Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολιστική Μελέτη: Η μεγάλη πρόκληση με τις καθυστερήσεις

Ολιστική Μελέτη: Η μεγάλη πρόκληση με τις καθυστερήσεις
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 - 14:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το να κουνά η ΕΠΟ το δάκτυλο με την Ολιστική Μελέτη είναι σα να έχει βάλει κάποιος τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα! «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αποφασίσει ομόφωνα από τις 27 Αυγούστου να εφαρμόσει και να υλοποιήσει την Ολιστική Μελέτη», απάντησε στην αποκάλυψη Αυγενάκη, σύμφωνα με την οποία η FIFA και η UEFA είναι ενοχλημένες με τη μη υλοποίησή της.

Η FIFA και η UEFA είναι ενοχλημένες και ξέρουν καλά γιατί έστειλαν επιστολή δυσαρέσκειας στην ΕΠΟ. Η μεγάλη πρόκληση της ομοσπονδίας έχει να κάνει με το ότι σα να μην έφτανε που καθυστέρησε να ψηφίσει το νέο καταστατικό της με τις αλλαγές της Ολιστικής Μελέτης, καθυστέρησε και να την υλοποιήσει.

Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές έστειλαν την Ολιστική Μελέτη τον Νοέμβριο του 2020, περίμεναν να ψηφιστεί τον Ιανουάριο του 2021, η ΕΠΟ διαβεβαίωνε ότι θα την ψήφιζε τον Μάρτιο, μετά το... πήγε για τις 25 Ιουνίου, μετά για τις 19 Ιουλίου (σ.σ. είχαν οριστεί Γενικές Συνελεύσεις), για να την ψηφίσει τελικά στις 27 Αυγούστου 2021. Εξαιτίας αυτής της τακτικής η FIFA και η UEFA επέβαλαν οικονομικό εμπάργκο στην ΕΠΟ επειδή δεν την περνούσε, το οποίο εξακολουθεί να υφίσταται.

Ο λόγος; Οι αλλαγές όχι μόνο δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από το Ειρηνοδικείο, κανείς δεν δίνει σαφείς απαντήσεις για το τι γίνεται, πέρα από αοριστολογίες. «Είναι λήξαν το θέμα με την ολιστική, έτσι μας είπε ο κ. Λάκοβιτς», δήλωσε στις 29 Νοεμβρίου 2021 ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου και φανταστείτε να μην ήταν. Να θυμίσουμε ότι FIFA, UEFA έστειλαν επιστολή δυσαρέσκειας. Στη FIFA και στην UEFA δεν είναι «κουτόφραγκοι»... Στην Ολιστική Μελέτη είχαν βάλει χρονοδιάγραμμα και το πρώτο... κύμα των αλλαγών έπρεπε να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021 και ένας σημαντικός κύκλος τους έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2021.

Τι έπρεπε ήδη να έχει γίνει;

Μέχρι τον Μάρτιο του 2021 να προσληφθεί διευθύνων σύμβουλος που θα... τρέχει τα πάντα. Μάλιστα, η FIFA και η UEFA σχεδίαζαν ο διευθύνων σύμβουλος να προσληφθεί με διεθνή διαγωνισμό, όμως ο Φιλιππούσης σπεύδει να την πάρει αυτός!

Μέχρι το Ιούνιο του 2021 έπρεπε να είχε αναβαθμιστεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και να της ανατεθούν όλες οι αποφάσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και να στελεχωθεί Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, να είναι 5μελής με 4ετές συμβόλαιο, την απαρτίζουν «ειδικοί επαγγελματίες από την αγορά με οικονομικά και διοικητικά προσόντα και προϋπηρεσίες, σεβαστοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την κοινωνία».

Διαβάστε επίσης

ΕΠΟ: Η διοικούσα δεν θα είναι έκπληξη

ΕΠΟ: Η διοικούσα δεν θα είναι έκπληξη

Πλέον έχουμε το κραυγαλέο ατόπημα της παράβασης του καταστατικού της με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που το στελεχώνουν Αρεοπαγίτες. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας,

Τι Λοζάνη, τι Κοζάνη, τι Εθνική!

Τι Λοζάνη, τι Κοζάνη, τι Εθνική!

Εκεί που στόχος της ΕΠΟ για τη θέση του ομοσπονδιακού ήταν ο Σάντος, ακούσαμε για έναν Ρούνιαϊτς που τους... σέρβιρε και «χυλόπιτα».