Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Φούσεκ, ο Χούμπελ και το φιάσκο της ΕΕΑ

Ο Φούσεκ, ο Χούμπελ και το φιάσκο της ΕΕΑ
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Βασάλο έχει δηλώσει πως οι ξένοι δεν έρχονται μόνο για παγωτό και καφέ στην Αθήνα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η «ομάδα» της FIFA και της UEFA που μετά τους Βασιλειάδη, Κοντονή αποτελούν μεγάλα «αστέρια» στο δέντρο της «εξυγίανσης», ξέρουν τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καληνύχτα κι έφεξε...

Αφού ξέρουν τι γίνεται πως ανέχθηκαν τις κρατικές παρεμβάσεις των Υφυπουργών Αθλητισμού όμως δεν ασχολήθηκαν με το ότι η Κυβέρνηση δεν ασκούσε τις προβλεπόμενες (μέχρι και από τις υπερκείμενες αρχές) αρμοδιότητές της στο ποδόσφαιρο. Ειδικότερα ο υπερπρόεδρος Φούσεκ και ο τοποτηρητής Χούμπελ, παρότι είχαν συναντήσεις με τον Βασιλειάδη, δεν ακούστηκε ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το γεγονός ότι χωλαίνει ο έλεγχος της Επιτροπής Αθλητισμού στις ΠΑΕ.

Παράδειγμα: Ο ένας πρόεδρος της ΕΕΑ παραιτήθηκε πριν από μήνες, ο Αήττητος Σπάτων αγωνιζόταν στην Football League χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής, όταν στην ΕΕΑ, με απόφαση Βασιλειάδη μπήκε πρόεδρος, η προαναφερόμενη ομάδα αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα αλλά αυτό έγινε τον Μάρτιο! Μετά, ο Βασιλειάδης έβαλε πρόεδρο ο οποίος παραιτήθηκε πριν από έναν μήνα άρα και πάλι η ΕΕΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει!

Δηλαδή, ο Χούμπελ και ο Φούσεκ είναι στην Ελλάδα μόνο για να... συντηρούν την «εξυγίανση»; Στις αρμοδιότητες δεν υπάγεται όλο το «φάσμα» που λέγεται ποδόσφαιρο, δηλαδή με τις εταιρίες του που είναι οι ΠΑΕ. Αν δεν τους άφηνε το κράτος να έχουν λόγο, τότε γιατί άφηναν τον Βασιλειάδη και τον Κοντονή να παρεμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Το φιάσκο με την ΕΕΑ αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι πρώτες από όλες η FIFA και η UEFA δεν κάνουν τίποτα σωστό, με πρώτο ότι ανέχονται μια ακατάλληλη ΕΠΟ και μια ανίκανη ΚΕΔ. Πλέον ανέχθηκαν και ακατάλληλους Υφυπουργούς αφού αν το κράτος δεν ελέγχει τις ΠΑΕ, ως εταιρίες, τότε ποιος θα τις ελέγξει; Ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν έχει καμία σχέση με την αδειοδότηση αλλά με τη νομοθεσία.

Σχετική νομοθεσία υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Αρα, γιατί ο Φούσεκ και ο Χούμπελ, τους καταλογίζουμε ευθύνες επειδή αυτοί είναι τα «αυτιά» και «τα μάτια» της UEFA, δεν εφαρμόζουν αυτά που ισχύουν για τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες του εξωτερικού και στην Ελλάδα; Μόνο η ΕΠΟ και η διαιτησία τους ενδιαφέρουν; Δεν πρέπει να δείχνουν επίπεδο;

Διαβάστε επίσης