Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

FIFA, UEFA έβγαλαν στη... σέντρα τους διαιτητές

FIFA, UEFA έβγαλαν στη... σέντρα τους διαιτητές
Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 - 21:53
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με βάση όσα λέει ο Κλάτενμπεργκ στις τηλεδιασκέψεις με τους διαιτητές, στο πλαίσιο των ορισμών τους και της ανάλυσης της απόδοσής τους, ο Αγγλος αρχιδιαιτητής δημιουργεί μια «μαγική εικόνα», σχετικά με το τοπίο στη διαιτησία. Βέβαια, όπως και στην τηλεκριτική, έτσι και στις τηλεδιασκέψεις δεν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό, από το «πάτε πολύ καλά», επειδή αλλιώς θα τα έβαζε με τον εαυτό του!

Αν πήγαινε καλά ο Κλάτενμπεργκ, άλλοι έπρεπε να το πουν και όχι ο ίδιος, εκτός αν περνάει τους φιλάθλους για... ιθαγενείς. Η αν θεωρεί ότι μόνο ίδιος έχει το ...προνόμιο να κάνει κριτική, παρεμπιπτόντως τέτοια άποψη εξέφρασε ο Τάσος Κάκος!

Ο Κλάτενμπεργκ νομίζει πως δεν τον πήραν χαμπάρι από το ότι στην τηλεκριτική του έχει καταργήσει τους κανονισμούς και κάνει... ανάλυση με φιλοσοφία με «λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω». Όμως, με το να λέει στους διαιτητές ότι πάνε καλά, δίνοντάς τους και συγχαρητήρια, ερώτημα αποτελεί αν βλέπει και τα παιχνίδια τους ή αρκείται μόνο στις επίμαχες φάσεις, τώρα τελευταία όχι σε όλες, για να μην ...σπάει αβγά.

Δεν είναι δυνατόν, μέχρι και η FIFA με την UEFA, να παραδέχονται ότι είναι χαμηλό το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών και να πρόλαβε αυτός να το ανεβάσει. Εκτός αν τον πληροφόρησαν ότι η «μαγική εικόνα» ήταν και η... καραμέλα του Περέιρα, μέχρι που τον «άδειασαν» οι αξιωματούχοι των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών. Καθόλου τυχαίο ότι στα ντέρμπι ορίζονται ξένοι διαιτητές.

Με τέτοια τακτική, όμοια με του προκατόχου του, ο Κλάτενμπεργκ όχι μόνο δεν αλλάζει τίποτα αλλά κάνει τα πράγματα χειρότερα επειδή δεν βελτιώνει τη διαιτησία. Άρα, θα πρέπει να ξεκινήσει μαθήματα.

Μάθημα 1ον: Ας ρωτήσει για το... συνεργείο.

Διαβάστε επίσης

Η ΕΠΟ VARάει διάλυση...

Η ΕΠΟ VARάει διάλυση...

Βάζει τις ομάδες να πληρώσουν για το VAR στο Κύπελλο, απόδειξη ότι δεν σέβεται μια δική της διοργάνωση...

Ένα Κύπελλο γεμάτο ...ξεφτίλα

Ένα Κύπελλο γεμάτο ...ξεφτίλα

Με αφορμή τη διοργάνωσή της η ΕΠΟ δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει δικαιώματα, για την ακρίβεια εκτίθεται συνέχεια...

Η αλήθεια έλαμψε και τους... ισοπέδωσε

Η αλήθεια έλαμψε και τους... ισοπέδωσε

Δεν είναι νίκη του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού αλλά θρίαμβος επειδή είχε κινητοποιηθεί ολόκληρο το ποδοσφαιρικό σύστημα και η προηγούμενη Κυβέρνηση...