Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δέκα λόγοι για να τελειώνει αυτή η ΕΠΟ

Δέκα λόγοι για να τελειώνει αυτή η ΕΠΟ
Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022 - 22:04
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Θα γίνουν αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μετά τη σύσκεψη για τη βία στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα (7/2). Τις αλλαγές επιβεβαίωσε, το απόγευμα της ίδιας μέρας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου πρόσθεσε: «Η ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκάθαρα αναφέρει την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία όλων των φορέων και των δομών του ποδοσφαίρου μας και αυτό πρέπει να γίνει πράξη».

Με βάση και την ολιστική μελέτη αλλά και όσα έχουν δει τα μάτια των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων με αυτή την ΕΠΟ, αν κάποιος υποστηρίξει ότι είναι μια κανονική ομοσπονδία κινδυνεύει να εκτεθεί. Για, τουλάχιστον, δέκα λόγους:

1) Και με τη... βούλα των FIFA, UEFA, η ΕΠΟ είναι μια ξεπερασμένη ομοσπονδία που δεν έχει σχέση με το σύγχρονο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την ολιστική μελέτη που παρέδωσαν στην κυβέρνηση, την οποία επέβαλαν και στην ομοσπονδία, υποχρεώνοντας τη να την ψηφίσει. Το ότι δεν την υλοποίησε ακόμη είναι σε βάρος της και παράλληλα επιβεβαιώνει ότι είναι ανίκανη ομοσπονδία. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να τη... θάψει. Οι αλλαγές ψηφίστηκαν στις 27 Αυγούστου και ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί. Προκάλεσαν και την αντίδραση των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών που με επιστολή τους, στις 23/12/21, εξέφρασαν την ενόχλησή τους.

2) Η ταύτιση της ΕΠΟ με τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αποτελεί κοινό μυστικό και δεν διαψεύστηκαν ρεπορτάζ ότι κάποιοι έχουν επιλεγεί από το μπλοκ του νότου, που έχει την πλειοψηφία και κάποιοι σύμβουλοι από το μπλοκ του βορρά.

3) Το τέλος του Ζαγοράκη. Ούτε ο πρόεδρος κοινής αποδοχής άντεξε την κατάσταση, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί. Και μόνο αυτό λέει πολλά. Ευρωβουλευτής της ΝΔ και αρχηγός της Εθνικής του 2004 είναι ο Ζαγοράκης. Χώρια που δεν εξέλεξαν άλλους διεθνείς που ήθελε για συνεργάτες του.

4) Η ΕΠΟ απουσιάζει από όλα τα μεγάλα προβλήματα του ποδοσφαίρου επειδή δεν συνομιλεί με την κυβέρνηση και είναι αποκλεισμένη από τις FIFA, UEFA.

5) Ο εμφύλιος των παραγόντων της. «Πόλεμος» γίνεται και μέσα στα ίδια τα μπλοκ. Για παράδειγμα κάποιοι από τα μπλοκ του νότου δεν θέλουν τον Δημητρίου.

6) Έκαναν... ρουσφέτια για τον προπερσινό τελικό Κυπέλλου για το καλό της ΑΕΚ (πρώτα Ριζούπολη, μετά ΟΑΚΑ, μετά Πανθεσσαλικό και με πολλές αναβολές)

7) Η ΕΠΟ δέχθηκε πολλά πυρά για τους μισθούς-μαμούθ των golden boys αλλά και της ΚΕΔ που αποτελούν πρόκληση προς την κοινωνία.

8) Χωρίς πλάνο για την Εθνική. Πήγαιναν για Γερμανό ή Ιταλό προπονητή, ονειρεύονταν τον Σάντος και προσέλαβαν τον Ουρουγουανό Πογέτ, ο οποίος δούλεψε στην ΑΕΚ και έφυγε ως αποτυχημένος. Τώρα, η ΑΕΚ ονειρεύεται τον Σάντος!

9) Η απαξίωση της Εθνικής είναι... γεγονός! Σε όμιλο του Nations League με Σλοβενία, Μολδαβία, Κόσσοβο «κατάφερε» να πάρει τη δεύτερη θέση. Είχαν... καραμέλα ότι θα προκριθούν στο μουντιάλ, όμως η Ελλάδα κληρώθηκε με Ισπανία, Σουηδία, Γεωργία και Κόσσοβο, απέτυχε ακόμη και σε αυτό τον στόχο, σε έναν ακόμη, κλείνοντας τις υποχρεώσεις της με εντός έδρας ισοπαλία με το Κόσοβο!

10) Σε πρώτο πλάνο ήταν και οι ωμές πολιτικές παρεμβάσεις από τους Κοντονή και Βασιλειάδη, χωρίς αυτούς το σύστημα της... εξυγίανσης θα είχε καταρρεύσει προ πολλού. Αποκορύφωμα ότι ο τελευταίος επέβαλε μέχρι και αναδιάρθρωση. Κατάφεραν να... ξευτιλίσουν μέχρι και τη λέξη «εξυγίανση».

Διαβάστε επίσης