Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κλάτενμπεργκ εναντίον... Κλάτενμπεργκ

Κλάτενμπεργκ εναντίον... Κλάτενμπεργκ
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 - 00:02
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Κλάτενμπεργκ... άδειασε μέχρι και τον εαυτό του! Ο Άγγλος θυμίζει Δόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ καθώς από τη μια έκανε... ανατροπές στον πίνακα των διεθνών ρέφερι που έστειλε στην UEFA και στην FIFA, ναι τέτοιες είναι, αν αναλογιστούμε ότι οι διεθνείς είναι επτά κι αυτός άλλαξε τους δυο, όμως δεν έπραξε το ίδιο και με τον πίνακα της Super League, όπου κράτησε τους ίδιους, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν προκαλέσει. Επίσης, στη διάθεσή του έχει κι αυτούς που ανέβασε ο Περέιρα, πέρσι το καλοκαίρι, αλλά δεν τους δίνει αγώνες και επιλέγει τους ίδιους και τους ίδιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κλάτενμπεργκ θα κάνει διεθνείς τους Γκορτσίλα (Μακεδονίας) και Μανούχο (Αργολίδας). Ξεπερνάμε, επί του παρόντος, ότι ο δεύτερος δεν έπρεπε να ήταν στον πίνακα, εξαιτίας των λαθών που έχει κάνει και σα να μην έφτανε αυτό, τον έκανε και διεθνή, όμως, ταυτόχρονα απορούμε, πως είναι δυνατόν ο Κλάτενμπεργκ να μην έχει κάνει τέτοιες... ανατροπές και στις 26 Ιουλίου, όταν ανακοίνωσε τον πίνακα της Super League.

Είναι δυνατόν να έχει πάρει, το χάνουν στο τέλος του έτους, το σήμα από δυο διεθνείς, να μην κάνουν για το εξωτερικό αλλά να κάνουν για την Ελλάδα; Δηλαδή, περιμένει να φύγουν μόνοι τους; Τον πληροφορούμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς ο Κλάτενμπεργκ έχει στον πίνακα του πρωταθλήματος 21 ρέφερι, όσους χρειάζονται σε κάθε αγωνιστική.

Οι επτά διεθνείς είναι οι: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Παπαπέτρου (Αθηνών), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Τζήλος (Λάρισας), Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Σκουλάς (Θεσσαλίας) και Φωτιάς (Πέλλας). Ο τελευταίος που, επίσης, δεν έπρεπε να είναι στον πίνακα είναι περσινή επιλογή του Κλάτενμπεργκ.

Η προθεσμία για να δηλωθεί η λίστα των διαιτητών, από κάθε ομοσπονδία έληξε την 1η Οκτωβρίου. Οι προτεινόμενοι διαιτητές πρέπει να έχουν γεννηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 1996 ή πριν και οι βοηθοί διαιτητές πρέπει να έχουν γεννηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 1998 ή πριν, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ελάχιστο επίπεδο εμπειρίας. Η FIFA διατηρεί το δικαίωμα να απαιτήσει από τους προτεινόμενους ρέφερι άνω των 45 ετών (γεννημένοι το 1977 ή πριν) να υποβληθούν σε πρόσθετες τεχνικές αξιολογήσεις, καθώς και συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις και τεστ καταλληλότητας κατά περίπτωση. Ουσιαστικά καταργούν το όριο των 45 ετών!

Κάθε υποψήφιος πρέπει να κατατάσσεται με βάση τις βαθμολογίες στα εθνικά πρωταθλήματα για διάστημα ενός έτους. Να, μια καλή ευκαιρία ο πρόεδρος της ΚΕΔ να δώσει στη δημοσιότητα το μέσο όρων των βαθμολογιών για να δούμε αν αυτοί που έβαλε είναι καλύτεροι από αυτούς που αφαίρεσε το σήμα.

Ο Κλάτενμπεργκ, πριν από τον πίνακα των διεθνών, έκανε δομικές αλλαγές στην ΚΕΔ, φέρνοντας τους συμπατριώτες του Κόλινς και Μπένετ, όμως δεν έκανε το ίδιο και με τους πίνακες. Επίσης, «καθάρισε» και τους Ελληνες της ΚΕΔ που ήταν εκεί πριν αναλάβει, δηλαδή τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Καλύβα, Ιωσηφόγλου, Κόκοτου και στη θέση τους προσέλαβε τους Μάνταλο, Καρατζίκα, Νικολακόπουλο, Λαμπαδαρίου.

Πως γίνεται... λοιπόν να έχει σαρώσει την ΚΕΔ, να έχει κάνει ανατροπές στον πίνακα των διεθνών αλλά να κρατάει τους ίδιους διαιτητές, ενώ από αυτούς έπρεπε να ξεκινήσουν οι αλλαγές;

Διαβάστε επίσης