Ντουντούκα
Τα καλύτερα έρχονται! Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ...

Με δέκα… μπαμ ο Ολυμπιακός έβγαλε στη φόρα την αδικία με τον Χουάνκαρ

Με δέκα… μπαμ ο Ολυμπιακός έβγαλε στη φόρα την αδικία με τον Χουάνκαρ
Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023 - 22:51
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Έγιναν αποκαλύψεις κατά την εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού (την Παρασκευή 3/11) για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μια διαδικασία που κράτησε 2,5 ώρες. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από σήμερα (6/11) καθώς το μεσημέρι έληξε η προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων και η απόφαση αναμένεται να βγει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν μάχη για να… εξαφανιστεί η άδικη τιμωρία και ζήτησαν να συνεχιστεί ο αγώνας. Η ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από τους νομικούς Βασίλη Δημακόπουλο, Ιωάννη Χατζησαββάογλου και Δημήτρη Καρπετόπουλο που κατάφεραν να βγάλουν στη φόρα τα ψέματα της υπόθεσης Χουάνκαρ ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος και οι συμπαίκτες του στο 49’ έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς την άδεια του διαιτητή Μαρέσκα.

Αναλυτικά τα δέκα… χτυπήματα:

1) «Δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν η συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή γιατί δεν αποδεικνύεται πως είναι το δικό του mail. Επίσης, απαγορεύεται από τον κανονισμό».

2) «Εχουμε να κάνουμε με κακή διακοπή του αγώνα».

3) «Ο διαιτητής εάν συνέτρεχε ο τραυματισμός ως λόγος διακοπής του αγώνα γιατί δεν το κατέγραψε; Γιατί δεν το έγραψε ούτε στην συμπληρωματική έκθεση;»

4) «Ο μόνος αρμόδιος να πει ότι ο ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να παίξει είναι ο γιατρός και δεν το είπε. Αυτά που γράφονται στο φύλλο αγώνα δεν χρήζουν ερμηνείας».

5) «Ο Παναθηναϊκός πήρε τον ποδοσφαιριστή και δεν τον πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο, τον πήγε από το Φάληρο στο "Υγεία". Αλλά είχε το "Τζάνειο" ή κατά την άνοδο είχε τον "Ευαγγελισμό". Το αξίωσε ο ποδοσφαιριστής και η ομάδα του Παναθηναϊκού να πάνε στο "Υγεία”. Δεν το είπε ο γιατρός του αγώνα που είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος».

6) «Το έγγραφο από το νοσοκομείο «Υγεία» αναφέρει ότι ο ποδοσφαιριστής κινούταν και περπατούσε κανονικά στο νοσοκομείο. Η αναφορά νοσηλείας γίνεται από τους νοσηλευτές. Με ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία Πειραιά θα σας τα δώσουν επίσημα».

7) «Σας φέρνουμε γνωμάτευση ιδιώτη ΩΡΛ. Το ακουόγραμμα του Μητέρα αναφέρει ότι υπάρχει απώλεια 30 dm. Η μέτρηση 90 dm σημαίνει ότι δεν ακούς καθόλου. Η αξιολόγηση λέει ότι είναι αδιανόητο ένας με απώλεια ακοής στο 90 db σε 1-2 ώρες να πάει στο 30db που λέει το Μητέρα. Η διακομιδή του ποδοσφαιριστή στο νοσοκομείο "Υγεία" δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη».

8) «Ειπώθηκε ψευδώς από τον Παναθηναίκό ότι συμφώνησε ο ιατρός να πάει ο παίκτης στο νοσοκομείο».

9) «Είναι αβάσιμος και αναιτιολόγητος ο χαρακτηρισμός ότι η σημείωση according to the player έγινε εξαιτίας πιέσεων από την ΠΑΕ Ολυμπιακός».

10) «Έχετε πάρει, η ίδια Επιτροπή (Εφέσεων) μια απόφαση πέρυσι στην οποία διεκόπη ο αγώνας για την ίδια περίπτωση. Εκεί η γνώμη του γιατρού διαπιστώθηκε συγκεκριμένα η ομάδα πήρε μια άλλη απόφαση και το δικαστήριο σας απέρριψε την ένσταση της γιατί εσείς είπατε πως ο γιατρός αποφασίζει».

Διαβάστε επίσης

Απόφαση-σκάνδαλο για επτά λόγους

Απόφαση-σκάνδαλο για επτά λόγους

Ο Ολυμπιακός καταδικάστηκε χωρίς να υπάρχει τραυματισμός και ενώ ο Παναθηναϊκός έφυγε από το γήπεδο χωρίς την άδεια του Ιταλού διαιτητή Φάμπιο Μαρέσκα. Αλλοιώνεται το πρωτάθλημα και η βαθμολογία.