Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ανύπαρκτη, της ανύπαρκτης, την ανύπαρκτη, ω ΕΠΟ!

Η ανύπαρκτη, της ανύπαρκτης, την ανύπαρκτη, ω ΕΠΟ!
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 - 08:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για ένα ακόμη καλοκαίρι η ΕΠΟ του Γραμμένου ...απουσίασε από όλα τα σημαντικά θέματα του ποδοσφαίρου, γεγονός που μπορεί να... οδηγήσει και σε χαρακτηρισμό ότι πρόκειται για ομοσπονδία-φάντασμα. Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Περέιρα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, όπως και ο κανονισμός διαιτησίας ενώ οι πίνακες απλά κοινοποιήθηκαν στο ΔΣ. Με τη... σφραγίδα της UEFA και της FIFA, η ΕΠΟ δεν είχε λόγο πουθενά! Κι όμως, δεν παραιτήθηκε κανείς.

Τελευταία παραδείγματα; Στη Football League προέκυψαν δυο κενές θέσεις, καθώς δεν δήλωσαν συμμετοχή ο Ηρακλής και ο Κρόνος Αργυράδων. Αρχικά, έλεγαν ότι η ΕΠΟ, ως υπερκείμενη αρχή, τρομάρα της, θα αποφασίσει για την κάλυψη των δυο κενών θέσεων. Θα έκανε εισήγηση η νομική της υπηρεσία, η Επιτροπή Διοργανώσεων θα έπαιρνε απόφαση και υπήρχε πιθανότητα να ζητήσει επικύρωση του ΔΣ.

Όμως, αυτό... παλιά. Επειδή τσακώνονται μεταξύ τους, τελικά παρέπεμψαν το θέμα στη Football League. Αυτή εισηγήθηκε την άνοδο της Νίκης Βόλου και του Νέστου Χρυσόπουλης, όμως παρότι παρέπεμψαν το θέμα σε άλλον φορέα, λένε ότι η εισήγηση είναι δεσμευτική! Ο τσακωμός στην ΕΠΟ, φυσικά μεταξύ των δυο μπλοκ του βορρά και του νότου, δεν ήταν για το... πάπλωμα αλλά για την Καλαμάτα που διεκδικούσε μια θέση ανόδου. Όμως, κι εδώ το μπλοκ του βορρά, για πολλοστή φορά, έδειξε ότι φοβάται την ψηφοφορία.

Το άλλο θέμα έχει να κάνει με το VAR, όπου, παρά τα σενάρια που κυκλοφορούν, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Βγήκε μέχρι και λίστα δοκιμών στα γήπεδα, όπως επίσης και ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με VAR! Τη στιγμή που η τελευταία δοκιμή θα γίνει 23 Αυγούστου και η σέντρα στις 24, όμως προλαβαίνει η FIFA να δώσει την έγκρισή της; Επίσης, είναι σημαντικό ότι οι διαιτητές δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόμα!

Γίνεται αντιληπτό το αλαλούμ! Όπως, γίνεται αντιληπτή και η απουσία της ΕΠΟ. Ολοι μιλάνε για το VAR εκτός από την ομοσπονδία!

Διαβάστε επίσης

Το VAR μπορεί να βάλει «μπουρλότο»!

Το VAR μπορεί να βάλει «μπουρλότο»!

Μια περίπτωση, από το πρωτόκολλο, «βολική» για την... εξυγίανση Γραμμένου-Περέιρα, όμως φανταστείτε τι θα συμβεί αν ένας διαιτητής δεν δει το βίντεο σε μία φάση παρόμοια με το χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία... Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.