Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κλάτενμπεργκ στραβά αρμενίζει!

Ο Κλάτενμπεργκ στραβά αρμενίζει!
Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021 - 23:18
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο γιαλός δεν είναι στραβός, παρά ο Κλάτενμπεργκ στραβά αρμενίζει. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ καθιέρωσε, μετά από κάθε αγωνιστική, την τηλεκριτική των φάσεων, την οποία... υποβάθμισε σε κολυμβήθρα, αφού τα βρίσκει όλα καλά και όσα δεν βρίσκει, δεν τα σχολιάζει! Αν συνεχίσει τα ...αυτογκόλ, σε λίγο καιρό κανείς δεν θα υπολογίζει όσα λέει, ούτε και οι διαιτητές, καθώς δεν τους τιμωρεί για τα λάθη. Με βάση όλα αυτά, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΕΔ απαξιώνει την τηλεκριτική του, συν ότι «ανακαλύπτει» κανονισμούς για να δικαιολογήσει λάθη... αγαπημένων του διαιτητών.

Με το να βάζει λάθη κάτω από το χαλί, όλος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι ο Κλάτενμπεργκ χορεύει στους ρυθμούς του συστήματος που θέλει να αυξηθεί η παρουσία των Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι! Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη τακτική στρώνει και χαλί, για να μείνει ο ίδιος και την επόμενη σεζόν, καθώς η Ολιστική Μελέτη «επιτάσσει» ξένο αρχιδιαιτητή και για την περίοδο 2022-23.

Με τη λάθος τακτική του στην ανάλυση των φάσεων, ο Κλάτενμπεργκ δεν συμβάλει στην άνοδο του επιπέδου της διαιτησίας. Αντίθετα, υποδαυλίζει μια κατάσταση που έχει πιάσει πάτο, όπως και το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών, με δεδομένο και ότι υπάρχουν περιπτώσεις που αλλοιώνουν μέχρι και το VAR.

Την 4η αγωνιστική ο Κλάτενμπεργκ κάλυψε τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου). Είναι αδιανόητο να σχολιάζει τη μοναδική σωστή απόφασή του (σ.σ. για πέναλτι που δεν έδωσε) στο Λαμία-Παναιτωλικός 2-2 και να παραβλέπει σημαντικά λάθη του. Όπως για παράδειγμα ότι έδωσε το ακουστικό του VAR στο Μανούσο, τον οποίο νωρίτερα δεν είχε αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα, επειδή έριξε αγκωνιά σε αντίπαλο. 'Η ότι ξεχάστηκε, καθώς η Λαμία έπρεπε να κάνει δεύτερη αλλαγή, αυτός σφύριξε για να εκτελεστεί φάουλ του Παναιτωλικού, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, ενώ σφύριξε δευτερόλεπτα πριν εκτελεστεί το φάουλ, λόγω της αλλαγής.

Αντίθετα, ο Κλάτενμπεργκ έβγαλε στη... σέντρα του Φωτιά (Πέλλας), Παπαδόπουλο (Μακεδονίας) επειδή κάλεσαν ο πρώτος τον Περράκη (Αθηνών) στο ματς Ατρόμητος-Αρης 1-3, ο δεύτερος τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) για να δουν φάσεις που, κατά την άποψη του Αγγλου, δεν συνιστούσαν εξόφθαλμες παραβάσεις. Όμως, αρκετές είναι οι πιθανότητες να τους ορίσει και την επόμενη αγωνιστική και στην περίπτωση αυτή θα στείλει μήνυμα ότι δεν... τρέχει κάστανο όποια λάθη και αν γίνονται.

Ο δε Σιδηρόπουλος κάνει λάθη, είτε ως ρέφερι είτε ως VAR, και στις τέσσερις σερί αγωνιστικές. Παρόλα αυτά ορίζεται...

Διαβάστε επίσης

Κάτι... τοξικό υπάρχει στο ποδόσφαιρο

Κάτι... τοξικό υπάρχει στο ποδόσφαιρο

Το φωνάζουν οι παραιτήσεις των Ζαγοράκη, Μπουτσικάρη από τις προεδρικές καρέκλες των ΕΠΟ και Super League, αντίστοιχα. Ούτε οι... εξυγιαντές αντέχουν τους... εξυγιαντές!

Το σκάνδαλο έχει... σφραγίδα, μονόδρομος η παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Το σκάνδαλο έχει... σφραγίδα, μονόδρομος η παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τον Κούγια πρέπει να εξεταστεί αν συντρέχουν λόγοι έκπτωσης των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη αλλά και όσων ψήφισαν στην ΕΕ της ΕΠΟ υπέρ της της κατάργησης της αδειοδότησης