Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν έχει το θάρρος ούτε να παραιτηθεί

Δεν έχει το θάρρος ούτε να παραιτηθεί
Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016 - 11:51

Εκείνο που με εξιτάρισε περισσότερο στο θέμα του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Αποχετεύσεως, ή κάπως έτσι (συγγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά δεν τα καταφέρνω καλά στους κυβερνητικούς τίτλους, που με κάθε κυβέρνηση αλλάζουν), είναι η άμεση και αποτελεσματικότατη αντίδραση του Ολυμπιακού! Με το που έγινε θέμα στα σκατοsites (άλλο που δεν θέλανε, βούτυρο στο ψωμί τους) βγήκε ο Καραπαπάς και τάπωσε τον υβριστή και συκοφάντη αξιωματούχο. «Ή ανακαλείς ή πάμε στα δικαστήρια», ήταν το μήνυμα. Και ο τύπος σάλπισε το «πίσω ολοταχώς»: «Δεν τα είπα έτσι, συρραφή ήταν», είπε.

Για να είμαι ειλικρινής, με το που είδα τη διάψευση του ψευταρά αναπληρωτή υπουργού, το μυαλό μου πήγε στην προπαγάνδα. Οτι δηλαδή η είδηση ήταν μούφα, ότι την έβαλαν ατσεκάριστη, επειδή ήθελαν να δημιουργήσουν, όπως πάντα κάνουν, εντυπώσεις για τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Οτι επρόκειτο για άλλο ένα –από τα αμέτρητα– ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ και ΥΠΟΠΤΗΣ προέλευσης δημοσιεύματα, εναρμονισμένα στη γνωστή τακτική των μισαλλόδοξων και κομπλεξικών αφεντικών τους. Να όμως που έπεσα έξω και εγώ. Δυστυχώς για τον αναπληρωτή της κουράδας υπήρχε και ακουστικό και οπτικό ντοκουμέντο! Οπου και φαίνεται και ακούγεται ο αναπληρωτής να τα λέει και μάλιστα με κατηγορηματικότητα αυθεντίας που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση στα λεγόμενά της!

Πούλαγε αέρα κοπανιστό

Εγώ βέβαια δεν είμαι διόλου ευγενής όταν έχω να κάνω με τέτοιους τύπους σαν τον αναπληρωτή υπουργό της πλάκας. Και κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα είναι πολυεπίπεδο. Δεν περιορίζεται μόνο στο τι είπε και στο τι έκανε ο συγκεκριμένος. Εχει και άλλες προεκτάσεις, όπως π.χ. η πολιτική.

Ζημιά σαν αυτή που του έκανε ο αναπληρωτής κ. Βερναρδάκης, πώς τον λένε, ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει στην κυβέρνηση του σύριζα, διότι ο κ. Βερναρδάκης δεν ενεργούσε όπως ενήργησε σαν απλός σαχλαμάρας, οπαδός του Πόα και βάζελος ΟΛΚΗΣ που είναι (το ταχυδρομείο μου έχει γεμίσει από κοινοποιήσεις προηγούμενων tweets του όπου υμνεί τον Διαμαντίδη και κάθε τι το παναθηναϊκό). Ο τύπος λοιπόν ομιλούσε βάσει του αξιώματός του. Αυτό δηλαδή που έχει στην κυβέρνηση του σύριζα, αυτό που του έδωσε ο αρχηγός του σύριζα. Ποιος θα τον ήξερε τον κ. Βερναρδάκη, που ασχολήθηκε και με εταιρείες δημοσκοπήσεων, ξέρετε, απ’ αυτές που συνήθως πουλάνε ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ και κονομάνε, βγάζοντας αποτελέσματα γκάλοπ σύμφωνα με το ποιος πληρώνει…

Αυτόν λοιπόν έκανε αναπληρωτή υπουργό ο Τσίπρας, και βεβαίως ούτε η πρώτη λάθος επιλογή του είναι, ούτε και η τελευταία. Από τύπους σαν τον κ. Βερναρδάκη βρίθει το κυβερνητικό σχήμα.

Ολέθριος συνδυασμός

Μεγάλη ζημιά λοιπόν έκανε, βασικά στην κυβέρνηση, βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα ενός ΨΕΥΤΗ, αλλά και «ΚΟΤΑΣ» συγχρόνως! Διότι το να πει ένας πολιτικός ψέματα είναι σαν να βγαίνει ο ιμάμης κάθε πρωί στον μιναρέ και να τραβάει αμανέδες. Αλλο όμως να είσαι απλός ΨΕΥΤΗΣ, αυτό διορθώνεται με μια απλή δήλωση συγγνώμης και ΠΑΡΑΔΟΧΗ του σφάλματός σου. Το να φαίνεσαι όμως συγχρόνως και «ΚΟΤΑ» είναι ολέθριο! Είναι βαρύ ακόμα και για τη σημερινή κυβέρνηση ψευτών.

Ο κ. Βερναρδάκης, για να συνοψίσουμε, και ψεύτης είναι και συκοφάντης, αλλά και δεν έχει το θάρρος της γνώμης του, δηλαδή τον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για άνδρα της δημόσιας ζωής ΑΝΔΡΙΣΜΟ. Δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με μια ΚΛΑΣΙΚΗ περίπτωση «ΒΑΖΕΛΟΥ του κερατά»!

Και επειδή είμαι και φυσιογνωμιστής, έτσι όπως τον είδα σε μια φωτογραφία από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν θα του ανέθετα ούτε... αίτηση στη δημαρχία για οικογενειακή μερίδα να μου συμπληρώσει!

Προς τέρψιν του... Κωνσταντινέα!

Να συμπληρώσουμε ακόμη ότι στην ίδια φωτογραφία από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, «φάτσα κάρτα» και... «πρώτο τραπέζι πίστα» ο συνιδεάτης και συνάδελφός του Πέτρος Κωνσταντινέας, με απλωμένα τα κανιά δυο τετραγωνικά μπροστά και τα χέρια του πάνω στην... «οικογένεια», να τον ακούει γεμάτος αυτιά! Είμαι βέβαιος ότι... τις χειροκρότησε κιόλας τις αηδίες που εκστόμιζε ο συνάδελφός του!

Το είπαν οι αρχαίοι: «Ομοιος ομοίω, αεί πελάζει». Και οι νεότεροι «Πες μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι». Τι άλλο να προσθέσει δηλαδή κανείς;

Ντοκουμέντο ντροπής για το ΠΑΟ-Ατρόμητος

Το ντοκουμέντο είναι ηχητικό και αυτό, αλλά είναι και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, με στοιχεία και ονόματα. Ακούστηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Οι 3 Μπαλαδέρος» με τον Διονύση Βερβελέ, τον Μένιο Σακελλαρόπουλο και τον Βαγγέλη Αρναούτογλου στο sport24radio. Ο τύπος που τηλεφώνησε άφησε το ονοματεπώνυμό του και τα πλήρη στοιχεία του. Και αφηγήθηκε: «Πριν από τον αγώνα Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ατρόμητος περίμενα μαζί με άλλα πεντακόσια άτομα για εισιτήρια, μπροστά στη θύρα των επισήμων. Ξαφνικά, εμφανίζεται ένας από τους υπεύθυνους της ΠΑΕ, φωνάζει κοντά του τον σεκιουριτά ονόματι “Στ…” (είπε ολόκληρο το όνομα) και του είπε “αυτοί οι τρεις να περάσουν μέσα χωρίς έλεγχο, σε παρακαλώ”!

Ετσι και τους βλέπατε αυτούς τους τρεις, θα έπρεπε να τους... βγάλετε όλα τα ρούχα πριν τους αφήσετε να περάσουν μέσα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε για τι τύπους σάς μιλάω. Ηταν “τελειωμένοι”. Οπότε, ανοίγει ο κ. Στ... την πόρτα και περνάνε, χωρίς κανείς να τους ελέγξει. Ρωτάμε τον επικεφαλής υπεύθυνο αστυνομικό πώς και άφησε να περάσουν οι τρεις τύποι χωρίς να τους ελέγξει κανείς, και μου απάντησε ότι “για το ποιοι ελέγχονται και ποιοι όχι εμείς αποφασίζουμε”»!

Οι τρεις... «τελειωμένοι»

Αυτά, όπως είπαμε, κατήγγειλε ΕΥΘΕΩΣ οπαδός του Παναθηναϊκού, που βλέπει την ομάδα του να τιμωρείται εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων αλητών, οι οποίοι –άγνωστο γιατί– έχουν και το... ελευθέρας να μπαινοβγαίνουν στο γήπεδο της ομάδας τους χωρίς να ελέγχονται, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ μάλιστα ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ! Και μετά ΟΙ ΙΔΙΟΙ σκούζουν ότι... «αδικούνται», ότι... «τους κυνηγάει το κράτος», ότι «είναι θύματα»... «εγκληματικής οργάνωσης» και άλλα παρόμοια υποκριτικά.

Το θέμα, φίλοι μου, είναι πολυδιάστατο, όχι μόνον ποδοσφαιρικό, και χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Οχι με βλακώδη και αναποτελεσματικά μέτρα, τύπου Κοντονή, αλλά με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ του νόμου και των αρμόδιων για τη δημόσια τάξη οργάνων. Πρώτη ενέργεια που θα έπρεπε να γίνει; Η άμεση αποπομπή του διοικητή της αστυνομικής δύναμης που ήταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα, σε εκείνο το σημείο. Μπας και παραδειγματιστούν δηλαδή οι επόμενοι. Και δεύτερη, κλήση για διευκρινίσεις της διοίκησης του Πόα σχετικά με το ποιοι ήταν οι ΤΡΕΙΣ «τελειωμένοι» (όλοι καταλαβαίνουμε τι ήθελε να πει ο οπαδός) και ΠΟΙΟΣ έδωσε ΕΝΤΟΛΗ να περάσουν χωρίς έλεγχο.

Φυσικά, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει απ’ αυτά, πάλι. Και η... ζωή θα συνεχιστεί ακριβώς όπως την ξέρουμε. Χωρίς να αλλάζει τίποτα...

*** «Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα», είπε ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ναι, αλλά όχι πάντα. Για παράδειγμα, το όνειρό του να ξαναγυρίσει στον Ολυμπιακό δεν έγινε ούτε θα γίνει πραγματικότητα ποτέ. Μέχρι το καλοκαίρι παρακαλούσαν οι μάνατζέρ του να ξανάρθει στον πρωταθλητή, αλλά απερρίφθη κατηγορηματικά. Και... έμεινε με το απραγματοποίητο όνειρο.

*** Εγκαίρως έρχεται ο Λέτο στον Πόα. Μόνο... είκοσι βαθμοί είναι η διαφορά. Ούτε καν... εικοσιένας!

*** Εβριζε, λέει, ο Μάνταλος κάποιους συμπαίκτες του μόλις έβαλε το τρίτο γκολ στον Καντιμοίρη. Δεν είναι τίποτα, κατανοητή η αντίδραση. Το παιδί, έμαθα, βρήκε γκόμενα! Ναι, όλα γίνονται σ’ αυτή τη ζωή. Επόμενο είναι να έχει επίδραση στη συμπεριφορά του.

*** Περιοδεία στους δρόμους της Αθήνας έκαναν κάποιοι οπαδοί του Πόα. Σύμπτωση: λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα έκανε περιοδεία και το Τσίρκο Μεντράνο!

*** Ορο στο συμβόλαιό του έβαλε ο Πέκχαρτ, ότι αν βγει πρώτος σκόρερ στο επόμενο πρωτάθλημα θα πάρει μπόνους. Η Κούλα το δέχτηκε ευχαρίστως, αλλά έβαλε κι αυτή τον δικό της όρο: ότι έτσι και δεν βγει πρώτος σκόρερ, δεν θα πάρει μία!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/02/2016)

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στο ντέρμπι βάζει ο ανεκδιήγητος Κοντονής με άγαρμπη και χονδροειδή παρέμβαση για τον... διαιτητή του αγώνα!

Φωτιά στο ντέρμπι βάζει ο ανεκδιήγητος Κοντονής με άγαρμπη και χονδροειδή παρέμβαση για τον... διαιτητή του αγώνα!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για τις άνευ προηγουμένου δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, με τις οποίες απειλεί να τινάξει στον αέρα το ματς του Θρύλου με τον ΠΑΟΚ.