Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν ήταν η «βαρύτερη» ποινή, αλλά μόνον η προβλεπόμενη

Δεν ήταν η «βαρύτερη» ποινή, αλλά μόνον η προβλεπόμενη
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015 - 16:28

Κανένα θέμα, όχι απλά αμφισβήτησης, αλλά ούτε καν συζήτησης υπάρχει, σχετικά με την ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό. Πολλά από τα λεγόμενα... «αντικειμενικά» Μέσα φρόντισαν βεβαίως να στολίσουν τους τίτλους τους με «δραματικά» επίθετα. Οπως π.χ. «η βαρύτερη δυνατή ποινή», ή «η πιο εξοντωτική ποινή» και άλλα παρεμφερή.

Κανένας από αυτούς τους χαρακτηρισμούς βεβαίως δεν ευσταθεί. Η ποινή δεν ήταν ούτε η βαρύτερη ούτε η... ελαφρύτερη ούτε η εξοντωτικότερη ούτε η... μαλακότερη που θα μπορούσε. Ηταν, απλά και ξεκάθαρα, η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΙΝΗ, από τους ισχύοντες Κανονισμούς. Αυτή ήταν η ποινή που αντιστοιχούσε στα παραπτώματα που χρεώθηκε ο Πόα, αυτή και του επιβλήθηκε. Ούτε μεγάλη ούτε μικρή.

Αυτά βεβαίως δεν τα γράφω τώρα, κατόπιν εορτής. Και επειδή πρέπει πού και πού να... ευλογάω τα γένια μου (που δεν έχω) θυμίζω τι έγραφα στο φύλλο της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου, δύο ηξέρες δηλαδή ΠΡΙΝ γίνει η δίκη του Πόα, για την ποινή του αποκλεισμού της έδρας, με τίτλο «Φλεβάρη του ’16 ξανά στη Λεωφόρο»!

Και ιδού: «Ερχομαι στην τιμωρία της έδρας, η οποία μπορεί να είναι από ΤΡΕΙΣ έως ΤΕΣΣΕΡΙΣ αγωνιστικές -και δεν ξέρω αν και περισσότερες, λόγω υποτροπής. Κοιτάζω, λοιπόν, το αγωνιστικό πρόγραμμα, και διαπιστώνω το εξής ανατριχιαστικό (για τους “πράσινους”): Οτι στη Λεωφόρο δεν θα μπορέσουν να ξαναγωνιστούν πριν από την 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016! Δηλαδή, από τον ΔΕΥΤΕΡΟ μήνα του ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! Και για να είμαι πιο σαφής: Με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό, ο Πόα εκτίει την ποινή του στους αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο, που γίνεται στις 18 Ιανουαρίου. Η τέταρτη αγωνιστική ως γηπεδούχος θα είναι με την Ξάνθη, στις 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής! Προς το παρόν, λοιπόν, το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού δεν είναι απλά βαρύ, αλλά δυσβάστακτο. Οι δύο επόμενοι αγώνες του είναι εκτός, με τον Ηρακλή και στη συνέχεια με τη Βέροια. Επανέρχεται για τον Αστέρα, και στη συνέχεια ξαναπαίζει εκτός, με Πανθρακικό, όπου κλείνει τους αγώνες του στον πρώτο γύρο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα».

Στερείται παντελώς πειστικών επιχειρημάτων

Αυτά, επαναλαμβάνω, γράφτηκαν ΠΡΟ της δίκης. Και αν διαβάσετε τι έγραφαν τα πράσινα σάιτ αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής, «με Ξάνθη ξαναπαίζει στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός». Την... ημερομηνία δηλαδή την ξεχάσανε: 8 (ή 7, αν το ορίσουν Σάββατο) του ερχόμενου Φλεβάρη του... νέου χρόνου! Προτείνω να δοθεί... πανηγυρικός χαρακτήρας.

Πάμε τώρα στη συνέχεια του έργου. Η οποία φυσικά θα δοθεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που ΚΑΙ ΑΥΤΗ αποτελείται από ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, δηλαδή δικαστές εν ενεργεία.

Δεν μπορώ να γνωρίζω τα υπερασπιστικά επιχειρήματα που θα εμφανίσει ο Παναθηναϊκός στη εκδίκαση της έφεσης. Νομίζω όμως ότι στερείται παντελώς ΠΕΙΣΤΙΚΩΝ επιχειρημάτων. Το ότι... «προκάλεσε ο Φινμπόγκασον» επειδή... «γελούσε», σίγουρα δεν είναι επιχείρημα. Πλάκα είναι, καφετεριακού τύπου. Ούτε φυσικά και το ότι πριν από μερικές... δεκαετίες είχε ματαιωθεί το Πανιώνιος - Ολυμπιακός και μετά... ξανάγινε, εμπεριέχει στοιχεία σοβαρού επιχειρήματος. Δεν θέλω να υπεισέλθω στα «οικόπεδα» της πράσινης υπεράσπισης, στην οποία άλλωστε μετέχει και ο έμπειρος και ικανότατος Γιάννης Κάρμης, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα που θα οδηγούσαν στη ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του ΝΟΜΟΥ. Διότι ακριβώς περί αυτού πρόκειται: Την εφαρμογή του Νόμου! Και οι διατάξεις του συγκεκριμένου Κανονισμού είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΕΣ, τόσο που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Θα παίξει ΕΞΩ από την αίθουσα της Επ. Εφέσεων

Πιστεύω επομένως ότι η «νομική οδός» που θα ακολουθήσει από δω και πέρα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα έχει και τόση... σχέση με τη ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ! Και ιδού τι πιστεύω (άποψή μου, βγαλμένη από την εμπειρία μου περί ανθρώπων και πραγμάτων στη σημερινή διοίκηση του Πόα) ότι θα παρακολουθήσουμε από δω και πέρα.

Εν ολίγοις, βλέπω ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ κινήσεις, με σκοπό τον ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ των δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων. Τι κινήσεις θα είναι αυτές; Πολλές και διάφορες. Βλέπω, για παράδειγμα, νέες... «επισκέψεις» του Αλαφούζου στον Κοντονή (που ξεκίνησε λάθος «παρεμβαίνοντας εκεί που δεν τον σπέρνουν» και αναγκαστικά ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να δίνει δικαιώματα δίνοντας την εντύπωση ότι «είναι στο χέρι του» να παρέμβει, με πολιτικό τρόπο). Επισκέψεις που θα συνοδεύονται με ευθείες ή με «έμμεσες» απειλές, του τύπου... «θα κατεβάσουμε τους οπαδούς μας σε συλλαλητήριο», ή άλλες, ανάλογες «προειδοποιήσεις».

Είμαι βέβαιος ότι τελικά θα απολαύσουμε και κάποιου είδους ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις. Και γενικά, ότι ο Πόα του Αλαφούζου θα προσπαθήσει να παίξει το παιχνίδι ΕΞΩ από την αίθουσα της εκδίκασης της εφέσεως, διότι ξέρει πολύ καλά ότι ΜΕΣΑ δεν έχει ελπίδες.

Τι θα γίνει από κει και πέρα; Δεν μπορώ να ξέρω. Είμαι βέβαιος ότι οι δικαστές δεν πρόκειται να επηρεαστούν από κανένα. Και πάλι, όμως, δεν ξέρεις.

Για μένα, το σίγουρο είναι ένα: Πως Ο,ΤΙ και να γίνει, μα Ο,ΤΙ και να γίνει, για τον Ολυμπιακό ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ! Δεν ασχολείται με... «πεθαμένους» ο ερυθρόλευκος γίγαντας.

ΥΓ.: Πρέπει να θυμίσω επίσης (όπως επίσης έχω αποκαλύψει από αυτήν εδώ τη στήλη) ότι η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής μπορεί να τραβήξει και σε τρίτο βαθμό. Μετά την απόφαση της Εφέσεων, υπάρχει πλέον και ο τρίτος βαθμός, που λέγεται Διαιτητικό Δικαστήριο. Αυτό το όργανο για το οποίο υπήρξε και η σχετική... «κονταρομαχία», ανάμεσα στον... Δον Κιχώτη του υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΕΠΟ των... «ανεμόμυλων».
Αυτό το όργανο, που αποτελείται πλέον από Αρεοπαγίτες (άρα δυσκολότερο να παρεκκλίνουν από τα νόμιμα) είναι το ελληνικό CAS, το οποίο αντικαθιστά στις περιπτώσεις εσωτερικών διαφορών. Εκεί, λοιπόν, θα παιχτεί η τρίτη και τελευταία πράξη της παράστασης του θεατρικού έργου... «Το θανάσιμο γέλιο του Ισλανδού»...

*** Τι έντεκα στα έντεκα και τι δώδεκα στα δώδεκα, ρεκόρ είναι αυτά; Το ρεκόρ το ακατάρριπτο το έχει η Θ. 13: Τρία ντέρμπι, τρεις μηδενισμοί!

*** Δίνω μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας στην έφεση του ΠΑΟ: Υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι το πρόστιμο των 190.000 θα γίνει 189.500.

*** Μην παρασύρεστε από τον ενθουσιασμό, ο ΠΑΟ δεν πέφτει στη Β’ Εθνική. Αν είναι, κατευθείαν στη Γ’ θα πάει.

*** Η αυστηρότερη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον ΠΑΟ, θα ήταν η απόφαση διεξαγωγής του αγώνα!

*** Σοβαρός κίνδυνος για τιμωρία του Ολυμπιακού! Την Κυριακή έπεσαν στο Καραϊσκάκη τρεις φωτοβολίδες ευθείας βολής, που πλήγωσαν τον αντίπαλο: Δύο από Φορτούνη και μία από Ιντέγε!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στη 01/12/2015)

Διαβάστε επίσης