Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έβαλαν μπουρλότο στο πρωτάθλημα και... πανηγυρίζουν!

Έβαλαν μπουρλότο στο πρωτάθλημα και... πανηγυρίζουν!
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 - 23:08
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ωπα! Ο Μπαλτάκος χαρακτήρισε νίκη το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήρε αναβολή από τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας, επειδή δεν το ήθελαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ! Δεν θα εκπλαγούμε αν άνοιξαν και... σαμπάνια.

Όμως, από τη στάση του ΠΑΟΚ προκύπτει το συμπέρασμα ότι σκέφτεται μόνο την ομάδα του και όχι το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτό που υπερασπίστηκαν ο Ολυμπιακός με την ΑΕΛ, επειδή πλέον το πρωτάθλημα τινάζεται στον αέρα. Διότι με την υπόθεση να εκκρεμεί στην αθλητική δικαιοσύνη, πως θα επικυρωθεί η βαθμολογία; Πως θα γίνουν τα πλέι οφ;

Κοινώς, ο ΠΑΟΚ έβαλε μπουρλότο στο πρωτάθλημα. Είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν; Μήπως, πρόκειται για άλμα λογικής.

Στον ΠΑΟΚ, που δεν μπορούν να δουν πέρα από την ομάδα τους, κάνουν το μαύρο άσπρο για δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, την υπόθεση της προσφυγής τους στο Διοικητικό Εφετείο. Μια προσφυγή που είναι για αθλητικές διαφορές, καθώς η υπόθεση εκδικάζεται από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague και ο ΠΑΟΚ απειλείται με «αγωνιστική ποινή», δηλαδή με υποβιβασμό, δεδομένου, ότι σύμφωνα με νομικούς, το πόρισμα της ΕΕΑ για πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης είναι δεσμευτικό, καθώς ο αθλητικός δικαστής δεν έχει τα μέσα για να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης, όπως η ΕΕΑ που είναι η αποκλειστικά αρμόδια για αυτή.

Δηλαδή, η προσφυγή του Μαρινάκη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, την οποία επικαλείται ο ΠΑΟΚ, για την άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, προκειμένου να «παγώσει» απόφαση της ΕΕΑ και να μην παραιτηθεί από την προεδρία, δεν είχε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι. Ούτε η υπόθεση επηρέαζε το σύνολο του ποδοσφαίρου. Ηταν καθαρά θέματα που άπτεται των διοικητικών και όχι των αγωνιστικών.

Το ίδιο ισχύει σχετικά και με την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΚ, την οποία επίσης επικαλείται ο ΠΑΟΚ, για την απόφαση της ΕΕΑ να βγουν οι αγώνες της από το κουπόνι του ΟΠΑΠ. Η απόφαση δεν επηρέαζε την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Όπως το ίδιο ισχύει σχετικά και με την προσφυγή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αυτός είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της ΕΕΑ περί κακής μεταβίβασης των μετοχών της στον Μ. Παπαδόπουλο που κινδύνευε με πρόστιμο και όχι με υποβιβασμό.

Όμως, με τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η υπόθεσή τους επηρεάζει το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου τόσο τη μάχη της κορυφής και των ομάδων που βγουν στην Ευρώπη όσο και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Νομίζουμε ότι γίνεται αντιληπτή η διαφορά, άρα ο ΠΑΟΚ κάνει μόνο προπαγάνδα, δηλαδή κάνει το μαύρο άσπρο.

Όπως το ίδιο κάνει όταν διαδίδει ότι θέλει να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Θυμίζουμε ότι στην ΕΕΑ πήρε δυο αναβολές, τακτική που συνέχισε στον αθλητικό δικαστή, όπου πήρε αναβολή και επικαλέστηκε μια σειρά από λόγους, μόνο για τον καιρό δεν μίλησαν. Με αυτή την τακτική «χάθηκε» πάνω από ένας μήνας, άρα δεν θα υπήρχε αυτή η πίεση.

Η αναβολή δεν δόθηκε λόγω της προσφυγής των ΠΑΟΚ, Ξάνθης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Η αναβολή δόθηκε για να πάρουν οι δυο ομάδες τα έγγραφα που έχουν ζητήσει από την ΕΕΑ. Αν τα πάρουν, επειδή πρόκειται για έγγραφα που αφορούν προσωπικά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης