ο Χούμπελ!

Όμως, πως γίνεται να συμβαίνει αυτό; Η FIFA παρεμβαίνει σε όλα, εκτός από το πραγματικό... χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την αρχή της σεζόν οι διαιτητές και οι βοηθοί είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές των γηπέδων και η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος σημαδεύτηκε από χοντρά λάθη, με συνέπεια να έχει αλλοιωθεί τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο. Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε προκλητικά για να πάρει την πρώτη θέση, λες και υπήρχε «διαταγή» για αυτό, ενώ ο Ολυμπιακός δέχθηκε τρομερό πόλεμο και παρόλα αυτά άφησε πίσω την σούπερ ευνοημένη ΑΕΚ.

Πως γίνεται, από τη μια πλευρά Περέιρα και... λοιποί να διαφημίζουν τη στήριξή της FIFA, όμως από την άλλη να μην κρίνονται για τα αίσχη στα ελληνικά γήπεδα; Σα να μην έφτανε αυτό ούτε ένας διαιτητής δεν πήγε σπίτι του, παρά τα εξόφθαλμα λάθη, με εξαίρεση τον βοηθό Καμπούρη (Εύβοιας) επειδή τάχα ο ΠΑΟΚ είχε παράπονα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το καλοκαίρι στην ΚΕΔ θα γίνουν δομικές αλλαγές. «Τίποτα δεν θα είναι ίδιο», λένε όσοι ξέρουν. Για να δούμε...

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός τους πονάει με κάθε τρόπο

Ο Ολυμπιακός τους πονάει με κάθε τρόπο

Οι «ερυθρόλευκοι» -σχόλιο με αφορμή την επίθεση του Καραπαπά στον Μ. Γκαγκάτση- δείχνουν ότι θα είναι σκληροί απέναντι σε όλους και σε όλα. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Για αυτό δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός

Για αυτό δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός

Οι πέντε λόγοι που η Επιτροπή Εφέσεων έκανε δεκτή την προσφυγή του κι ας κάνουν προπαγάνδα ο Παναθηναϊκός και ο Γ. Σαββίδης. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

«Εξυγίανση» και Grexit πάνε μαζί

«Εξυγίανση» και Grexit πάνε μαζί

Εκεί που η προπαγάνδα τους έψαχνε τις χαμένες Κυριακές τους, το... σκοτάδι κάνει πάλι την εμφάνισή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Θα είναι βραβείο στη... ζούγκλα

Θα είναι βραβείο στη... ζούγκλα

Σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα αμφισβητούνται οι αποφάσεις όλων των διαιτητών. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.