Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τα όσια τοις κυσί» και οι... Τσουκαλάδες

«Τα όσια τοις κυσί» και οι... Τσουκαλάδες
Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016 - 17:23

Κατ’ αρχήν, δυο λόγια για τα Γιάννινα. Εννοώ για την ομάδα του ΠΑΣ, για την οποία είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι με τον Ολυμπιακό είχε απόδοση εκ διαμέτρου αντίθετη με εκείνη που είχε πριν από δύο εβδομάδες εναντίον της Κούλας. Χθες ο ΠΑΣ ήταν τόσο δυναμικός και σκληρός, όσο νωθρός και αξιοθρήνητος ήταν εναντίον της Κούλας και μάλιστα με πρωταγωνιστές παίκτες που σ’ εκείνο τον αγώνα είχαν διακριθεί για την κάκιστη εμφάνισή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ΚΑΚΟΣ σαν ποδοσφαιρικός χαρακτήρας Τσουκαλάς, αυτός που είχε χτυπήσει το πέναλτι μαλακά στα χέρια του Ανέστη. Ο Τσουκαλάς χθες διακρίθηκε στο μόνο τομέα που μπορούν να διακριθούν παίκτες με το δικό του ποιόν: Στο να ΧΤΥΠΑΕΙ από την αρχή έως το τέλος τον Κώστα Φορτούνη! Τα χτυπήματα του Μπαοκογενούς Τσουκαλά δεν ήταν βεβαίως αποτελεσματικά, αφού ο Φορτούνης όχι μόνο δεν το έβαζε κάτω, αλλά πείσμωνε περισσότερο από τα σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι πάντα θλιβερό να βλέπεις να παραδίδονται «τα όσια τοις κυσί». Οπου βεβαίως, τα ποδοσφαιρικά όσια εκπροσωπούνται από το μεγαλύτερο EVER ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κλοτσιά στο κεφάλι

Και δεν ήταν μόνον ο Τσουκαλάς, αλλά και μερικοί άλλοι, παίκτες-διάττοντες αστέρες που κανονικά θα έπρεπε να αισθάνονται... «ευλογημένοι» που η μοίρα τούς έφερε αντιπάλους ποδοσφαιριστών σαν αυτούς που τους αντιμετώπισαν και τους ισοπέδωσαν με χαρακτηριστική ευκολία. Παίκτες που δεν μπορεί ποτέ να έχουν μέλλον για κάτι καλύτερο από αυτό που είναι, όπως εκείνος ο Καρανίκας, η αλλαγή της αλλαγής, που είχε το ΘΡΑΣΟΣ να χτυπήσει εν ψυχρώ στο κεφάλι τον Ζντιέλαρ, ενώ αυτός ήταν ήδη πεσμένος στο έδαφος.

Παρά ταύτα, ο ΠΑΣ Γιάννινα σύμφωνα με τη δική μου οπτική στάθηκε ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δηλαδή πριν από μία σειρά κρισιμότατων αγώνων, με Μπάουγκ, Αεκούλα εκτός και βεβαίως με Αντερλεχτ, που είναι και το σημαντικότερο. Ηταν πασιφανές ότι μετά το 0-2 ο Ολυμπιακός αρκέστηκε στη διαχείριση του σκορ, χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία στη διεύρυνσή του. Ειδικότερα δε μετά το τρίτο γκολ του Ντουρμάζ, οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιζαν συντηρητικά, προσέχοντας να μη μειωθεί αυτό το σκορ και η νίκη χάσει μέρος της αίγλης της.

Ούτε μια συγγνώμη

Αυτά με τη ΣΚΛΗΡΗ και ενίοτε ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΗ ομάδα του ΠΑΣ, που συνεπικουρείτο από τις ύβρεις μερικών δεκάδων οπαδών ομάδων της... «συμμαχίας των τριών» και ακούω ΒΕΡΕΣΕ τα καλά λόγια του προπονητή Πετράκη, ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα επίπεδο πάνω κ.λπ.

Αυτά, όμως, δεν είναι ανάγκη να μας τα πει ο Πετράκης, ούτε ο οποιοσδήποτε Πετράκης, τα βλέπουμε και τα ξέρουμε. Εκείνο που ΕΓΩ θα περίμενα να μας πει ο κατά σύμπτωση προπονητής ΠΑΕ της Superleague, ήταν μια μεγάλη συγγνώμη για τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα του εναντίον του εν δυνάμει τωρινού και επόμενου πρωταθλητή. Οταν τα τσεκούρια του μοίραζαν κλοτσιές στους «ερυθρόλευκους», δεν τον άκουσα να προσπαθεί να τους συγκρατήσει, να τους ζητήσει να παίξουν μόνο ποδόσφαιρο.

Ποιος... Κατσουράνης, ρε ανίδεοι;

Εντύπωση έκανε σε αρκετούς αναγνώστες η «είδηση» που κατέκλυσε τα γνωστά «αντικειμενικά» ΜΜΕ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας: Οτι η... «συμμαχία των τριών» αποφάσισε (ή... πρόκειται να αποφασίσει) να προωθήσει ως υποψήφιο για την προεδρία της ΕΠΟ τον... Κώστα Κατσουράνη!

Κάπου εδώ και εκ των προτέρων δηλώνω την αδυναμία μου να παρακολουθήσω τις νοσηρές -ως επί το πλείστον- φαντασιώσεις ορισμένων πληκτρολογίων, που είτε κατασκευάζουν είτε πληροφορούνται από λάθος πηγές, λανθασμένες «ειδήσεις». Ιδού, λοιπόν, ότι αυτοί που έγραψαν τα περί Κατσουράνη, άσχετα από το ποιος παπάρας τους μεταλαμπάδευσε την... αποκλειστικότητα, δεν είναι απλά άσχετοι. Δεν έχουν απλά πλήρη άγνοια. Το κακό γι’ αυτούς δεν είναι ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, αλλά ότι δεν φροντίζουν να μάθουν, πριν γράψουν αυτές τις παπαριές.

Ο Κατσουράνης, λοιπόν, τους πληροφορώ ότι ΚΑΙ ΝΑ ’ΘΕΛΕ να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΠΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το πράξει, γιατί απλά, έχει ΚΩΛΥΜΜΑ αξεπέραστο.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ (δεν γράφω ποιο άρθρο, για να τους αναγκάσω να ΨΑΞΟΥΝ να το βρουν) «ποδοσφαιριστής μπορεί να εγγραφεί, ως μέλος σε σωματείο, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του καταστατικού του, τριάντα (30), τουλάχιστον, μήνες μετά την τελευταία συμμετοχή του σε επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα. Επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας είναι ο αγώνας που διοργανώνεται από μία εθνική ομοσπονδία ή διεξάγεται με την έγκρισή της. Μετά την παρέλευση έτους από τον τελευταίο επίσημο αγώνα του, ο ποδοσφαιριστής δύναται να ζητήσει τη διαγραφή του από τα μητρώα της Ε.Π.Ο. για να γίνει μέλος σωματείου. Ενα (1) έτος μετά ο διαγραφείς ποδοσφαιριστής αποκτά το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Οταν, λοιπόν, περάσουν οι... τριάντα μήνες από τότε που έπαιξε για τελευταία φορά ο Κατσουράνης σε επίσημο αγώνα, ας... έρθει να βάλει υποψηφιότητα. Μέχρι τότε, όμως, θα κάθεται απ’ έξω και θα κοιτάει τους από μέσα.

Αυτά ισχύουν, λοιπόν, και... τέζα ο καμπούρης. Το να περιμένουμε, όμως, μια συγγνώμη προς το αναγνωστικό κοινό, από τα ΑΡΔάκια που γράφουν ό,τι τους πούνε οι κιτρινόμαυροι ΨΕΥΤΕΣ, θα είναι ουτοπία. Ούτε βεβαίως και μας ενδιαφέρει η συγγνώμη τους.

Το CAS, η ρήτρα Βλαχοδήμου και η... αποκλειστικότητα!

Ρεσιτάλ... υπεύθυνης ενημέρωσης από το γνωστό site των... υγιών δυνάμεων του ποδοσφαίρου, sdna: «Μέχρι το CAS θα φτάσει ο Ολυμπιακός για τον Βλαχοδήμο»!

Μάλιστα, κύριοι. Οι άνθρωποι είναι τόσο διορατικοί (πιθανώς και... διουρητικοί) ώστε να ξέρουν το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός... πριν από τον Ολυμπιακό!

Σε ό,τι αφορά τον Βλαχοδήμο και τη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του, ο Ολυμπιακός έως τώρα δεν έχει σχολιάσει το παραμικρό! Ούτε αν θα ασχοληθεί ούτε αν δεν θα ασχοληθεί. Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, διότι απλά αυτοί που τον διοικούν ΠΡΙΝ προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια εξετάζουν όλες τις λεπτομέρειες προσεκτικά.

Φυσικά, το πιο πιθανό είναι να προχωρήσει πράγματι ο Ολυμπιακός την υπόθεση δικαστικά και να φτάσει έως εκεί που δεν έχει παραπέρα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Οπότε, γιατί το γράφουν ως γεγονός τετελεσμένο οι ΑΡΔ; Πολύ απλά, διότι το ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!

Το ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ δηλαδή ως ενδεχόμενο τα αφεντικά τους και τους βάζουν να το γράψουν για να «ψαρέψουν» τις προθέσεις του Ολυμπιακού. Σου λένε, δεν μπορεί, κάπως θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός όταν δημοσιευτεί αυτό σαν «είδηση» και μετά, βλέποντας και κάνοντας.

Ας μη βιάζονται, θα τους έλεγα. Αυτό που φοβούνται, θα τους... έρθει σύντομα. Και κατά βάθος γνωρίζουν ότι, όπως ΠΑΝΤΑ, ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να κερδίσουν τον Ολυμπιακό σε δικαστική διαμάχη, διότι ΚΑΙ σ’ αυτόν τον τομέα ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο... ρόστερ.

Θα τη χάσουν, λοιπόν, αργά ή γρήγορα και αυτή την υπόθεση και μετά θα τρέχουν στον... Κοντονή να ζητούν... ισονομία! Ως συνήθως...

*** Τα έχω γράψει εδώ και καιρό εγώ για τον Βελλίδη. Απορώ ποιος... μυαλοπωλητής παραμύθιασε τον Ιβάν να κάνει αυτή τη μεταγραφή. Ο Τούντορ, πάντως, αποκλείεται.

*** Αυτό, πάντως, που έφαγε στο κεφάλι ο Λαζαρίδης, δεν ήταν απλό αντικείμενο. Drone ήταν!

Υποκριτής ο Πετράκης, μίλησε για το επίπεδο του Ολυμπιακού, αλλά δεν ζήτησε μια συγγνώμη για το ξύλο που έριχναν οι παίκτες του στους πρωταθλητές

Δικαιώνουν την ευαγγελική ρήση: «Μη δώτετο άγιον τοις κυσί, μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων»

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/02/2016)

Διαβάστε επίσης