Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξέφυγε η κατάσταση με τον Μπένετ

Ξέφυγε η κατάσταση με τον Μπένετ
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 20:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Απέτυχε και δεν το ξέρει ο Μπένετ. Η διαιτησία με αυτόν αρχιδιαιτητή πάει από το κακό στο χειρότερο. Ένα καλό, εντός ή εκτός εισαγωγικών, είχε πριν την αναλάβει, όμως με τον Μπένετ χάθηκε κι αυτό. Ηταν οι καλοί ξένοι διαιτητές που έρχονταν επί Κλάτενμπεργκ και κρατούσαν ένα επίπεδο στο πρωτάθλημα και, παράλληλα, χαμηλά την ένταση από διαιτητικά φάλτσα.

Όμως, ο νυν αρχιδιαιτητής, Στιβ Μπένετ αποδεικνύεται ανίκανος παντού. Οι αλλοδαποί διαιτητές έγιναν σαν τους Έλληνες. Οι της «εξυγίανσης» βάζουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όμως τόσο ο Δανός Κέλετ στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 όσο και ο Σουηδός Νάιμπεργκ στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0 έδειξαν ότι η κατάσταση ξεφεύγει με τις επιλογές του Μπένετ. Δεν γίνεται ο αρχιδιατητής να ορίζει και να μην φέρει ευθύνη.

Κατ' αρχήν δεν μπορεί να βρει διαιτητές από την ελίτ κατηγορία. Και ο Κλάτενμπεργκ, όχι για τα μεγάλα ντέρμπι, έφερνε ρέφερι από την πρώτη κατηγορία, ακόμη και Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, όμως δεν έδιναν δικαιώματα. Για αυτό όλο και περισσότερες ομάδες ζητούσαν ξένους διαιτητές, επειδή δεν είχαν και δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Έλληνες που αλλοιώνουν μέχρι και το VAR.

Δυστυχώς, όλα αυτά άρχισαν να συμβαίνουν και με τους ξένους διαιτητές. Έτσι ενισχύουν το σενάριο ότι υπάρχει σχέδιο να επαναφέρουν τους Έλληνες στα ντέρμπι. Αρχικά, θα το επιχειρήσουν μέσω του κυπέλλου. Μετά θα τους βάζουν στα ντέρμπι αν η βαθμολογική διαφορά των ομάδων είναι άνω των τεσσάρων βαθμών...

Ήδη, «χτίζουν» δικαιολογίες. Μέχρι και ο Μπαλτάκος παραδέχθηκε ότι «ο Μπένετ για να κάνει τον ορισμό κάθε ξένου, τον πετυχαίνει στην δέκατη Ομοσπονδία, οι πρώτες εννιά αρνούνται». Επίσης, είχε ανέφερε: «Εγώ δεν έχω δει να λάμπουν σαν αστέρια οι ξένοι σε σχέση με τους Έλληνες. Δεν έχω τέτοια διαφορά. Φέτος τα παράπονα είναι λιγότερα και το επίπεδο είναι καλύτερο. Αυτό μου λένε όλοι όσοι ρωτάω. Είστε βέβαιος ότι ένας Γερμανός, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός, θέλει να έρθει στην Ελλάδα; Να έρθει εδώ και να τον λένε λαμόγιο, να τον λένε στημένο;».

Γίνεται αντιληπτό ότι δεν εστιάζουν στο πραγματικό πρόβλημα που είναι η ποιότητα αυτών που φέρνουν. Τον Κέλετ, ο οποίος «χειρούργησε» τον Ολυμπιακό, στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο τον δικαιολόγησε ο παρατηρητής και μέλος της ΚΕΔ Σταύρος Μάνταλος για το πέναλτι φάντασμα που αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Επίσης, ούτε φωνή ούτε ακρόαση και για το γεγονός ότι ο Σουηδός Νάιμπεργκ πήρε τη σκυτάλη και αδίκησε τον Ολυμπιακό στο ματς με την ΑΕΚ, καθώς στο 60' έπρεπε να αποβάλει τον Άμραμπατ με δεύτερη κίτρινη.

Διαβάστε επίσης

Καρέ-καρέ η αλλοίωση της βαθμολογίας

Καρέ-καρέ η αλλοίωση της βαθμολογίας

Τα οκτώ κραυγαλέα λάθη των διαιτητών. Από τον Ολυμπιακό «έκλεψαν» έξι βαθμούς, παράλληλα έδωσαν πέντε στον Παναθηναϊκό, τέσσερις στον ΠΑΟΚ και τρεις στην ΑΕΚ.