Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η διαλυμένη «βιτρίνα» της ΕΠΟ: Ξεφτιλίζουν την Εθνική

Η διαλυμένη «βιτρίνα» της ΕΠΟ: Ξεφτιλίζουν την Εθνική
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 - 15:57
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί που με αυτή την ΕΠΟ νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος, αν και έχει φτάσει πιο κάτω και από τον πάτο. Οσο και αν ο Μπαλτάκος προσπάθησε να υποβαθμίσει την καταγγελία του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκουστάβο Πογέτ ότι ο συνεργάτης του Μαουρίτσιο Ταρίκο είναι απλήρωτος οκτώ μήνες, το πρόβλημα φωνάζει από μακριά. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα και η ΕΠΟ να αμολάει... αετό, με αποτέλεσμα να την εκθέσει μέχρι και ο ομοσπονδιακός προπονητής. Δεν τους αντέχουν ούτε οι δικοί τους...

Η «βιτρίνα» της ΕΠΟ είναι η Εθνική και η «βιτρίνα» είναι διαλυμένη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ιάκωβος Φιλιππούσης και όλη η διοίκηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Τι δεν καταλαβαίνουν; Ότι ξεφτιλίζουν την Εθνική!

Δεν είναι μόνο η καταγγελία του Πογέτ, ακόμη και να δεχθούμε την δικαιολογία της ΕΠΟ ότι ο Ταρίκο δεν έχει ελληνικό ΑΦΜ, γιατί αφήνουν το πρόβλημα οκτώ μήνες; Γιατί δεν μίλησαν με τον ομοσπονδιακό προπονητή; Αυτό δείχνει και πόσο κακές είναι οι σχέσεις τους.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, λοιπόν, είναι ο ...καθρέπτης και φαίνεται από μακριά η ακαταλληλότητα των Μπαλτάκου, Φιλιππούση και όλης της διοίκησης της ομοσπονδίας. Εχουμε και λέμε:

-Στέλνουν την Εθνική να παίξει, την Παρασκευή 17/11, φιλικό κεκλεισμένων των θυρών στην ακατάλληλη Ριζούπολη με τη Νέα Ζηλανδία. Τους έκαναν έξωση από την «ΟΠΑΠ Αρένα» για να μην επιβαρυνθεί το χόρτο, η ΑΕΚ έπαιξε κανονικά, όμως η Εθνική δεν... χωρούσε και οι Μπαλτάκος, Φιλιππούσης νομίζουν ότι είναι απόγευμα Τρίτης!

-Την άλλη Τρίτη 21/11 η Εθνική υποδέχεται την Γαλλία, στην «ΟΠΑΠ Αρένα» στο τελευταίο ματς της προκριματικής φάσης του Euro 2024 και δέκα θύρες του γηπέδου θα είναι ξανά κλειστές. Μάλιστα, στο παιχνίδι με την Ολλανδία είχαν ανακοινώσει sold out και γελούσαν και τα τσιμέντα.

-Στο παιχνίδι με την Ολλανδία (16/10) έγιναν διεθνώς ρεζίλι λόγω της κατάστασης του χλοοτάπητα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν το γνώριζαν ούτε οι διεθνείς!

-Από τότε που η Εθνική έφυγε από τον Αγιο Κοσμά δεν της έχουν βρει ούτε μόνιμη έδρα για προπονήσεις και αλλάζει συνεχώς! Για τους αγώνες με την Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία χρησιμοποιεί το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, πιο πριν ήταν στην Καλλιθέα, στο Περιστέρι, στη Ριζούπολη, μέχρι και στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ΑΕΚ!

-Χειρότερα δεν γίνεται, με αυτή την ΕΠΟ...

Διαβάστε επίσης