Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στα «σκουπίδια» το... αφήγημα της ΑΕΚ για πολλούς λόγους

Στα «σκουπίδια» το... αφήγημα της ΑΕΚ για πολλούς λόγους
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 - 15:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την Πέμπτη (9/2) εκδικάζεται από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Super League η υπόθεση της «μεζούρας» οφείλει να δει τα πράγματα με ευρεία αντίληψη, βάζοντας τέλος στη διακωμώδηση του ποδοσφαίρου. Αυτό θα συμβεί αν απορρίψει την ένσταση της ΑΕΚ για τον εκτός έδρας αγώνα της με τον Ατρόμητο και διατάξει τη διεξαγωγή του αγώνα. Η υπόθεση της μεζούρας για δέκα λόγους... μπάζει από παντού. Μεγάλη και η ευθύνη του διαιτητή Μανούχου.

Αναλυτικά γιατί είναι μονόδρομος η διεξαγωγή του αγώνα:

1) Ο Ατρόμητος προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα, ενώ επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες.

2) Οπως δήλωσε ο πρόεδρός του Γιώργος Σπανός θα αμφισβητήσει τις μετρήσεις που έκαναν ο διαιτητής Μανούχος (Αργολίδας) και οι βοηθοί Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και μάλιστα με μεζούρα της τροχαίας. Η μια εστία δεν είχε πρόβλημα. «Δύο σημεία βρέθηκαν με απόκλιση μικρότερη από το προβλεπόμενο από τον κανονισμό κατά ένα εκατοστό το ένα σημείο, και κατά 2,5 εκατοστά το άλλο σημείο, ενώ άλλα δύο σημεία ήταν ορθά», αναφέρει το φύλλο αγώνα του διαιτητή Μανούχου (Αργολίδας). Όμως, γιατί δεν μας εξηγούν πως είναι δυνατόν το ύψος των ίδιων δοκαριών να είναι ορθό σε δυο σημεία και σε δυο άλλα είναι λάθος;

3) Την τρέχουσα σεζόν έγιναν κι άλλα ματς στο Περιστέρι. Πως από την ΑΕΚ παρατήρησαν διαφορά λίγων εκατοστών;

4) Αν το γήπεδο ήταν αντικανονικό η ΕΠΟ θα το ζητούσε για αγώνες «μικρών» Εθνικών ομάδων;

5) Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από την πλευρά των γηπεδούχων, η ΠΑΕ θα επικαλεστεί και ότι ο διαιτητής Μανούχος δέχθηκε πιέσεις από ανθρώπους της ΑΕΚ (που δεν έχει πάρει θέση για το βίντεο που κυκλοφορεί με τον Γιάννη Παπαδόπουλο) για να κλείσει το φύλλο αγώνα. «Ο απώτερος σκοπός της ΑΕΚ ήταν να μην παίξει και πίεσαν τον διαιτητή προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Σπανός.

6) Ο Ατρόμητος δεν αποκόμιζε κανένα πλεονέκτημα από τη δήθεν... διαφορά στο ύψος των δοκαριών καθώς οι ομάδες αλλάζουν εστίες. Δεν υπήρχε δόλος.

7) Γιατί ο διαιτητής Μανούχος (Αργολίδας) δεν δέχθηκε να γίνει το ματς κι ας έκανε ένσταση η ΑΕΚ; Γιατί οι μετρήσεις δεν έγινε με λέιζερ, σύμφωνα με την οδηγία της FIFA, προκειμένου να είναι ακριβείς;

8) Τα γήπεδα αδειοδοτούνται και ένας από τους λόγους που ο Ατρόμητος πήρε αδειοδότηση από την ΕΠΟ είναι επειδή διαθέτει κατάλληλο γήπεδο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια μικρή απόκλιση όταν τα δοκάρια έχουν μπει πριν 15 χρόνια και διαρκώς γίνονται εργασίες για να υπάρχει καλός χλοοτάπητας.

9) Όπως είπε και ο πρόεδρος του Ατρομήτου «η ένσταση της ΑΕΚ νοθεύει την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος».

10) «Η μοναδική επιδίωξη της ΑΕΚ ήταν όχι μόνο να μην αγωνιστεί, προφανώς λόγω του φορτωμένου προγράμματος που έχει μπροστά της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας», καταγγέλλει ο Ατρόμητος, ενώ να μην ξεχνάμε και τη δήλωση του Σπανού ότι «ο Μελισσανίδης μου είπε ότι πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι για να πάρει το πρωτάθλημα».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Νέες «βόμβες» Ολυμπιακού για τη σαπίλα στη διαιτησία, ζητεί παρέμβαση της UEFA

Νέες «βόμβες» Ολυμπιακού για τη σαπίλα στη διαιτησία, ζητεί παρέμβαση της UEFA

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έστειλε επιστολή όπου αναφέρεται σε επτά «καυτά» σημεία που βγάζουν στη σέντρα το σύστημα και παράλληλα ζητεί να αντικαταστήσει τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ ή να βάλει τοποτηρητή.

Ντρέπεται και η ντροπή με ΕΠΟ και ΚΕΔ

Ντρέπεται και η ντροπή με ΕΠΟ και ΚΕΔ

Ο ορισμός του Σλοβάκου Ιβάν Κρούζλιακ στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού δείχνει ότι δεν τους ενδιαφέρει αν οδηγούν την κατάσταση από το κακό στο χειρότερο.