Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βρήκε το απατηλό υπόβαθρο για τον αποπροσανατολισμό

Βρήκε το απατηλό υπόβαθρο για τον αποπροσανατολισμό
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 - 17:44

Από το... ημίχρονο έγραψε το τουίτ του ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζος, σχετικά με τον Σπάθα και τη διαιτησία του. Πριν δηλαδή συμβεί η φάση της εκπνοής του αγώνα με τα καραγκιοζιλίκια του Κουλιμπαλί. «Ο Σπάθας θυμάται τα όργιά του, στον Αστέρα... Ντροπή στην ΕΠΟ που τον επέλεξε»!

Ουδεμία σχέση δηλαδή με την τελευταία φάση του αγώνα. Και αν δεν γίνονταν αυτά που έγιναν με τον Κουλιμπαλί, ο Αλαφούζος ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει θέμα, εκ των ων ουκ άνευ, που λένε! Και αν δηλαδή δεν γινόταν απολύτως τίποτα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε προσπαθήσει και θα προσπαθούσε όσο το δυνατόν να δημιουργήσει το κλίμα και τις εντυπώσεις που ήθελε, ακριβώς σε ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ να δημιουργήσει κλίμα και εντυπώσεις!

Θα τα κάνω λιανά πιο κάτω. Εδώ, βλέπετε, δεν κοιτάμε μόνο τη μικρή εικόνα, την επίπλαστη, την επιδερμική. Κοιτάμε και παρακάτω, να βρούμε τη μεγάλη εικόνα. Ασος στην επικοινωνιακή πολιτική (ή «απάτη») ο κ. Αλαφούζος, ικανότατος στον αποπροσανατολισμό! Η στρατηγική του προκειμένου να πάρει την προσοχή των οπαδών της ομάδας του από εκεί που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ και να τη στρέψει προς τα εκεί ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ και τον ΣΥΜΦΕΡΕΙ είναι παροιμιώδης.

Το στήσιμο της παραπλάνησης

Πάμε λοιπόν πίσω από τη φάση του Κουλιμπαλί, για να ανιχνεύσουμε σωστά τα όσα την ακολούθησαν. Αποφασισμένος ΑΠΟ ΠΡΙΝ ήταν ο Αλαφούζος να δημιουργήσει θέμα με τη διαιτησία, αλλά οι πιθανότητές του να πείσει ήταν ελάχιστες. Ο Σπάθας όχι μόνο δεν σφύριζε ΚΑΤΑ του Πλατανιά, αλλά ήταν και τόσο «αντικειμενικός» εις βάρος του Ολυμπιακού όσο δεν θα περίμενε βεβαίως ούτε ο ίδιος ο Αλαφούζος. Τι να βρει να πει, τι να βρει να γράψει εναντίον του, ο «πράσινος» χειριστής του Τουίτερ; Οτι άφηνε τους Πλατανιώτες (ΥΠΟΠΤΟΙ για μένα οι περισσότεροι σ’ αυτή την ομάδα) να κάνουν όσες καθυστερήσεις ήθελαν, όποτε ήθελαν; Οτι ήταν ιδιαίτερα ελαστικός στο σκληρό παιχνίδι τους; Οτι τις περισσότερες αμφισβητούμενες φάσεις τις έδινε μπόνους στους γηπεδούχους;

Ολα αυτά δημιουργούσαν αρνητικό, αν όχι ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΟ «τουιτικό» περιβάλλον στον Αλαφούζο, που ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ συγκεκριμένα πράγματα να καταμαρτυρήσει. Ετσι, ο «αναπτήρας» του Κουλιμπαλί τού ήρθε ΛΑΧΕΙΟ! Βρήκε, επιτέλους, το ΑΠΑΤΗΛΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ που ήθελε για να στήσει την καινούργια του ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ προσπάθεια!

Κάλυψε το ξεπούλημα

Και τι εννοώ; Οτι, όπως όλοι θα διαπιστώνετε ΕΥΚΟΛΑ, ουδείς από τον Παναθηναϊκό (και εννοώ πάντα τους θερμοκέφαλους οπαδούς, που δυστυχώς για τον ιστορικό σύλλογο αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα) ασχολείται πλέον με το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των ΑΣΗΜΙΚΩΝ της ομάδας, όχι για μια μπουκιά ψωμί, αλλά για τα... ψιχουλάκια της μπουκιάς, στο οποίο επιδίδεται πλέον μανιωδώς και χωρίς αναπνοή και περιορισμούς ο... ηγέτης της πράσινης κοινότητας!

Ο Καρέλης, εν ενεργεία σέντερ φορ της Εθνικής ομάδας, δόθηκε στην Γκενκ αντί 2,6 εκατομμυρίων, λιγότερων δηλαδή από όσων θα ήθελε ο Ολυμπιακός αν του ζητούσαν π.χ. τον Τσιμίκα ή τον Σάλιακα! Ο Νίνης, που είχε επιστρέψει εν πομποίς και οργάνοις από την... εξορία, δόθηκε αντί εξευτελιστικού τιμήματος στη Σαρλερουά Βελγίου, ανακράζοντας με ενθουσιασμό... «επιτέλους, πήγα σε μια μεγάλη ομάδα»! Τώρα έχει έρθει η σειρά του Ατζαγκούν. Και ποιος ξέρει ποιου άλλου, εφ’ όσον βεβαίως υπάρξει πρόταση για οποιονδήποτε άλλο!

Του ήρθε το μάννα εξ ουρανού!

Είπαμε όμως, του κάθισε του Αλαφούζου! Του κάθισε η μπίλια στη ρουλέτα. Για μία ακόμη φορά στάθηκε τυχερός (ή «κωλόφαρδος», που ταιριάζει και καλύτερα στην ποδοσφαιρική διάλεκτο). Γίνεται το ξεπούλημα του Καρέλη και αμέσως μετά, καπάκι, η ισοπαλία με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο. Κάπου εκεί κυριαρχεί η απογοήτευση, η μαυρίλα. Η κατάσταση δείχνει να έχει πάρει το χρώμα της σκουράδας. Και πάνω που όλα φαίνεται ότι κυλάνε στην κατηφόρα, έρχεται το μάννα εξ ουρανού! Ερχεται ο από μηχανής θεός, που είναι μαύρος, μουσουλμάνος και ακούει στο όνομα Κουλιμπαλί (της μεγάλης οικογένειας των Κουλιμπαλί και μπείτε στο Google να δείτε πού το πάω). Πέφτει κάτω ο Κουλιμπαλί, πάνω στις καθυστερήσεις των τελευταίων λεπτών, βλέπει έναν αναπτήρα στο ενάμισι μέτρο, τον πιάνει, τον σηκώνει και τον δείχνει στον διαιτητή κραυγάζοντας σαν υστερικός.

Ναι, ένας ποδοσφαιρικός καραγκιοζάκος, ονόματι Κουλιμπαλί, κατάφερε να αναστατώσει πάλι το ποδοσφαιρικό σύμπαν, χαρίζοντας στον Μέγα Αποπροσανατολιστή ένα ακόμη ρεκόρ: το ρεκόρ της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ και του ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ της κοινής γνώμης. Ή, τουλάχιστον, του πιο εύκολου, πρόθυμου και ευπρόσβλητου μέρους της.

ΥΓ.: Πόσοι οπαδοί έδωσαν το «παρών» σ’ αυτό το «μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο» των «πράσινων» έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, προχθές το απόγευμα, για να «διαμαρτυρηθούν» για την απόφαση του Κοντονή να κλείσει τη Θύρα 13;
Διαβάζω από τα διάφορα «αντικειμενικά» sites:
gazzetta.gr: 200
sport-fm.gr: 300
sdna.gr: 300
sentragoal.gr: 250
filathlos.gr: 300
sportit.gr: 300.

Πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή επείγει ο... επικοινωνιακός συντονισμός των «πράσινων», έχουμε και την ΑΨΕΥΔΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ του φωτορεπορτάζ από το γεγονός: Αν γράψουμε ότι ήταν καμιά εικοσαριά, θα είμαστε λάθος. Αν γράψουμε ότι ήταν πάνω από πενήντα, θα είμαστε υπερβολικοί. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα δύο νούμερα.

ΥΓ. 2: Δεν ήταν βεβαίως ο Σπύρος Καλογιάννης εκείνος που έδειξε η τηλεόραση στην εξέδρα της Λεωφόρου να συνομιλεί με παράγοντα του Πόα. Αλλος ήταν. Ο πρόεδρος της Football League την περασμένη Παρασκευή έκανε εγχείρηση μηνίσκου και έκτοτε αναρρώνει σπίτι του. Οπως έλεγε, δε, έχει να πάει γήπεδο από το 2010!

ΥΓ. 3: ΜΟΥ γράφει: «Αγαπητέ Μανώλη, την παρακάτω σκέψη μου την έστειλα σε αντικειμενικό site ως σχόλιο στο τιτίβισμα του Τουίτη προς τον Κοντονή για τον Ολυμπιακό. Αλλά το έπνιξαν (σιγά μη το δημοσίευαν). Λέω τώρα: Εάν ένας “μεγαλοβάζελος” έβαζε ένα Κρητικάτσι να καθίσει μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και σε κάποια στιγμή, χωρίς να τον δουν, να πετάξει έναν αναπτήρα σε ποδοσφαιριστή του Πλατανιά, αυτό δεν θα έδινε στον εν λόγω μεγαλοβάζελο επιχειρήματα να ξαναρχίσει την κλάψα και τις καταγγελίες; Πες μου Μανώλη, έχω μεγάλη φαντασία; Σε χαιρετώ». ([email protected]).

ΥΓ. 4: Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «πράσινοι» ψάχνουν να βρούνε τον Κουλιμπαλί και να του υποσχεθούν... συμβόλαιο με πολύ συμφέροντες όρους. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, να «μιλήσει» πρώτα και να επιβεβαιώσει ότι όντως ο αναπτήρας τον χτύπησε, τον... τραυμάτισε και... δεν έκανε θέατρο!

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι ο Κουλιμπαλί συνειδητοποίησε τι έκανε με την επιπολαιότητά του και έχει αποφασίσει να μη μιλήσει σε κανέναν για το περιστατικό.

*** Πέθανε ο κιθαρίστας των Eagles χωρίς να βάλει γκολ ο Ράμσεϊ. Εβαλε όμως ο Ράμος.

*** «Σήμερα ζήτησα από έναν συνάδελφο αναπτήρα και μου τον πέταξε. Λέτε να φάει 2 μέρες αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών;» (George Theodoropoulos)

*** Εντάξει, ο Μπεργκ είναι πεσμένος, αυτό φαίνεται. Πληρωμένος είναι όμως;

*** Τι γίνεται τέλος πάντων εκεί στη Βέροια, δεν τους καταλαβαίνω. Επρεπε δηλαδή να χάσουν πρώτα από τον ΠΑΟΚ και μετά να διώξουν τον Γ.Χ.;

*** Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
Α) Κανείς δεν είδε τον αναπτήρα να πέφτει και να χτυπάει τον παίκτη.
Β) Ο διαιτητής δεν έγραψε τίποτα περί αυτού στο φύλλο αγώνος.
Γ) Κανείς από τον Πλατανιά δεν ανέφερε το παραμικρό περί «χτυπήματος του Κουλιμπαλί από αναπτήρα».
Δ) Η τηλεόραση ΔΕΝ δείχνει κανένα αντικείμενο να ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ στον Κουλιμπαλί, αλλά μόνο τον παίκτη να... βλέπει ξαφνικά μπροστά του έναν αναπτήρα, να τον σηκώνει και να αρχίζει τα καραγκιοζιλίκια.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ: Ο μόνος που... «είδε» ότι «χτυπήθηκε ο παίκτης του Πλατανιά από αναπτήρα» είναι ο Αλαφούζος! Αυτός «είδε» και βεβαίως μετά... «είδε» και το κοπάδι του. Και αμέσως μετά άρχισαν να απαιτούν από τον Κοντονή να επέμβει για να... αποδοθεί δικαιοσύνη!

***Κάλυψε κατά τον ιδανικότερο τρόπο τα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ Καρέλη, Νίνη, του Ατζαγκούν που ετοιμάζεται κ.ά., στρέφοντας το οπαδικό μένος κατά του Κοντονή!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/01/2016)

Διαβάστε επίσης