Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ... έθαψε τις αλλαγές

Η ΕΠΟ... έθαψε τις αλλαγές
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 - 21:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί από την ΕΠΟ, η διοίκηση Γραμμένου, να προσπαθούν να την υποβαθμίσουν, ότι τάχα πρόκειται για εισήγηση, όμως υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, αρχής γενομένης από το Μάρτιο αλλά και... καμπανάκια ότι είναι υποχρεωτικές εισηγήσεις, καθώς οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές σημειώνουν στην Ολιστική Μελέτη:

• Όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να δράσουν πάνω στις συστάσεις και στις προτάσεις αυτής της Μελέτης.

• Είναι απολύτως κρίσιμη η δημιουργία μακροχρόνιας στρατηγικής έπειτα από διαβούλευση όλων των φορέων του αθλήματος.

• Η στρατηγική πρέπει να επικεντρώνεται στη βελτίωση της εικόνας, στην αύξηση της συμμετοχής, στην καλή διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα και στην προώθηση περισσότερων και ίσων ευκαιριών.

Από τα παραπάνω μπορούμε να συμπεράνουμε δεν προκύπτει ότι δεν είναι υποχρεωτικά, παρά ότι πρόκειται για μονόδρομο. Παρόλα αυτά η ΕΠΟ «έθαψε» τις αλλαγές, αν και μέχρι το Μάρτιο έπρεπε να αλλάξει τη δομή της, μέχρι και τους κανονισμούς. Τι προβλέπεται;

-Πρέπει να εκσυγχρονιστεί η ΕΠΟ. Προβλέπονται: Διευθύνων Σύμβουλος, αναπληρωτής Δ/Σ και Τεχνικός Διευθυντής.

- Σαφής αναφορά ότι ο ρόλος της εκλεγμένης Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ΜΟΝΟ να εκπονεί στρατηγική.

-Το πειθαρχικό πλαίσιο και οι ποινές για δυσφημιστικές δηλώσεις πρέπει να γίνει πιο αυστηρό.

-Κώδικας Καλής Διακυβέρνησης για τις ΕΠΣ.

-Να δημιουργηθεί ταμείο Υποστήριξης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου από ΕΠΟ-Κυβέρνηση.

-Να εκπονηθεί πενταετές Master Plan Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της διαιτησίας.

Για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο προβλέπεται: Δημιουργία της θέσης, που ουσιαστικά θα διοικεί την Ομοσπονδία. Απαραίτητα απαιτούμενα προσόντα, επαγγελματισμός και εμπειρία.

Για τον τεχνικό διευθυντή: Πρέπει να είναι α) Έμπειρος βετεράνος ποδοσφαιριστής, β) που έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, γ) που έχει εργαστεί ως προπονητής, με διεθνές δίπλωμα, ιδεατά UEFA Pro, δ) αποδεκτός και αναγνωρίσιμος από τους φορείς του ποδοσφαίρου, ε) με ικανότητες ηγεσίας, οργάνωσης, στρατηγικού σχεδιασμού και δίκτυο.

Κάποια από αυτά τα πράγματα έπρεπε να είχαν περάσει και στο καταστατικό της ΕΠΟ, όμως στο Πάρκο Γουδή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και σχεδιάζουν να υλοποιήσουν όσα τους βολεύουν για να μη θιγούν οι ΕΠΣ, εκτός αν πρόεδρος αναλάβει ο Ζαγοράκης ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει στην υλοποίηση όλης της Ολιστικής Μελέτης. Οι εκλογές της 19ης Μαρτίου δεν δίνει δικαιολογία για τις καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης