Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο Βέρτη μπορούμε να πάμε. Στο γήπεδο πότε θα πάμε;

Στο Βέρτη μπορούμε να πάμε. Στο γήπεδο πότε θα πάμε;
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 - 22:03

Επιστρέφω και βάζω ένα ζήτημα. Είδα την επιστολή του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη. Μια χαρά τα λένε οι Πειραιώτες. Βγαίνεις έξω μία βόλτα. Βλέπεις κόσμο παντού. Δεν παραμυθιάζομαι από το γεγονός ότι την… έκαναν σε πέντε-δέκα μαγαζιά. Η πρόταση της Λίγκας να υπάρχει ένα ποσοστό οπαδών στα γήπεδα, ήταν καλή. Ήταν και ομόφωνη και ας νιαούριζε στην αρχή ο Μάκης του ΠΑΟΚ.

Ο καιρός περνά και ο αριθμός των κρουσμάτων δεν ανεβαίνει επικίνδυνα. Από την ενημέρωση που υπάρχει. Ο κόσμος μπορεί να πάει ακόμη και στα μπουζούκια. Μπορούμε να πάμε στον Βέρτη. Είχε λαό και καλά έκανε ο τραγουδιστής από τη Θεσσαλονίκη. Από τους πιο δυνατούς είναι μέσα στη νύχτα, αν δεν μαζέψει αυτός κόσμο, ποιος θα μαζέψει;

Έρχονται τα φιλαράκια μου που πάνε γήπεδο και με ρωτούν. Πότε θα πάνε γήπεδο; Υπάρχει λόγος, σκεπτικό, που η κυβέρνηση δεν επιτρέπει την παρουσία οπαδών; Έστω και ένα ποσοστό. Ας είναι το 20%, το 30%. Ότι κρίνουν, ανάλογα τη χωρητικότητα.

Ας βάλουν τις ομάδες να είναι υπεύθυνες για τον τρόπο που θα κάθεται ο κόσμος στις εξέδρες. Δεν μετράμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά. Προσπαθούμε να επιστρέψει η ζωή μας σε ένα ρυθμό. Γιατί ο οπαδός να μην μπορεί να πάει στο γήπεδο να δει την ομάδα του; Να τη στηρίξει;

Καλά έκανε ο Ολυμπιακός και έστειλε την επιστολή. Οι ομάδες θα πάθουν τεράστια ζημιά. Κουβέντα για διαρκείας της νέας χρονιάς δεν γίνεται. Είδα όμως μπάλα και με κόσμο και στη Σερβία, εδώ, κοντά μας. Στις εξέδρες ο κόσμος, πανηγυρίζει τα γκολ της ομάδας του, νίκες, ωραίες στιγμές. Μικροί και μεγάλοι.

Δεν γίνεται έτσι να μπορούμε να πάμε σε μαζικά θεάματα, να ανοίγει ο Βέρτης και άλλα νυχτερινά μαγαζιά και να μην είναι ο κόσμος στα γήπεδα. Πρέπει να το δει το θέμα και άμεσα η κυβέρνηση. Κανονικότητα δεν λένε; Πως θα την έχουμε δηλαδή; Μήπως η οικονομία αφορά μόνο μαγαζιά; Οι ΠΑΕ δεν πληρώνουν φόρους; Δεν χάνουν από τη μη διάθεση εισιτηρίων; Δεν θα λύσουν τα προβλήματά τους. Άλλο το Καραϊσκάκη με 30.000 οπαδούς, άλλο με 7.000 και αυτό το ξέρουμε.

Βοηθήστε όμως τον κόσμο να επιστρέψει σε κάποια πράγματα που αγαπά, σε κάποια που θέλει να βλέπει. Βλέπουμε μπάλα με άδειες εξέδρες και αλλού, το έλα να δεις. Δεν κολλάει, δεν είναι σωστό.

Διαβάστε επίσης