Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ και διαιτησία «βούλιαξαν» και συζητούνται αλλαγές με... σφραγίδα UEFA

ΕΠΟ και διαιτησία «βούλιαξαν» και συζητούνται αλλαγές με... σφραγίδα UEFA
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 - 20:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ βουλιάζει, όμως αλλάζει! Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επαφές του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη με τους αξιωματούχους των FIFA, UEFA υπάρχει συμφωνία να γυρίσει σελίδα η ΕΠΟ, επειδή είναι χρεωκοπημένη και επειδή έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Σύμμαχος» της Κυβέρνησης για την... επόμενη μέρα είναι και οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, καθώς γνωρίζουν καλύτερα ότι η διοίκηση Γραμμένου δεν υλοποίησε ούτε το 10 % των προτάσεων τους, επειδή, λέμε εμείς, οι υπεύθυνοι της «επιτροπείας» - τα εισαγωγικά επειδή δεν υπάρχει, παρά έχουμε να κάνουμε με άλλοθι της... εξυγίανσης - δεν έχουν καταλάβει ότι η ομοσπονδία είναι «αγκυλωμένη» σε συγκεκριμένες ΠΑΕ. Ετσι, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι της UEFA (και της FIFA) ξεκαθάρισαν στον πρόεδρο της ΕΠΟ πως πρέπει η ομοσπονδία να γυρίσει σελίδα.

Η μέρα που θα σημάνει αλλαγές είναι η Τρίτη (25/02). Είναι η μέρα που θα έρθουν στην Ελλάδα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA Κρεγκ Κλαρκ, προκειμένου να συναντηθούν με τον Μητσοτάκη για την υπογραφή μνημονίου. Μετά, η Κυβέρνηση θα αναλάβει την υλοποίηση του και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΠΟ θα αναλάβει να περάσει καταστατικές αλλαγές που θα αγγίζουν μέχρι και τη διαιτησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποκοπεί από την ΕΠΟ. Πολλά από αυτά συζητήθηκαν στο πρόσφατο ραντεβού του Γεραπετρίτη με τους Γραμμένο, Φούσεκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι:

*Θα μπει και διευθύνων σύμβουλος στην Ομοσπονδία, με στόχο την αύξηση των εσόδων,

*Εξετάζεται η λύση της επαγγελματικής διαιτησίας, μελετούνται πέντε ευρωπαϊκά μοντέλα διεξαγωγής πρωταθλημάτων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε και συνάντηση Γεραπετρίτη-Λυσάνδρου.

*Σε... μελέτη είναι και ο τρόπος εκλογής της ΕΠΟ. Πάντως, αναμένεται να περιοριστεί η συμμετοχή των προέδρων ΕΠΣ στο ΔΣ, θα αυξηθεί η εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και τεχνοκρατών. Ακόμη εξετάζεται να μειωθεί ο αριθμός των μελών του ΔΣ. FIFA, UEFA ξεκαθάρισαν στον Γραμμένο πως η ομοσπονδία επιβάλλεται να γυρίσει σελίδα.

*Υπάρχει σχέδιο για να μπει Υπουργός Ποδοσφαίρου, διαψεύδουν ότι θα είναι ο Φλωρίδης, για να τρέξει τις αλλαγές που θα αποφασιστούν στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι ο Αυγενάκης ή κάποιο άλλο πολιτικό πρόσωπο που θα έχει αυτή την αρμοδιότητα.

*Πληρορφοίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και συνάντηση των Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου για ΕΠΟ και ΚΕΔ κοινής αποδοχής.

Διαβάστε επίσης

Ο Μπαλτάκος «χωρίζει» τη Βουλή στα δύο!

Ο Μπαλτάκος «χωρίζει» τη Βουλή στα δύο!

Ξέμεινε από επιχειρήματα και αναρωτήθηκε «γιατί δεν κινητοποιούνται οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης;», ενώ ανέφερε ότι αυτό κάνουν «μόνο οι πολιτικοί των Αθηνών».