Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λάθη οι Έλληνες; Μόνο ξένοι διαιτητές!

Λάθη οι Έλληνες; Μόνο ξένοι διαιτητές!
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 - 08:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Θα χρειαστεί ολόκληρο βιβλίο για να καταμετρήσει κάποιος τα λάθη που έκαναν τις δυο προηγούμενες σεζόν (2017-18, 2018-19) οι Έλληνες διαιτητές και εξαιτίας αυτών αλλοιώθηκε η βαθμολογία της Superleague, παράλληλα και η πορεία των ομάδων στο Κύπελλο, κατά συνέπεια και τα ζευγάρια του τελικού, ειδικά φέτος ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έφτασαν εκεί με διαιτητική... διαταγή!

Σε αυτά τα δυο χρόνια δόθηκαν μέχρι και πέναλτι σε φάσεις εκτός περιοχής (!), από τον Βάτσιο (Δυτικής Αττικής) υπέρ της ΑΕΚ σε προπερσινό αγώνα με τη Λαμία, από τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου), πάλι υπέρ της ΑΕΚ, στον αγώνα με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο της προηγούμενης σεζόν, από τον Ευαγγέλου (Αθηνών) υπέρ του Παναθηναϊκού στον προπερσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό. Και όλοι αυτοί οι διαιτητές είναι στον πίνακα, ο Βάτσιος επέστρεψε από υποβιβασμό, όμως κάποιοι έχουν να λένε μόνο για τον Παπουτσέλη.

Επίσης, δεν είναι μόνο το χέρι του Βιεϊρίνια, δυο δυο τα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ, πάντα αγωνιστική η κριτική, τα πέναλτι, για τα οποία υπήρξαν φωνές ότι ήταν ανύπαρκτα, στα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο και Λεβαδειακό. Κατά σειρά αυτά τα ματς τα σφύριξαν οι Φωτιάδης (Καστοριάς), ένας Αγκάγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν και ο Τζήλος (Λάρισας).

Αυτά είναι μερικά πρόχειρα λάθη, με συνέπεια οι περισσότεροι φίλαθλοι να μην έχουν καλή άποψη για τους Ελληνες ρέφερι. Ο Περέιρα υποσχέθηκε, στο σεμινάριο των διαιτητών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καρπενήσι, ότι οι Ελληνες διαιτητές θα πάρουν περισσότερους ορισμούς σε σχέση με πέρσι, όμως αν συνεχιστούν τέτοια λάθη, είναι ορατός ο κίνδυνος να σφυρίζουν ξένοι ρέφερι σε όλα τα ματς. Ούτε ο Πορτογάλος ήθελε ξένους, η FIFA είναι αυτή που καθιέρωσε τον κανονισμό, όμως έχει ήσυχο το κεφάλι του.

Διαβάστε επίσης

Κάνουν... έκτρωμα το VAR με το καλημέρα

Κάνουν... έκτρωμα το VAR με το καλημέρα

Φούσεκ και Χούμπελ να πάρουν θέση. Γίνεται η UEFA να δίνει στις ομάδες τις συνομιλίες των διαιτητών και στην Ελλάδα να ισχύουν άλλα; Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.