Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαλάει κόσμο το νέο κωμειδύλλιο που παίχτηκε στη Λιβαδειά

Χαλάει κόσμο το νέο κωμειδύλλιο που παίχτηκε στη Λιβαδειά
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 - 14:29

Εντύπωση έκανε σε πολύ κόσμο η τελευταία συνάντηση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννη Κομπότη. Συνάντηση που έγινε στη διάρκεια του πρόσφατου κωμικού αγώνα των δύο ομάδων, στη Λιβαδειά και έληξε με νίκη των «πράσινων» 0-2.

Είναι αλήθεια ότι στη συνάντηση αυτή δεν δόθηκε ιδιαίτερη έκταση, θα έλεγα καμία, επειδή «καλύφθηκε» επικοινωνιακά από μία άλλη συνάντηση, των Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη στο κωμειδύλλιο ΑΕΚούλα - Μπάουγκ 1-0. Κωμειδύλλιο ο αγώνας, κωμειδύλλιο και η συνάντηση, αφού είχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία: Και μελό, και κωμικά «γκανγκς», και ειδυλλιακές στιγμές, όπως ο άγαρμπος και ακαλαίσθητος εναγκαλισμός των δύο πίσω από τον μαύρο φόντο των τζαμιών του μπουθ του ΟΑΚΑ. Κάτι δηλαδή σαν καραγκιοζάκια πίσω από το σεντόνι του θεάτρου Σκιών.

Μία για Μποροβήλο, δύο για Κομπότη!

Η συνάντηση Αλαφούζου - Κομπότη ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Και το ότι προηγήθηκε της συνάντησης Αλαφούζου - Σιμιτζόγλου και των «ακκισμών» Αλαφούζου - Κοντονή, της δίνει ξεχωριστή σημασία. Πάνω απ’ όλα, όμως, προκαλεί αρκετές απορίες, ιδιαίτερα στον κόσμο που του αρέσει να «ψάχνει» πίσω από την κάθε είδηση.

Μπορεί να απορήσει κάποιος, για παράδειγμα, πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού να ασχολείται -και να καίγεται ολοφυρόμενος- από την παρουσία του Γιώργου Μποροβήλου στην προεδρία της Superleague, με το αιτιολογικό ότι «διώκεται» από τη Δικαιοσύνη, θεωρώντας την παρουσία του στο ποδόσφαιρο «απαράδεκτη», τη στιγμή που συναντιέται, συζητάει και γενικά κάνει «νταλαβέρι» (για το καλό του ποδοσφαίρου) με τον Κομπότη, δεδομένου ότι:

Ο Μποροβήλος κατηγορείται «μόνο» για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων του 2011, ενώ ο Κομπότης κατηγορείται για ΔΥΟ υποθέσεις. Και αυτή του 2011, αλλά και για την πιο πρόσφατη, του πορίσματος του κ. Ανδρεάδη. Δύο δηλαδή είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, και στις δύο είναι μέσα ο Κομπότης! Αυτές είναι, τρίτη δεν υπάρχει, διότι κάτι μου λέει ότι αν υπήρχε και τρίτη, πάλι το όνομα Κομπότης θα βλέπαμε μέσα!

Ποτς γκένεν αυτό;

Τέλος πάντων, το «ειδύλλιο» Αλαφούζου - Κομπότη δεν είναι τωρινή υπόθεση. Από το περασμένο καλοκαίρι φούντωσε και θέριεψε, με τον Αλαφούζο να κάνει και ειδική μνεία σε συνάντησή του με τους οργανωμένους της ομάδας του, όπου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Κομπότης... «έχει το θάρρος της γνώμης του»! Αυτό το «θάρρος της γνώμης» είναι προφανώς που τον έχει καταστήσει χαρισματικό συνομιλητή του Αλαφούζου, όπως στον αγώνα της Λιβαδειάς. Τα είπανε πολύ οι δυο τους και μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, μιλήσανε και για τη διαιτησία, όπου ο σοφός Κομπότης προειδοποίησε τον Αλαφούζο πως δεν θα έχει καλές διαιτησίες από δω και πέρα.

Αυτός, λοιπόν, ο Κομπότης, που αποδεικνύει πόσο γνώστης στα περί διαιτησίας και πόσο ωμά ειλικρινής είναι στη διατύπωση της άποψής του, αλλά κατηγορείται για ΔΥΟ υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο και μάλιστα του έχει απαγορευτεί κάθε ασχολία με το άθλημα, είναι ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ και ΠΡΟΣΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, με ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ αποστρέφεται τον Μποροβήλο και ζητά μανιωδώς την απομάκρυνσή του από το ποδόσφαιρο; Δηλαδή η κρίση περί ηθικής του Αλαφούζου, που -όπως αποδεικνύεται- ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ και τον υφυπουργό Κοντονή εξαντλείται στο πρόσωπο του Μποροβήλου και εξαφανίζεται για τον Κομπότη;

«Ποτς γκένεν αυτό;» θα ρωτούσε απορημένος ο αξέχαστος Ογκουντσότο. «Ομοιος ομοίω αεί πελάζει», έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Που νομίζω ταιριάζει απίθανα με το νέο ντουέτο Αλαφούζος - Κομπότης!

Μαγικές στιγμές μου ξανάρχονται μία-μία! Για σκεφτείτε, Χοντρός -Λιγνός, Αμποτ - Κοστέλο, Ντιν Μάρτιν - Τζέρι Λιούις και τώρα, Αλαφούζος - Κομπότης...

Η... βιογραφία του «τζάμπα» Μολέδο και τα «ασημικά» του Πόα

Τι... εστί Μολέδο; Εννοώ αυτό το βραζιλιάνικο «μπαουλάκι» που έφερε ο Αλαφούζος για να δείξει ότι κάνει μεταγραφές, ότι δηλαδή τα λεφτά που εισέπραξε από τις ΠΩΛΗΣΕΙΣ των «ασημικών» της ομάδας του πήγαν σε αγορές άλλων παικτών, που μπορεί να μην είναι ακριβώς... ασημικά, μπορεί να είναι... τσίγκινα, αλλά θα πιάσουν τόπο.
Για τον Μολέδο, λοιπόν, επιστρατεύτηκαν ειδικοί βιογράφοι, απ’ εκείνους που παρουσιάζουν τη ζωή μιας ποδοσφαιρικής μετριότητας με θεαματικό, σχεδόν... παραμυθένιο τρόπο! Τι γράφουνε για τον Μολέδο; Προσέξτε:

«Ροντρίγκο Μολέδο: Στα 22 του αντιμετώπισε τον Νεϊμάρ. Στα 23 του τον Λεβαντόφσκι. Και στα 28 του βλέπει τον ΠΑΟ σαν ευκαιρία να επανέλθει στο ίδιο το ποδόσφαιρο»!

Ενδιάμεσα βεβαίως, όπως επίσης πληροφορεί, έκανε και μεταγραφή 5 εκατομμυρίων, όπως εκατοντάδες συμπατριώτες του κάθε χρόνο.

Ωραία όλα αυτά και εξόχως εντυπωσιακά. Μόνο που, διαβάζοντας παρακάτω, στα «ψιλά γράμματα» της μυθιστορηματικής βιογραφίας του Μολέδο μπαίνεις σε μερικές κάθε άλλο παρά... θετικές λεπτομέρειες. Οπως, για παράδειγμα, ότι τον Νεϊμάρ τον αντιμετώπισε σαν παίκτης κάποιας ομάδας ονόματι... Ροντονόπολις! Τι εστί... Ροντονόπολις; Τρέχα γύρευε και ψάχνε να βρεις! Δεν υπάρχει στον χάρτη του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Και πώς είχε αντιμετωπίσει τον Νεϊμάρ; Ηταν, λέει, αγώνας Κυπέλλου της... Ροντονόπολις με την Ιντερνάσιοναλ, που έπαιζε τότε ο Νεϊμάρ!

Ο Λεβαντόφσκι και η... «Οντρα»!

Πάμε τώρα και στον Λεβαντόφσκι. Πότε τον αντιμετώπισε ο Μολέδο τον Λεβαντόφσκι; Προ ετών, όταν ο Μολέδο έπαιζε σε μία... Οντρα Βόντιτζλσαβ και ο Λεβαντόφσκι στη Λεχ Πόζναν!

Προσέξτε τώρα! Αυτή η Οντρα, που κάποτε αντιμετώπισε τη Λεχ Πόζναν, δεν ξέρω σε τι διοργάνωση, το 2009 ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ! Από το 2009 δηλαδή, που έπαιζε εκεί και ο Μολέδο, η Οντρα έχει ΔΙΑΛΥΘΕΙ και τότε, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ο Μολέδο γύρισε στην πατρίδα του, επειδή ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ άλλη ομάδα, ούτε καν στην Πολωνία! Και το πιο καταπληκτικό; Σ’ αυτή την Οντρα, που ανήκε μία ολόκληρη περίοδο, ξέρετε πόσες συμμετοχές είχε ο γίγας Μολέδο; ΤΡΕΙΣ, κύριοι! Ναι, όπως το διαβάζετε, ΤΡΕΙΣ συμμετοχές σε μία παγκοσμίως άγνωστη ομάδα, που βρισκόταν στα πρόθυρα της διάλυσης μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο!

Ολα αυτά, συν το γεγονός ότι έχει να παίξει σε επίσημο αγώνα από τις 3 Νοεμβρίου του 2013 (με τη Μέταλιστ εναντίον κάποιας Βόρσκια της Ουκρανίας, 1-1) συνιστούν αναμφίβολα ένα κατατοπιστικότατο βιογραφικό. Και πείθουν απόλυτα για ένα πράγμα: Οτι ο κύριος Ροντρίγκο Μολέδο είναι ένας ποδοσφαιριστής κομμένος στα μέτρα της νέας του ομάδας: Ανύπαρκτος παίκτης σε ανύπαρκτη ομάδα! Και προφανώς... «τζάμπας»...

*** Είπαν θα φέρουν τον Ορλάντο, αλλά απέτυχαν. Τώρα λένε ότι θα φέρουν τον Ισνάλντο. Και αν αποτύχει και του Ισνάλντο, δεν τρέχει τίποτα. Θα φέρουν τον Τζαμπάλντο.

*** Νέα διάταξη ετοιμάζει για τον αθλητικό του νόμο ο Κοντονής, για να καλοπιάσει τους «πράσινους». Εφεξής, τον τίτλο του πρωταθλητή θα παίρνει ο δεύτερος στη βαθμολογία.

*** «Γίνονται περίεργα πράγματα στο πρωτάθλημα, γι’ αυτό δεν μπορούμε να το πάρουμε», είπε ο σοφός Πράνιτς.
Συμφωνώ απολύτως στο «περίεργα». Ενα απ’ αυτά, ότι ο Πράνιτς πληρώνεται για να παίζει μπάλα! Αδιανόητο!

*** Το έχουμε δει κι αυτό, μεταξύ των άλλων γελοιοτήτων, να αναφέρεται σε εκθέσεις περί χειραγώγησης από την εταιρεία που συνεργάζεται με την UEFA: «Το παιχνίδι στήθηκε, αλλά η... απόπειρα ήταν αποτυχημένη»! Εχουν δηλαδή κατηγορηθεί ομάδες ότι στήσανε έναν αγώνα, αλλά... δεν τους βγήκε το στήσιμο! Μιλάμε δηλαδή για την αποθέωση της γελοιότητας!

*** Αλλα δύο παιχνίδια που είχαν καταγγελθεί ως... «στημένα» πήγαν χθες στο αρχείο! Το ΠΑΟΚ - Βέροια και το Βέροια - Ηρακλής. Τελικά, το μόνο σίγουρα «στημένο» αυτής της ιστορίας είναι οι εκθέσεις της αεριτζήδικης εταιρείας sportradar!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 28/01/2016)

Διαβάστε επίσης