Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πολυϊδιοκτησία: Η ουσία είναι ότι δεν παρουσίασαν στοιχεία, μόνο θεωρία!

Πολυϊδιοκτησία: Η ουσία είναι ότι δεν παρουσίασαν στοιχεία, μόνο θεωρία!
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 - 00:29
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης (12/03), διάρκειας 6,5 ωρών της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ολοκληρώθηκε η συζήτηση της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΟΚ και Ξάνθης, που πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί με αφαίρεση επτά βαθμών η κάθε ομάδα. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Τρίτη με την υπόθεση του μετοχικού κεφαλαίου της Θρακιώτικης ομάδας και τις εφέσεις των Ολυμπιακού, ΑΕΛ και Πανιωνίου που ζητούν τον υποβιβασμό τους, με τη διαφορά ότι ο Πανιώνιος έχει στραφεί μόνο κατά της Ξάνθης. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι η απόφαση δεν πρόκειται να βγει νωρίτερα από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στην υπόθεση της πολύϊδιοκτησίας των ΠΑΟΚ και Ξάνθης, η υπερασπιστική γραμμή των πρωτόδικα καταδικασμένων ΠΑΕ ήταν χωρίς ουσία. Έδωσαν την εντύπωση , για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, ότι ήταν σε στούντιο τηλεοπτικής εκπομπής του OPEN και όχι σε αίθουσα δικαιοδοτικού οργάνου, αψηφώντας και ότι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί για ένα σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, το πιο σοβαρό των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρά τη «μαραθώνια» συνεδρίαση οι δυο ομάδες, δηλαδή ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη δεν προσκόμισαν κάποιο στοιχείο, παρά βασίστηκαν στη θεωρία που ξεκίνησε με το αίτημα αποβολής του Ολυμπιακού, μετά έλεγαν ότι δεν υπάρχουν κανονισμοί για να τιμωρηθούν, μέχρι που ο Μπαλτάκος, ο νο 1 νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση είναι ανάλογη με το ότι «ο Παναθηναϊκός παίζει στο ΟΑΚΑ δηλαδή όποιος το ελέγχει, ασκεί και επιρροή;».

Μάλιστα, κάποιοι μπορεί να απορήσουν πως είναι δυνατόν από τον ΠΑΟΚ να βρίσκουν τόσο χιούμορ, ενώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Απόδειξη της κατάστασης είναι η κυβέρνηση άλλαξε νόμο, αφού η ΕΕΑ είχε αποφασίσει ότι υπάρχει πολυίδιοκτησία, προκειμένου να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών και όχι με υποβιβασμό.

Όλα αυτά, αν και υπάρχουν πολλά... κλειδιά στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης για την πολυϊδιοκτησία των ΠΑΟΚ και Ξάνθης, με τα οποία «θεμελιώνεται κυριαρχική επιρροή» της πρώτης ΠΑΕ στη δεύτερη. Επίσης, στο σκεπτικό αναφέρεται ότι υπάρχει «εν προκειμένω πέραν κάθε αμφιβολίας η διαρκής και αδιάλειπτη σχέση τόσο του Ιωάννη Καλπαζίδη όσο και της RFΑ Trading and Consulting Ltd με την οικογένεια Σαββίδη και τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη, Πρόεδρο του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Διαβάστε επίσης