Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτή δεν είναι διαιτησία, αλλά διαγωνισμός ξεφτίλας

Αυτή δεν είναι διαιτησία, αλλά διαγωνισμός ξεφτίλας
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 - 10:04
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί που με τη διαιτησία νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Πάρτε παράδειγμα και τον αγώνα Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3, όπου ο διαιτητής Μανούχος (Αργολίδας) και ο VAR Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) - μαζί και ο AVAR Ψάρρης (Ζακύνθου) – επιδόθηκαν σε διαγωνισμό ξεφτίλας. Ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλον.

Εγινε ένα ακόμη ιστορικό «χειρουργείο» σε βάρος του Ολυμπιακού. Είχαν προηγηθεί στο Περιστέρι (Ζαμπαλάς στο χορτάρι, Παπαδόπουλος στο VAR), στον Βόλο (Παπαπέτρου, Γκορτσίλας) και από τους Σλοβάκους (Μαρέφκα, Μίχελ) στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2. Μαζί με τον αγώνα με την Κηφισιά, είναι τέσσερα ματς στη σειρά και είναι σύνολο 16 φάσεις, όμως καμία από αυτές δεν δόθηκε κάτι στον Ολυμπιακό. Φανταστείτε το μέγεθος της κλοπής.

Η απόδοση των διαιτητών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν τον Ολυμπιακό. Επονται η ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και ο εκτός έδρας αγώνας με τον Αρη. Άλλωστε, και οι ξένοι που φέρνουν είναι χειρότεροι από τους Ελληνες της «εξυγίανσης».

Αυτή δεν είναι διαιτησία, αλλά διαγωνισμός ξεφτίλας. Οι Ελληνες ρέφερι δίνουν την εντύπωση ότι μόνο με «χειρουργεία» θα παραμείνουν στον πίνακα της Super League. Πλέον, όλοι τους είναι «ανοιχτά» βιβλία, καθώς ξέρουμε από πριν τι θα κάνουν και αυτό αφορά όχι μόνο τα ματς του Ολυμπιακού αλλά και τους αγώνες των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει περίπτωση παίκτης τους να αποβληθεί με ανύπαρκτες κίτρινες όπως έκανε ο Μανούχος με τον Ρέτσο, τις οποίες τις έδειξε μέσα σε δέκα λεπτά (35' και 44'), δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί γκολ σαν του Ελ Αραμπί στο 69', όπου οι Παπαδόπουλος, Ψάρρης έβαλαν τις γραμμές όπου γούσταραν μόνο και μόνο να ακυρώσουν το κανονικό γκολ του Μαροκινού. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι εύκολα αλλοιώνεται και το VAR. Η αν προτιμάτε, δεν διστάζουν να το αλλοιώσουν. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα μεγάλα λάθη που έγιναν.

Ο κόσμος έχει μάτια, βλέπει και καταλαβαίνει. Οι διαιτητές έχουν πάρει τον κατήφορο και αυτό δεν κρύβεται. Για να μην αντιδρούν οι αρμόδιοι (η ΕΠΟ και η ΚΕΔ), κανονικά, σε μια χώρα με υγιές ποδόσφαιρο, οι Μανούχος, Παπαδόπουλος, Ψάρρης έπρεπε να είχαν πάει σπίτι τους, σημαίνει ότι τους δίνουν θάρρος για να κάνουν τα ίδια και στη συνέχεια. Ταυτόχρονα δείχνουν ότι είναι μέρος ενός συστήματος...

Η διαιτησία στον αγώνα Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3 έσπασε κάθε κοντέρ πρόκλησης. Δεν έχουν καταλάβει πόσο ξεφτιλίζονται και πόση μπόχα βγαίνει με όσα γίνονται;

Διαβάστε επίσης

Για αυτό φέρνουν ανύπαρκτους διαιτητές

Για αυτό φέρνουν ανύπαρκτους διαιτητές

Τινάζουν το πρωτάθλημα στον αέρα αφού είναι χειρότεροι και από αυτούς της «εξυγίανσης». Η απόφαση της Super League οι Μάνταλος, Φρόιντφελντ έκαναν κουρέλι, όμως δεν παραιτούνται λόγω ανικανότητας.