Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καρέ-καρέ η αλλοίωση της βαθμολογίας

Καρέ-καρέ η αλλοίωση της βαθμολογίας
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 - 21:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάθε άλλο παρά για σύμπτωση πρόκειται. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Super League έβγαλε ανακοινώσεις για τη διαιτησία, υπήρξαν και κάποιες (Λαμία, Ιωνικός, Αστέρας Τρίπολης) που ζήτησαν ξένους διαιτητές είτε στο χορτάρι είτε στο VAR. Και πώς να μην ακούγονται φωνές, όταν ακόμη και ξένοι ρέφερι (Κέλετ, Νάιμπεργκ) αλλοίωσαν τη βαθμολογία.

Θα αναφερθούμε στα οκτώ κραυγαλέα λάθη. Από τον Ολυμπιακό «έκλεψαν» έξι βαθμούς, καθώς τον υποχρέωσαν σε ισοπαλίες με Αστέρα Τρίπολης, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός πήρε πέντε βαθμούς μέσω αλλοίωσης αποτελεσμάτων, έναν από το ματς με τον Ολυμπιακό, και από δυο με Αστέρα και Παναιτωλικό, με τους οποίους έπρεπε να αναδειχθεί ισόπαλος. Να μην ξεχνάμε και τα έξι πέναλτι υπέρ του!

Επίσης, ο ΠΑΟΚ νίκησε τους Ατρόμητο, Λαμία αντί να αναδειχθεί ισόπαλος, άρα τέσσερις βαθμοί του έχουν... σφραγίδα διαιτησίας, ενώ η ΑΕΚ λόγω διαιτησίας πήρε έναν βαθμό από τον Ολυμπιακό και νίκησε τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά:

1) Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 (2η αγωνιστική): Ο Καραντώνης με VAR τον Ευαγγέλου δεν έδωσαν δυο πέναλτι, σε χέρι του Τζουκάνοβιτς στο 82' και σε ανατροπή του Βαλμπουενά από τον Καστάνιος στο 87', αντίστοιχα.

2) ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1 (2η αγωνιστική): Πυρ και μανία ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Κρις Κόουλμαν επειδή ο Τζήλος (Λάρισας) δεν απέβαλε τον Κούρτιτς στο 54'. «Για να παίξεις εδώ χρειάζεσαι έναν καλό διαιτητή και σήμερα δεν είχαμε», δήλωσε ο Ουαλός.

3) ΠΑΟΚ-Λαμία 1-0 (4η αγωνιστική): Η ομάδα της Φθιώτιδας έβγαλε ανακοίνωση κατά του Τσαγκαράκη (Χανίων) και του VAR Κουμπαράκη (Κυκλάδων), επειδή δεν της δόθηκε πέναλτι στο 23' και όχι μόνο.

4) Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (7η αγωνιστική): Το μοναδικό γκολ μπήκε με ανύπαρκτο πέναλτι. Ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), μετά από κλήση του Σιδηρόπουλου στο VAR, αναγκάστηκε αλλάξει την απόφασή του, αφού αρχικά είχε δώσει επιθετικό φάουλ. «Οσες φορές και να τον ξαναδώ δεν μου φαίνεται για πέναλτι», δήλωσε ο τεχνικός του Αστέρα, Ηρακλής Μεταξάς.

5) ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 (8η αγωνιστική): Ο Σιδηρόπουλος έδωσε εύκολα υπέρ της πέναλτι στο 92' και «έπνιξε» εναντίον της στο 97', του Μάνταλο στον Σουάρεθ.

6) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 (11η αγωνιστική): Τέτοια σφαγή δεν ξανάγινε. Ο Δανός Κέλετ στο 90+7' είδε πέναλτι σε μια φυσιολογική επαφή του Αβιλα με τον Ιωαννίδη.

7) Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1 (12η αγωνιστική): Ο διαιτητής Βεργέτης (Αρκαδίας) και ο VAR Τζοβάρας (Φθιώτιδας) αμόλησαν αετό στο επιθετικό φαουλ στον Κολοβό που έγινε... σάντουιτς από δυο παίκτες του Παναθηναϊκού (78').

8) Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0 (13η αγωνιστική): Το αποτέλεσμα του αγώνα θα ήταν διαφορετικό αν ο Σουηδός Νάιμπεργκ απέβαλε τον Αμπραμπατ με δεύτερη κίτρινη στο 60'. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο.

Πώς θα ήταν η βαθμολογία του πρώτου γύρου της Super Legue αν δεν υπήρχαν τα οκτώ «χειρουργεία»; Παναθηναϊκός 32, Ολυμπιακός 31, ΑΕΚ 26, ΠΑΟΚ 21. Πως είναι τώρα; Παναθηναϊκός 37, ΑΕΚ 29, Ολυμπιακός 25, ΠΑΟΚ 25. Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η διαιτησία και παράλληλα ότι ο Μπένετ απέτυχε στην ΚΕΔ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης