Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και οι πέτρες ξέρουν ποιος είναι ο ψεύτης

Και οι πέτρες ξέρουν ποιος είναι ο ψεύτης
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 - 17:39

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας. Τα παιδιαρίσματα και τα κατινίστικα που συνέβησαν χθες όλη μέρα με τον Κοντονή και τον Αλαφούζο, δεν θα μας απασχολούσαν καθόλου, αν δεν υπήρχε κάπου στην άκρη της ΦΑΙΔΡΗΣ αυτής ιστορίας και αναφορά σε Μαρινάκη και Ολυμπιακό. Και βεβαίως, αν δεν εκστομίζονταν πάλι από το υφυπουργικό στόμα οι απειλές περί διακοπής του πρωταθλήματος... «αν δεν συμμορφωθούν...», «αν δεν...» το ένα και «αν δεν...» το άλλο.

Εκείνο που όχι μόνον ενοχλεί, αλλά και εκνευρίζει αφάνταστα, είναι η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ άποψη που έχει σχηματίσει ο υφυπουργός για το πρωτάθλημα! Το θεωρεί ΔΙΚΟ του, σαν αυτός να το διοργανώνει, σαν αυτός να το λειτουργεί, σαν αυτός να το κινεί, σαν αυτός να έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω του!

Και ποιο είναι το πιο καταπληκτικό; Οτι ΠΑΝΤΑ, και στις δύο φορές που το έχει ξαναδιακόψει, κατά τη θητεία του, ΠΙΣΩ από την απόφασή του για διακοπή βρισκόταν... ο Αλαφούζος με την ομάδα του! Οποτε οι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ τύποι είχαν πρόβλημα, όποτε δεν τους γινόταν το χατίρι να ικανοποιηθούν οι χαμερπείς και ζηλόφθονες απαιτήσεις τους, ωθούσαν επίτηδες τα πράγματα στα άκρα, βέβαιοι όντες ότι... «θα επέμβει» ο Κοντονής και... «θα δικαιωθούν»! Πώς θα δικαιωθούν; Τινί τρόπω; Μα, βεβαίως με την ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ του ελληνικού ποδοσφαίρου:

Εν ολίγοις: Με τη λογική του ό,τι δεν μπορώ να κατακτήσω, ό,τι δεν μπορώ να πάρω, να κάνω κτήμα μου, το ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ, για να μην το κατακτήσει ο εχθρός μου!

ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Χθες, λοιπόν, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των... «χιλιάδων» (πρέπει, όμως, να προσθέσουμε στον αριθμό ένα μηδενικό) οπαδών της θύρας 13, ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής έκανε μία ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, εκθέτοντας αφάνταστα τον κ. Γιάννη Αλαφούζο: «Οταν του αποκάλυψα τις σκέψεις μου για κλείσιμο της Θύρας 13, μετά τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο, μου είπε... “να το κάνετε, κύριε υπουργέ”, γιατί του δημιουργούσαν προβλήματα που δεν μπορούσε να ελέγξει»!

Αυτά είπε ο Κοντονής στο ραδιόφωνο και μετά από λίγο βγαίνει η... ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (ΟΧΙ προσωπικά του ΙΔΙΟΥ του Αλαφούζου), γεμάτη ειρωνείες και ΓΕΛΟΙΕΣ προσπάθειες διακωμώδησης της ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗΣ αποκάλυψης Κοντονή: «Είναι σε σύγχυση ο κ. Κοντονής. Θα νόμιζε ότι μιλούσε με τον κ. Μαρινάκη, τον οποίο αποκαλεί φίλο του και συνομιλεί τακτικά μαζί του. Μπερδεύει τους συνομιλητές του και τις τηλεφωνικές γραμμές»!

Με λίγα λόγια, ο ένας από τους δύο, είτε ο κ. Κοντονής είτε ο κ. Αλαφούζος, ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ. Και βεβαίως, από τα λεγόμενά τους και μόνον, φαίνεται ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ. Φαίνεται πεντακάθαρα ποιος είναι ο ΨΕΥΤΗΣ, ποιος είναι ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ, ποιος είναι ο ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ, ή και, αν οι... φίλοι μου οπαδοί του Παναθηναϊκού προτιμούν, ποιος είναι ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ των οπαδών της ομάδας τους!

Βεβαίως, ο κ. Αλαφούζος είναι αυτός που λέει ψέματα. Και δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη ούτε η πολλοστή φορά (και ομιλώ μόνο για το ποδόσφαιρο) που συμβαίνει.

Και... είχε δίκιο!

Είναι βέβαιο, για μένα, όσο ότι η Γη... περιστρέφεται γύρω από τον Ηλιο και δεν είναι σαν... ταψί, ότι ο Αλαφούζος ΤΑ ΕΙΠΕ αυτά που λέει ο υφυπουργός ότι του είπε! Και τα είπε, και τα εννοούσε, και το χειρότερο; Οτι ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ να τα πει, τη συγκεκριμένη στιγμή που τα είπε, ακριβώς διότι οι παλικαράδες της θύρας 13 ήταν που του έκαναν ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ζημιά, που κατέστρεψαν την ομάδα τους με τα καμώματά τους στο ντέρμπι! Διόλου παράξενο, λοιπόν, που ΕΙΠΕ ο Αλαφούζος στον Κοντονή ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ τη θύρα 13 διότι του δημιουργεί προβλήματα! Και που, βέβαια, ΤΩΡΑ το διαψεύδει, διότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, αλλά και διότι δεν έχει τα απαιτούμενα ΚΟΤΣΙΑ να το παραδεχτεί!

Οσο και αν κωλοσουρθεί...

«Με μπερδεύει με τον Μαρινάκη», προέταξε ο ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ κύριος για να υπερασπιστεί τη ΒΡΟΜΙΤΣΑ του, επιχειρώντας, όπως κατά κανόνα συνηθίζει, να στρέψει την οργή και τη μήνιν των οπαδών προς την κατεύθυνση του ανθρώπου που ΦΘΟΝΕΙ. Πιστεύοντας βεβαίως ότι ΚΑΙ ΑΥΤΗ τη φορά η παρελκυστική, παραπλανητική και αποπροσανατολιστική του τακτική θα τον ΣΩΣΕΙ.

Δυστυχώς για τον κ. Αλαφούζο, ο Μαρινάκης θα εξακολουθεί να στοιχειώνει τα όνειρά του, να δημιουργεί τους χειρότερους εφιάλτες του για ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ακόμα! Ο,τι και να κάνει, όσο και αν «κωλοσουρθεί», όσο και αν χτυπιέται καταής, ο Μαρινάκης και θα υπάρχει στον Ολυμπιακό, και θα θριαμβεύει μαζί του!

Δεν υπάρχει «στασιμότητα», αλλά πλήρες ναυάγιο!

Ο καλός φίλος και αναγνώστης Πέτρος Παπακαλός είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει: «Προ ολίγου χάζευα στο Sport24 τα άρθρα και τα σχόλια για τα σου πα μου πες του “Χατζηαβάτη” με τον “τουίτι” και έπεσε το μάτι μου ότι υπήρχε live chat του Αρναούτογλου της ΑΕΚ με τον κόσμο για τις μεταγραφάρες της ΑΕΚ, τον τιτανοτεράστιο Πογέτ, το ντέρμπι με τα αδέρφια του βορρά κτλ,, μη σας κουράζω. Σας παραθέτω ακριβώς με επικόλληση ερώτηση οπαδού και απάντηση του δημοσιογράφου

Η ΕΡΩΤΗΣΗ:

Γιώργος: “Καλημέρα, Βαγγέλη. Δεν πρέπει να μας νοιάζει κανένας ΠΑΟΚ, κανένα πλέι οφ, αν θέλετε και κανένα Κύπελλο. Το σημαντικό πιστεύω είναι το γήπεδο, να πάει η ΑΕΚ σπίτι της. Εχεις να μας πεις κάποια πληροφορία για γήπεδο;”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αρναούτογλου: “Δυστυχώς, φίλε, τίποτα παραπάνω εξ όσων γνωρίζεις. Μία περίεργη, ύποπτη, σκοτεινή στασιμότητα. Οχι όμως με υπαιτιότητα της ΑΕΚ. Το τι κρύβεται πίσω από μία κουρτίνα δεν μπορώ να ανά πάσα στιγμή να το γνωρίζω, με βεβαιότητα όμως μπορώ να σου πω ότι δεν υπάρχει θέμα να μη θέλει ο Μελισσανίδης το γήπεδο, όπως ανόητα και προπαγανδιστικά θέλουν κύκλοι να επικοινωνήσουν. Αν έχει καημό με κάτι, αυτός είναι ο μεγάλος του”.

Τύφλα το... ανάκτορο του Ερντογάν!

Και η .. δική μου άποψη, για να «βοηθήσω» και αναγνώστη, και δημοσιογράφο: Αν έχει ένα καημό ο Μελισσανίδης, αυτός είναι να φτιάξει γήπεδο όπως θέλει, χωρίς να βάλει ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ απ’ την τσέπη του! Ο μεγάλος του καημός είναι αυτός: Να του δώσει το ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΦΤΑ, και μιλάμε για ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, να φτιάξει το... ανάκτορό ΤΟΥ, τύφλα με του... Ερντογάν!

Ομως, λεφτά ΔΕΝ ΕΧΕΙ να πάρει από το δημόσιο, βασικά λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και όχι βεβαίως για τυχόν... «ηθικούς ενδοιασμούς» της κυβέρνησης Τσίπρα - Φλαμπουράρη - Καμμένου.

Εν κατακλείδι: ΝΑΙ, γήπεδο για την ΑΕΚ και όχι για τον Μελισσανίδη και την εταιρεία του. ΝΑΙ, γήπεδο για την ΑΕΚ, με ΔΙΚΑ ΤΗΣ λεφτά και όχι με λεφτά ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΝΑΙ, γήπεδο για την ΑΕΚ μέσα στα ισχύοντα νομικά πλαίσια και ΟΧΙ καταπατώντας αδίστακτα ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Αυτά πρέπει να γίνουν και ΑΥΤΑ θα γίνουν, να είστε σίγουροι. Κι αν δεν έχει η ΑΕΚ λεφτά ΤΩΡΑ, δεν πειράζει, έχει... πρόσωπο. Να πάει να δανειστεί, να κόψει τον λαιμό της, να βρει λεφτά να το φτιάξει, ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, όχι όπως γουστάρει του Μελισσανίδη.

Ο Παναθηναϊκός, λέει, προσανατολίζεται να δώσει δανεικό στον Πανιώνιο τον Βλαχοδήμο, που, όπως λέει, έχει αποκτήσει. Πολύ ωραία και αντίρρηση ουδεμία. Τα 300 χιλιάρικα, όμως, στον Ολυμπιακό ποιος... θα τα πληρώσει;

Οι Μπαρμπόσα, Μπουονανότε και Ντίντακ κέρδισαν τα φλουριά της ΑΕΚούλας. Ο Κρισάντους έφαγε τις πίτες.

Ωραίοι είναι εκεί στον πάοκ. Πήραν τον Βελλίδη και σκέφτονται, λέει, να τον βάλουν να παίξει εναντίον της Κούλας. Αυτόν δηλαδή που πριν από μία εβδομάδα έφαγε δύο από την ίδια αντίπαλο, ως τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα!

Η τακτική των ζηλόφθονων: Οταν δεν μπορούν να κερδίσουν κάτι, προσπαθούν να το καταστρέψουν!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/01/2016)

Διαβάστε επίσης