Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θεσμικό ατόπημα η «μυστική συνάντηση» με τον Αλαφούζο!

Θεσμικό ατόπημα η «μυστική συνάντηση» με τον Αλαφούζο!
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 - 18:42

Ζητώ συγγνώμη, και με όλο το θάρρος που έχω αποκτήσει από την πολυετή σχέση μας, θα το γράψω όπως ακριβώς το αισθάνομαι: Τι στην ευχή, ούτε σκ@@ά να είχα φάει!

Τι άλλο να πω, ρε παιδιά, όταν την ώρα και τη στιγμή που έγραφα το σποτάκι που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο (ότι «όλα κυλάνε ήρεμα και ήσυχα για το ντέρμπι, αφού ακόμα δεν έχει ανακατευτεί ο Κοντονής»), εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο Κοντονής υποδεχόταν τον Αλαφούζο στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Ηταν, λέει, μια συνάντηση «μυστική». Ετσι γράφουν δηλαδή τα ΜΜΕ του Αλαφούζου, ότι «ήταν συνάντηση μυστική»!

Δεν μπορώ να ξέρω, ούτε καν να υποθέσω για ποιον λόγο δίνουν αυτή τη... συνωμοτική διάσταση στη συνάντηση του υφυπουργού με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Εκείνο που ξέρω είναι ότι τη συνάντηση τη ζήτησε ο Αλαφούζος και ο Κοντονής τη δέχτηκε. Και μάλιστα η συνάντηση αυτή δεν ανακοινώθηκε ούτε από το γραφείο Τύπου του υφυπουργείου (επειδή γνωρίζω, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, πρόσωπα και πράγματα εκεί μέσα, κατανοώ γιατί κρατήθηκε επιμελώς μυστική η συνάντηση).

Τη συνάντηση έβγαλαν προς τα έξω τα πράσινα ΜΜΕ, δηλαδή τα ΜΜΕ του Αλαφούζου. Και δη με απρόσεκτα «θριαμβευτικό» τόνο, σαν να επρόκειτο για μια συνάντηση... συγκλονιστική, που μπορεί και να καθορίζει ακόμη και το αποτέλεσμα του ντέρμπι! Μέγα κατόρθωμα για τον Αλαφούζο που συνάντησε τον Κοντονή, ή για τον Κοντονή που συνάντησε τον Αλαφούζο, θα σας γελάσω. Εκείνο όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ήταν ΘΕΣΜΙΚΟ ΛΑΘΟΣ του Κοντονή αυτή η συνάντηση ΟΠΩΣ έγινε και ΟΠΩΣ ήδη την έχουν καπηλευτεί.

Ουδείς του Ολυμπιακού ήταν παρών στη συνάντηση. Υποθέτω ότι ούτε καν κλήθηκε εκπρόσωπος του Ολυμπιακού. Αλλά και να είχε καλέσει κάποιος τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, είμαι βέβαιος ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ, διότι οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ να κάνουν, δεν είναι ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ να σουλατσέρνουν στα υπουργικά γραφεία.

Στην Αίγινα να περιμένεις το τρένο των οκτώ

Κανονικά, πιστεύω ότι μια υπενθύμιση της παροιμίας «πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» θα έκλεινε το θέμα. Ομως, δεδομένου ότι –όπως διαβάζω στα ίδια πράσινα ΜΜΕ– «η συνάντηση έγινε προκειμένου να ενημερωθεί ο υφυπουργός για όλες τις ενέργειες που έχουν κάνει οι πράσινοι έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά στο παιχνίδι του Σαββάτου», θα πρέπει να κάνω μερικές ερωτήσεις (διευκρινίζω: φιλολογικές οι ερωτήσεις, διότι το να περιμένεις απαντήσεις από τον Κοντονή είναι σαν να βρίσκεσαι στο λιμάνι της Αίγινας και να περιμένεις το τρένο των οκτώ).

Ερωτώ, λοιπόν, τι ακριβώς περίμενε ο υφυπουργός να του πει ο Αλαφούζος που δεν θα το μάθαινε από τα ΑΡΜΟΔΙΑ, ΘΕΣΜΙΚΑ όργανα; Να του πει για τα μέτρα που «πήρε» (ε, ρε, καρπαζιές που θέλουν!) ο... Αλαφούζος; Ολόκληρη ΣΥΣΚΕΨΗ, καθιερωμένη μάλιστα εδώ και χρόνια έγινε, με εκπροσώπους ΟΛΩΝ των ΑΡΜΟΔΙΩΝ φορέων, την Αστυνομία, την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λίγκα, τους παρατηρητές, τη ΔΕΑΒ και τους... πάντες όλους, που θα έλεγε ο φίλος μου ο Νικόλας! Τι είναι δηλαδή αυτό που θα μπορούσε να εκμυστηρευτεί, υπό... άκραν μυστικότητα, ο Αλαφούζος στον Κοντονή; Μήπως αφορούσε τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για τον ΙΔΙΟ, για το ΠΡΟΣΩΠΟ του, διότι ο τύπος ΦΟΒΑΤΑΙ, ο τύπος ΤΡΕΜΕΙ, γνωρίζοντας ότι όταν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη και η ομάδα του έχει χάσει, ΑΥΤΟΣ θα κινδυνέψει περισσότερο από κάθε άλλον, διότι ήδη οι οπαδοί τον έχουν πάρει χαμπάρι και μπορεί να ζητήσουν «ΕΥΘΕΩΣ» ευθύνες;

Γενική επιστράτευση όταν θα τον κυνηγάει ο κόσμος

Και τι είναι δηλαδή ο Κοντονής για να «προσφέρει προστασία» στους παράγοντες; Με ποιον τρόπο δηλαδή, έχει τίποτα... «δικά του» σώματα ασφαλείας να διαθέσει να φυλάνε τον χώρο από κακοτοπιές; Ή μήπως θα διατάξει γενική επιστράτευση όταν πάρει ο κόσμος στο κυνήγι τον καναλάρχη;

Και καλά, ο Αλαφούζος κάνει τη δουλειά του και προασπίζει τα συμφέροντά του, όπως τα εκλαμβάνει ο ίδιος και όπως πιστεύει ο ίδιος ότι πρέπει να το πράττει. Ο Κοντονής, όμως, τι θέλει και ανακατεύεται; Πού το πάει δηλαδή, μήπως έτσι πιστεύει ότι προσφέρει ΑΛΛΟΘΙ στη διοίκηση του Πόα, για να λέει ΜΕΤΑ ότι «να, εμείς δεν φταίμε, κάναμε ό,τι μπορούσαμε, μέχρι και στον υπουργό φτάσαμε»;

Νομίζω ότι με καταλαβαίνετε. Και δεν είναι μόνον αυτό. Με τη συνάντηση που δέχτηκε να έχει, παραμονές ντέρμπι και ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ, ο Κοντονής όχι μόνον παίρνει ετσιθελικά και αυθαίρετα αρμοδιότητες που ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ (αφού υπάρχουν τα θεσμικά όργανα), αλλά ΑΚΥΡΩΝΕΙ ηθικά οποιαδήποτε «πρωτοβουλία» είχε ή έχει σκοπό να αναλάβει τις επόμενες ημέρες. Διότι όλοι θα πουν ότι ήταν προϊόν της συνάντησής του με τον Αλαφούζο!

Ο... υπέρτατος κριτής

Στα ίδια πανομοιότυπα δημοσιεύματα υπάρχει και η καταληκτική παράγραφος, στην οποία επισημαίνεται πως «εκτός από το ντέρμπι, κουβέντα έγινε και για άλλα σημαντικά ζητήματα του ποδοσφαίρου, όπως αυτό της εγκληματικής οργάνωσης»! Α, ώστε έτσι, ε; Και για την «εγκληματική οργάνωση» έγινε λόγος, ε; Κρύψτε λόγια, ρε, κρύψτε λόγια!

Τι δουλειά έχεις, ΡΕ Κοντονή, ΕΣΥ να ανακατεύεσαι με υποθέσεις που τελούν αυτή τη στιγμή υπό την κρίση της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ; Τι νομίζεις ότι είσαι, ΡΕ Κοντονή; Ο... υπέρτατος κριτής είσαι, πάνω από τους πρωτοδίκες, τους εφέτες, τους εισαγγελείς και τους αρεοπαγίτες, ή ο... «Κιμ Γιονγκ Ουν» της δικονομίας; Δεν το προχωράω περισσότερο, διότι θα... συγχιστώ. Σίγουρα όμως δεν έχουμε τελειώσει με αυτό το θέμα...

*** ΥΓ.: Μια ζωή σιχαμένοι, μια ζωή ξεφτίλες. Προχθές παρουσίαζαν την είδηση ότι ο εισαγγελέας άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση Β. Κωνσταντίνου. Χθες το διορθώσανε, προσθέτοντας ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ δίωξη, αλλά ύστερα από τις ΜΗΝΥΣΕΙΣ των Κωνσταντίνου και Αλαφούζου!

*** ΥΓ. 2: Επιτρέψτε μου μία πρόβλεψη: Την ημέρα που θα προσδιοριστεί η δίκη, δεν βλέπω ούτε τον Κωνσταντίνου ούτε τον Αλαφούζο να πηγαίνουν για να υποστηρίξουν τις μηνύσεις τους. Θυμηθείτε εμένα, που λέει κι ο Γκμοχ.

Μπλεγμένος σε δικαστικές περιπέτειες δημοσιογράφος - γνωστό πρωτοπαλίκαρο της... «εξυγίανσης»

Μπλεγμένος σε κυκεώνα μηνύσεων και καταγγελιών φέρεται να είναι γνωστός δημοσιογράφος της... «εξυγίανσης», ο οποίος έχει καταγγελθεί επισήμως στον εισαγγελέα για άσκηση πιέσεων προς τον ταμία επαρχιακής Ενώσεως (ΕΠΣ) να στέλνει έγγραφα σχετικά με τις εκλογές της Ενώσεως στον ανακριτή κ. Κορέα. Με το που έλαβε γνώση της επίσημης αυτής καταγγελίας, ο δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση, προτείνοντας ως μάρτυρες έναν πρόεδρο άλλης επαρχιακής ΕΠΣ και έναν ακόμη παράγοντα της τοπικής. Ο τελευταίος είναι γνωστότερος στο ποδοσφαιρικό κοινό της πόλης με το προσωνύμιο που του είχε δώσει κάποτε δημόσια ο Μάκης Ψωμιάδης: «κύριος Παπάρης»!

Η πλάκα είναι ότι αυτός ο «κύριος Παπάρης» (πάντα κατά Μάκη Ψωμιάδη) προ καιρού είχε καταθέσει ενόρκως σε συμβολαιογράφο εναντίον του ίδιου δημοσιογράφου, με τον οποίο τώρα έχει άριστες σχέσεις!

***«Δεν έδωσε το χέρι του για χειραψία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ ο Τσίπρας» (από τις εφημερίδες). Υπάρχει εξήγηση. Τόσες υπογραφές σε τόσα μνημόνια, λίγο το ’χετε; Χέρι είναι αυτό, μπορεί να πιαστεί.

***Ο ακριβής διάλογος Τσίπρα-Σκίμπε στα αποδυτήρια της Εθνικής:

Τσίπρας: «Η εθνική ομάδα χρειάζεται restart».

Σκίμπε: «Ναι, όπως ακριβώς και η χώρα σας».

***Στο συμβόλαιο του Στραπατσιόνι προβλέπεται και μπόνους κατάκτησης του τίτλου. Στα... δικαστήρια;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/11/2015)

Διαβάστε επίσης