Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ θα κρίνει τον Κλάτενμπεργκ; Γελάει ο κόσμος!

Η ΕΠΟ θα κρίνει τον Κλάτενμπεργκ; Γελάει ο κόσμος!
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 21:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Ο Κλάτενμπεργκ θα κριθεί στο τέλος της σεζόν», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου. Κι όμως, πρόκειται για μια εντελώς άστοχη δήλωση. Ο βασικός λόγος είναι ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ έχει κριθεί από τις FIFA, UEFA και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται σίγουρη η επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι για έναν ή δυο χρόνια. Τυπικό είναι το θέμα της υπογραφής.

Η FIFA και η UEFA δρομολογούν την ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας, χωρίς να ρωτήσουν την ΕΠΟ, και ο βασικός «οδηγός» για την επόμενη μέρα είναι ο Κλάτενμπεργκ που έχει την στήριξή τους. Επίσης, ο Κλάτενμπεργκ ετοιμάζει και το πλάνο ανάπτυξης όπως προβλέπεται από την ολιστική μελέτη.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι στο Πάρκο Γουδή δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η ΕΠΟ δεν έχει λόγο στη διαιτησία. Για αυτό και απλά ενημερώνεται για τους πίνακες διαιτητών, ενώ κάθε φορά που πάει να βάλει εμπόδιο στον Κλάτενμπεργκ πέφτει τηλέφωνο από την Ελβετία.

Ποιος θα κρίνει τον Κλάτενμπεργκ; Η ΕΠΟ στελεχώνεται από προέδρους ΕΠΣ, από ανθρώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Κλάτενμπεργκ είναι αρμόδιος για τη διαιτησία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στην ΕΠΟ δεν έβαλαν μυαλό, έπαθαν αλλά δεν έμαθαν. Πήγαν να μπλοκάρουν την εισήγησή του για την πρόσληψη του Μπένετ ως υπεύθυνου ορισμού των παρατηρητών, όμως ο Κλάτενμπεργκ τους κατάγγειλε σε FIFA, UEFA και τον προσέλαβαν, τρέχοντας! Πήγαν να του βάλουν Έλληνες παράγοντες της αρεσκείας τους στην «ερασιτεχνική» ΚΕΔ, όμως πέρασαν, πάλι με τον ίδιο τρόπο, με παρέμβαση των FIFA, UEFA την εισήγησή του για τους Μάνταλο, Νικολακόπουλο, Καρατζίκα, Λαμπαδαρίου.

Τι δεν καταλαβαίνουν στην ΕΠΟ; «Ο Κλάτενμπεργκ έχει την πλήρη στήριξη της UEFA που θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο για 1-2 χρόνια», δήλωσε ο Χούμπελ ο πρώην τοποτηρητής και νυν Επικεφαλής της Επιτροπής Xρηστής Διοίκησης και Συμμόρφωσης στην UEFA. Και για όσους δεν κατάλαβαν πρόσθεσε: «Η διαιτησία δεν είναι ακόμη έτοιμη να επιστρέψει πλήρως στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ».

Διαβάστε επίσης

ΕΠΟ: Η διοικούσα δεν θα είναι έκπληξη

ΕΠΟ: Η διοικούσα δεν θα είναι έκπληξη

Πλέον έχουμε το κραυγαλέο ατόπημα της παράβασης του καταστατικού της με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που το στελεχώνουν Αρεοπαγίτες. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας,