Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα συμμαχικά... μαχαιρώματα «καρμπόν» με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού

Τα συμμαχικά... μαχαιρώματα «καρμπόν» με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 - 21:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός και ο ηγέτης του Βαγγέλης Μαρινάκης καταγγέλλουν «εγκληματική οργάνωση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ δια του αντιπροέδρου και νομικού εκπροσώπου Αλέξη Κούγια ετοιμάζει και μήνυση κατά 48 προσώπων. Επίσης, οι Πειραιώτες με βολές κατά ριπάς έχουν αναφερθεί σε «μαφία του ποδοσφαίρου», έριξαν... βόμβες κατά της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, για τον τρόπο ορισμού των διαιτητών, όπως και τον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας.

Ολες αυτές οι καταγγελίες, μέσω ανακοινώσεων, δηλώσεων και επιστολών, συνοδεύονταν και από συγκεκριμένα ονόματα. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολές και βίντεο στην UEFA με τα διαιτητικά λάθη, ζήτησε ευθύνες και από την Κυβέρνηση.

Μέχρι που... ακολούθησε και ο Αλαφούζος. «Ντροπή, υπάρχουν ομάδες με θυγατρικές. Αχρηστο το υπουργείο Αθλητισμού», δήλωσε μετά το προχθεσινό παιχνίδι με τη Λαμία. Γίνεται αντιληπτό ότι οι δηλώσεις του προέδρου του Παναθηναϊκού είναι... καρμπόν με αυτά που τόσο καιρό καταγγέλλει ο Ολυμπιακός. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας, λίγες μέρες νωρίτερα, ο οποίος έκανε λόγο «για υποχείρια της ΑΕΚ».

Οι πολλές καταγγελίες είναι βόμβα στα θεμέλια του πρωταθλήματος. Θα τελειώσει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Είναι πάτημα κουμπιού συναγερμού. Θα ξυπνήσουν οι αρμόδιοι;

Την Πέμπτη (15/2), στο ΔΣ της Super League, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος συντάχθηκε με τους ΑΕΚ, Αρη και μπλόκαραν το αίτημα του Ολυμπιακού περί αναβολής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το Σάββατο (17/2) ήταν πυρ και μανία με τον διαιτητή Ζαμπαλά (Ηπείρου) και τον VAR Παπαδόπουλο (Μακεδονίας)!

Ηταν γνωστό ότι θα γίνουν τέτοια πράγματα και κάποιοι προβλέπουν ότι ακόμη ο Αλαφούζος δεν είδε τίποτα. Ξέχασε και τι έγινε πέρσι, ενώ να θυμίσουμε ότι, μετά την απώλεια του τίτλου, βγήκε και μίλησε με σκληρά λόγια κατά του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, προσθέτοντας ότι «έκλεψαν το πρωτάθλημα» από τον Παναθηναϊκό.

Πέρα από τη μήνυση που θα καταθέσει ο Ολυμπιακός για «εγκληματική οργάνωση που ορίζει την ΚΕΔ, τους διαιτητές, που στήνει τους αγώνες στη Super League 1, στη Super League 2 και τη Γ' Εθνική», ο Κούγιας πέρασε από ακρόαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αυτό το θέμα. Εκεί κατέθεσε υπόμνημα με 120 αποδεικτικά στοιχεία-ντοκουμέντα.

Μετά από όλα αυτά καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Αλέξη Κούγια, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. «Δυστυχώς το πρωτάθλημα δεν καθορίζεται από τις μεγάλες νίκες στα μεγάλα παιχνίδια, το πρωτάθλημα καθορίζεται από αυτούς τους επίορκους διαιτητές στα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες ή και μεταξύ των ομάδων μεταξύ τους. Θέλω όλοι να καταλάβουν ότι ο μεγάλος εχθρός είναι ένας. Πρέπει ο κ. Σαββίδης και ο κ. Αλαφούζος να αντιληφθούν ότι αυτά που έλεγα πριν από λίγες ημέρες είναι η απτή πραγματικότητα. Να τελειώνουμε με την εγκληματική οργάνωση», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Θέλουν οι Σαββίδης, Αλαφούζος καθαρό ποδόσφαιρο; Ξέρουν τον τρόπο...

Διαβάστε επίσης

Για αυτό φέρνουν ανύπαρκτους διαιτητές

Για αυτό φέρνουν ανύπαρκτους διαιτητές

Τινάζουν το πρωτάθλημα στον αέρα αφού είναι χειρότεροι και από αυτούς της «εξυγίανσης». Η απόφαση της Super League οι Μάνταλος, Φρόιντφελντ έκαναν κουρέλι, όμως δεν παραιτούνται λόγω ανικανότητας.