Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άρχισαν τις κλάψες περί «πρόωρου τελειώματος» του πρωταθλήματος!

Άρχισαν τις κλάψες περί «πρόωρου τελειώματος» του πρωταθλήματος!
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015 - 23:53

*** ΟΠΩΣ λέγαμε χθες, άρχισαν πάλι οι γνωστές κλάψες περί … ενδιαφέροντος του πρωταθλήματος ! * ΟΤΙ δηλαδή, όταν το πρωτάθλημα ουσιαστικά τελειώνει από την 6η αγωνιστική, δεν έχει πλέον κανένα ενδιαφέρον * ΚΑΙ πως, συν τοις άλλοις, γι’ αυτό... ο κόσμος εγκαταλείπει τα γήπεδα, επειδή το πρωτάθλημα τελειώνει γρήγορα!
*** ΟΙ παιδαριώδεις και ανεύθυνες αυτές απόψεις, δεν θα μας απασχολούσαν αν δεν τις ακούγαμε να διατυπώνονται σε τηλεοπτικές εκπομπές από – κατ’ αντικειμενική άποψη – σοβαρούς σχολιαστές * ΦΥΣΙΚΑ, τα σχόλια αυτά δεν λένε την αλήθεια, αλλά ένα μέρος της αλήθειας * ΤΟ πρωτάθλημα δεν τελειώνει επειδή από νωρίς φαίνεται πως θα το πάρει ο Ολυμπιακός ! * ΣΥΓΝΩΜΗ, αλλά αυτό φαίνεται όχι από την 6η ή την πέμπτη αγωνιστική, αλλά πριν ακόμη … αρχίσει!
*** ΦΩΣ φανάρι είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα, από την αρχή της κάθε περιόδου * ΟΤΑΝ ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα πού επενδύει, όταν είναι η μόνη ομάδα πού ενισχύεται συνεχώς και δεν αφήνει να δημιουργηθούν κενά στο ρόστερ ή την τεχνική ηγεσία, ποιος άλλος μπορεί να φαντάζει ως υποψήφιος πρωταθλητής ; * ΑΥΤΟΣ πού αντί να επενδύει ΚΟΝΟΜΑΕΙ, ή αυτός πού ΑΡΠΑΖΕΙ μία ΠΑΕ, με ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ διαδικασίες ;
*** ΑΝΤΙΘΕΤΑ λοιπόν, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν συντελεί στην απαξίωση του πρωταθλήματος, αλλά αντίθετα, το ΣΤΟΛΙΖΕΙ, το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, πιο ελκυστικό για όσους αγαπάνε το άθλημα * Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ο ΦΑΡΟΣ, είναι ο ΟΔΗΓΟΣ για ΟΛΟΥΣ στο δρόμο για την επιτυχία * ΚΑΙ το ότι δεν υπάρχουν ικανοί και άξιοι να τον ακολουθήσουν, δεν είναι σίγουρα πρόβλημα του … Ολυμπιακού ! * ΑΣ φρόντιζαν να είχαν ΟΛΟΙ ικανούς και άξιους ηγέτες ΣΑΝ του Ολυμπιακού!

Να πέφτουν τέσσερις αντί δύο, αν θέλουν ενδιαφέρον

*** Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ λοιπόν ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ το ακλόνητο ΦΑΒΟΡΙ για τον τίτλο και αυτό ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος * ΕΠΟΜΕΝΟ και απόλυτα φυσιολογικό είναι να ξεχωρίζει από τις πρώτες κι’ όλας αγωνιστικές * ΟΜΩΣ, η ανωτερότητα και η σίγουρη τελική επικράτηση του Ολυμπιακού, δεν στερούν το πρωτάθλημα από κάθε ενδιαφέρον * ΟΥΤΕ βεβαίως το υποβαθμίζουν, ούτε το απαξιώνουν * ΣΤΟ πρωτάθλημα μετέχουν δεκαέξι ομάδες, όλες Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ ) οι οποίες έχουν άλλα πεδία αντιπαράθεσης * ΚΑΠΟΙΕΣ ομάδες, π.χ. αγωνίζονται για την καλύτερη θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις * ΚΑΠΟΙΕΣ άλλες, για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
*** ΤΟ ενδιαφέρον πηγάζει από τον συναγωνισμό, από την αντιπαλότητα * ΑΚΟΜΗ και του σίγουρου πρωταθλητή Ολυμπιακού τα ντέρμπι, με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κ.λ.π. εξακολουθούν να συγκινούν και να συναρπάζουν * ΚΑΙ βεβαίως πέραν του Ολυμπιακού, όσο μεγαλύτερος και σκληρότερος είναι ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, τόσο μεγαλύτερο είναι και το ενδιαφέρον του κόσμου για το πρωτάθλημα.
*** ΘΑ μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο απ’ όσο σήμερα ; * ΚΑΙ βέβαια θα μπορούσε και υπάρχουν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ γι’ αυτό * ΓΙΑ παράδειγμα, αν έπεφταν ΤΕΣΣΕΡΙΣ αντί δύο στη Β’ Εθνική, ΟΛΑ θα άλλαζαν ! * ΕΣΤΩ και αν ο υποβιβασμός κρινόταν στα μπαράζ ( δύο να πέφτουν απ’ ευθείας και δύο κατόπιν πλέϊ άουτ με υποψήφιες για άνοδο ) πάλι το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ενδιαφέρον θα ανέβαινε στα ύψη * ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ με δεκαέξι ομάδες, στο οποίο οι πέντε βγαίνουν στην Ευρώπη και άλλες τέσσερις υποβιβάζονται, θεωρείται εκ προοιμίου συγκλονιστικό.

Βαθμολογικό κενό στόχων

*** ΕΤΣΙ όπως είναι τώρα διαμορφωμένοι οι στόχοι, με μόνο δύο να πέφτουν κατηγορία, σχηματίζεται ένα βαθμολογικό ΚΕΝΟ ΣΤΟΧΩΝ, από την 5ηθέση έως ( τουλάχιστον ) την δέκατη ! * ΟΙ ομάδες της μέσης της βαθμολογίας, μακριά και από την ζώνη υποβιβασμού και από την πρώτη πεντάδα, παίζουν χωρίς ουσιαστικό στόχο * ΜΕΤΕΧΟΥΝ για να … μετέχουν και βεβαίως να απολαμβάνουν τα ( οικονομικά ) οφέλη * ΟΤΑΝ λοιπόν ήδη από την έκτη αγωνιστική έχουν ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ οι τρείς – τέσσερις πού θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, μπορούμε να λέμε ότι στο πρωτάθλημα αυτό ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ακόμα και τα αφορούντα τις ΟΜΟΡΦΙΕΣ του ποδοσφαίρου!
*** ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, σαν παράδειγμα, ότι αλληλουχία αγώνων και αποτελεσμάτων, όπως αυτά του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1, του ΑΕΚ – Βέροια 1-2, του Καλλονή – Βέροια 0-1 κ.λ.π. θα ήταν ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ αν όχι ΑΠΙΘΑΝΟ να συμβούν * ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΝΩ : Αν συνεχιστεί το να ισχύει ο υποβιβασμός μόνο δύο ομάδων στη Β’ Εθνική, ΤΕΤΟΙΑ και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ θα έχουμε πάντα * ΟΙ δύο πού είναι για φούντο να ξεχωρίζουν γρήγορα και οι υπόλοιπες να... αλωνίζουν ελεύθερες * ΟΣΟ για την Ευρώπη ; * ΠΟΙΑ … Ευρώπη ! * ΑΝ τους ρωτήσετε έναν – έναν τους επενδυταράδες, θα σας απαντήσουν σκωπτικά : * «ΕΥΡΩΠΗ ; Ποια … Ευρώπη ; Μέσα μπαίνω με την Ευρώπη»!

*** Υ. Γ. : Απίστευτο : Μέχρι Αμερική «για δουλειές» πήγε, για να γλιτώσει το αυτόφωρο !
*** ( ΕΚΤΟΣ αν είναι σότο τα περί Αμερικής και κρύβεται πουθενά αλλού )

*** Υ. Γ. 2 : Ηταν όλοι εκεί, παρόντες στη νέα αθλητική εκπομπή του ΣΚΑΕΙ * ΠΑΛΙΕΣ φυσιογνωμίες, γνωστές φάτσες και άγνωστες φατσούλες * ΚΑΠΟΙΟΙ από την αφρόκρεμα των ΑΡΔομεΜΜΕδων * ΚΑΠΟΙΟΙ άλλοι, απλά … «αντικειμενικοί» * ΚΑΙ ο καθένας τους είχε την άποψή του * ΔΙΟΤΙ το κοινό χαρακτηριστικό όλων, είναι ότι έχουν από μία : * ΑΠΟΨΗ και... κ…τρυπίδα !
*** ΤΕΛΟΣ πάντων, την παράσταση έκλεψε κάποιος εκτός «κυρίως πάνελ», πού σε συζήτηση εκτός αέρα, «πέταξε» το αφοπλιστικό : * «ΤΙ συζητάτε για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ρε * ΟΤΑΝ στον ένα παίζουν ο Κουτρουμπής και ο Λαγός και στον πάγκο του άλλου βρίσκεται ένας Τσόρι Ντομίγκεζ, είναι δυνατόν να γίνεται σύγκριση ;» * ΚΑΙ … τέζα ο καμπούρης, μετά απ’ αυτό
*** ΠΟΙΟΣ το είπε ; * ΤΟ βάζω σαν ΚΟΥΪΖ * ΚΑΙ … μη βιαστείτε να απαντήσετε

*** Υ. Γ. 3 : Λυπάμαι πολύ για τον Βασιλακάκη * ΤΟ Σάββατο έχασα πάσαν ιδέαν

*** Υ. Γ. 4 : Πέραν των άλλων, των αγωνιστικών, αυτός ο Τελάντερ λάμπει με την... ομορφιά του ! * ΕΤΣΙ και του ζωγραφίσεις μερικά γράμματα στο κρανίο, ίδιος με το … τέρας του Φρανκενστάϊν θα είναι ! * ΠΡΟΣΕΞΤΕ τον και θα με δικαιώσετε

ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

*** ΚΑΙ ο Τζανετόπουλος στην Εθνική ; * ΓΕΙΑΣΑΝ του Κώστα του Τσάνα, του εθνικού μας εκλέκτορα * ΤΡΙΤΟΣ είναι πού φωνάζει στην Εθνική από την Κούλα * ΑΡΑΒΙΔΗΣ, Πλατέλας και τώρα Τζανετόπουλος * ΕΧΕΙ προηγηθεί βεβαίως ο Μάνταλος.
*** ΔΕΝ ξέρω αν πιστεύει ότι θα γλιτώσει από τα γνωστά … νιαουρίσματα, με το να του κάνει τα ΧΑΤΗΡΙΑ όλη την ώρα, ας το έχει υπ’ όψη του ο Κωστάκης αυτό * ΝΑ καλεί τους παίκτες του στην Εθνική για να ανεβαίνει το κασέ τους, δηλαδή * ΟΠΩΣ είχε γίνει και με τον Μπακάκη.
*** ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ τις σκοπιμότητες, αλλά όχι και να κάνουμε την Εθνική … εμποροπανήγυρη, σαν αυτή πού γίνεται κάθε χρόνο στο Κυριάκι ( καταλαβαίνεις, Κωστάκη Τσάνα, τι εννοώ, έτσι;).
*** ΚΑΙ είναι κάτι ακόμα, ρε Κωστάκη, πού έχουν προσέξει πολλοί και ΕΥΛΟΓΑ το σχολιάζουν * ΠΡΙΝ από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, καλείς στην Εθνική τον Πέλκα * ΚΑΙ τώρα, πριν από το Ολυμπιακός – ΑΕΚούλα, καλείς τον Τζανετόπουλο ! * (ΤΟΝ … Μάκη τον Κρισάντους τον έχει κρατήσει για τον δεύτερο γύρο).
*** ΔΗΛΑΔΗ, ρε Κώστα, πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ποιόν θα καλέσεις, τον... Ατζαγκούν;

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

*** ΟΛΙΓΟΝ καθυστερημένα ανεβάζω το e mail του φίλου Γιάννη Αγγέλου : «ΠΡΙΝ λίγο έληξε το παιχνίδι στην Τούμπα και τώρα δίνει συνέντευξη Τύπου ο προπόνηση του ΘΡΥΛΟΥ μας. Δεν έχω λόγια για την προπονητική του αξία, που θεωρώ πως είναι αυτό που πραγματικά ήθελε και χρειαζόταν η ομάδα μας. Για τα του αγώνα, δεν έχω να πω κάτι, καθώς η ανωτερότητα ήταν εμφανέστατη. Όποτε ήθελε η ομάδα έβαζε γκολ. Και αν ήθελε να βάλει και αλλά θα τα έβαζε. Δυστυχώς είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το παιχνίδι από καφετέρια στην οποία πηγαίνω κάθε φορά, καθώς από ιδεολογία έχω κόψει κάθε επαφή με τη συνδρομητική τηλεόραση. Έτσι εκεί και σήμερα, είχα την ατυχία να κάθομαι σε κοινό τραπέζι με έναν γραφικό αντιολυμπιακό, που χωρίς επιχειρήματα αποκαλούσε το Θρύλο εγκληματική οργάνωση και τον Μαρινάκη Εσκομπάρ..... Και μάλιστα επειδή χόντρυνε η συζήτηση ο ένα λόγω τύπος, φανατισμένος μέχρι το κόκκαλο, συνέχιζε να βρίζει εσάς και τον Καραπαπά.... Εξεπλάγην από το ύφος το κόμπλεξ και την κακία του ατόμου. Καραφλός ξυρισμένος με διάθεση για τσακωμό από τις κλασικές περιπτώσεις τραμπούκων, άλλο αν ήταν μια στάλα και τον είχα του χεριού μου. Ήθελε να προκαλέσει!!! Επειδή θεωρώ πως αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει, μήπως οφείλει η διοίκηση του ΘΡΥΛΟΥ μας να ξεκαθαρίσει το τοπίο με μια συνέντευξη Τύπου;; Γιατί η αηδία έχει ξεπεράσει τα όρια του ανεκτού.... Κλείνω με ένα ερώτημα ακόμη... Ο Τζαβελλας, που πάτησε τον Φορτούνη, γιατί δεν είδε την κόκκινη κάρτα;;;».
*** ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ όλα αυτά, αλλά μη δίνεις σημασία στους γραφικούς * ΕΓΩ, εν απουσία μου, τους επιτρέπω ακόμα και να με … δείρουν!
*** ΤΟ τι σκοπεύει να κάνει ο επίσημος Ολυμπιακός δεν είμαι βεβαίως σε θέση να γνωρίζω * ΜΗ νομίζεις πάντως ότι μένει με σταυρωμένα τα χέρια * ΜΟΛΙΣ πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο τουϊτης και ο σαγόνιας «κρυβόντουσαν» για να μην τους συλλάβουν μετά από μηνύσεις του Ολυμπιακού και να γλιτώσουν το αυτόφωρο ! * ΑΣ’ τους νεκρούς λοιπόν να προχωρούν * ΤΟ μόνο πού κάνουν, είναι να κατουράνε με κόντρα τον άνεμο * ΤΙΠΟΤ’ άλλο.

Διαβάστε επίσης

Το τρίο... αλητεία της Τούμπας!

Το τρίο... αλητεία της Τούμπας!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για τους Τζαβέλλα, Κόστα και Βίτορ, που βγάζουν στο γήπεδο αλητεία, παλιανθρωπιά και ανηθικότητα...