Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτά ξέρουν στην UEFA για τη διαιτησία-αίσχος!

Αυτά ξέρουν στην UEFA για τη διαιτησία-αίσχος!
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 - 21:27
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σχέδιο υπάρχει, όμως το σύστημα αντιστέκεται. Παρόλα αυτά η κλεψύδρα αδειάζει επειδή η κατάσταση στη διαιτησία δεν πάει άλλο.

Πολλοί απόρησαν σχετικά με την παρουσία του Κλάτενμπεργκ στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα το κλιμάκιο της UEFA με τον Αυγενάκη. Παράλληλα, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής είχε νέα συνάντηση, μια μέρα μετά (την Πέμπτη, 13/05) με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Κέβιν Λαμούρ, τον διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς και το μέλος της διεύθυνσης εθνικών ομοσπονδιών Μάριο Γεωργίου, στο γραφείο του Θόδωρου Ζαγοράκη.

Όμως, τα πράγματα είναι απλά. Και στην UEFA τους πήραν χαμπάρι για τη διαιτησία, η οποία αλλοιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και δημιουργεί εντάσεις. Ξέρουν πολύ καλά για τα «συνεργεία» και ότι οι περισσότεροι ρέφερι του πίνακα της Superleague είναι χαμηλού επιπέδου και έχουν κάνει λάθη, με συνέπεια να μην μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο.

Περισσότεροι ξένοι
Το πρώτο βήμα είναι ότι η UEFA επέβαλε την έλευση των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι. Μην γελιέστε, περισσότεροι θα έρθουν του χρόνου. Στα δύσκολα ματς, στα αποκαλούμενα ντέρμπι θα μπαίνουν ξένοι στο γήπεδο και στο VAR, ενώ θα έρχονται ξένοι και σε άλλα ματς για να εκτελούν καθήκοντα VAR, με την ελπίδα να έρχονται βοηθήσουν να ανέβει το επίπεδο των Ελλήνων ρέφερι. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, και στις δυο περοπτώσεις, οι ρέφερι θα πρέπει να είναι από το πάνω ράφι.

Καθοριστικό βήμα
Όμως, το σημαντικό θέμα που εξηγεί την παρουσία του Κλάτενμπεργκ στις συναντήσεις της UEFA με Ζαγοράκη και Αυγενάκη έχει να κάνει με το... κεφάλαιο διαιτησία και την Ολιστική Μελέτη. Με άλλα λόγια δρομολογείται η αυτονόμηση της διαιτησίας από την ΕΠΟ και ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν έχει αντίρρηση, αρκεί να τηρηθεί το συμβόλαιό του. Μάλιστα, προβλέπεται ξένος αρχιδιαιτητής και το 2023!

Στην Ολιστική Μελέτη «επισημαίνεται η ανεξαρτησία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, στην οποία πρέπει να ανήκει και η Ένωση Διαιτητών».

Επίσης, σε άλλο σημείο της αναφέρεται: «Αποκλειστική αρμοδιότητα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας τα θέματα σε όλη τη χώρα, με απόλυτη ανεξαρτησία από Λίγκες, ομάδες και ΕΠΣ». Όλα αυτά θα πρέπει να –συνδυαστούν με πενταετές Master Plan Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης.

*Η φωτογραφία είναι από τον επίσημο λογαριασμό της ΓΓΑ στο Facebook.

Διαβάστε επίσης

Απαξίωση και με Κλάτενμπεργκ

Απαξίωση και με Κλάτενμπεργκ

Ενώ η UEFA έκανε συστάσεις στον Άγγλο για το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών. Ευτυχώς που υπάρχουν οι ξένοι διαιτητές...

Ούτε σε 500 χρόνια...

Ούτε σε 500 χρόνια...

Η διαφορά είναι χαοτική και δεν πρόκειται να την καλύψουν όσο και αν φωνάξουν. Είναι ολοφάνερο ότι τους τρομάζει η σύγκριση.