Ντουντούκα
Ξεκίνησε η αντεπίθεση!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Εξαφανισμένος» ο Ζαγοράκης

«Εξαφανισμένος» ο Ζαγοράκης
Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021 - 21:44
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ενώ η FIFA και η UEFA, πριν από μέρες, έστειλαν διαδοχικά δυο κλιμάκια στην Ελλάδα για να ετοιμάσουν τις αλλαγές που πρέπει να ψηφιστούν στην καταστατική ΓΣ της ΕΠΟ στις 19 Ιουλίου, ακολούθησε και η παρουσία του Λούκα Νίκολα στην τακτική ΓΣ της 25ης Ιουνίου, που απαίτησε να ψηφιστεί το νέο καταστατικό, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης δεν παίρνει θέση, τουλάχιστον δημόσια. Μάλιστα, αν ισχύει ότι το νέο καταστατικό δεν περνούσε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (σ.σ. θα δούμε τι θα γίνει στη συνεδρίαση της Παρασκευής) και για αυτό ορίστηκε η καταστατική, βγαίνει το συμπέρασμα ότι όχι μόνο ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας γνώρισε μια ήττα αλλά και ότι είναι... εξαφανισμένος.

Ο Ζαγοράκης όχι μόνο δεν βγαίνει μπροστά για να ψηφιστεί η Ολιστική Μελέτη αλλά δεν παίρνει θέση. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι «έχει καλά στοιχεία», όμως είναι γνωστό ότι πρέπει να ψηφιστεί εξ ολοκλήρου, αλλιώς θα κάνουν μια τρύπα στο νερό.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν είναι μόνο «εξαφανισμένος» είναι και εκτός... γραμμής των FIFA, UEFA. Στη ΓΣ της Ομοσπονδίας που έγινε την Παρασκευή 25 Ιουνίου δεν αναφέρθηκε καν στην Ολιστική Μελέτη, ενώ ο Επικεφαλής Εθνικής Διακυβέρνησης και Παγκόσμιων Θεσμών της UEFA Λούκα Νίκολα, έστειλε τελεσίγραφο στις ποδοσφαιρικές ενώσεις, τονίζοντας: «Η Ολιστική Μελέτη πρέπει να υλοποιηθεί πλήρως, ως πακέτο. Η UEFA θα συνεχίσει να συνδράμει στην ΕΠΟ, αλλά η συνέχιση της στήριξης που θα παρέχουμε θα εξαρτηθεί από ένα θετικό αποτέλεσμα στην Συνέλευση του Ιουλίου».

Την ίδια ώρα ο Ζαγοράκης δεν κάνει τίποτα. Απλά, διαδίδεται αλλά δεν επιβεβαιώνει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν αλλάξει η δομή της ΕΠΟ, σύμφωνα με την Ολιστική Μελέτη των FIFA, UEFA.

Διαβάστε επίσης

Η «καυτή πατάτα» στην ΕΠΟ

Η «καυτή πατάτα» στην ΕΠΟ

Η Ομοσπονδία συνεδριάζει την Παρασκευή (9/7) για να εγκρίνει την Ολιστική Μελέτη προς ψήφιση στη ΓΣ της 19ης Ιουλίου...

Η UEFA «πρόδωσε» το δούλεμα

Η UEFA «πρόδωσε» το δούλεμα

Πώς ο Κλάτενμπεργκ εκτέθηκε με την αποπομπή του Λαόθ από το Euro. Ο Άγγλος έκανε πίσω για τους πίνακες ή τους έχει βγάλει;