Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σκάνδαλο των... 600 μπουφάν αποκάλυψε ο Γιώργος Σκαρτάδος

Το σκάνδαλο των... 600 μπουφάν αποκάλυψε ο Γιώργος Σκαρτάδος
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 - 17:52

Μου αρέσει το παρασκήνιο και ξέρω ότι αρέσει πολύ και σε σας. Ειδικότερα το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο, που παρουσιάζει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αυτή την εποχή, λοιπόν, όλο το σύστημα των παρασκηνίων ασχολείται με τις εκλογές της ΕΠΟ. Ναι, τις εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο, με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων να αποτελούν πόλο έλξης κυρίως γι’ αυτούς που προσπαθούν να χαλάσουν τις διαμορφωμένες εδώ και χρόνια αναλογίες και να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ΕΠΟ.

Γνωστοί οι τρεις παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που χρησιμοποιούν κάθε τρόπο για να προσελκύσουν Ενώσεις. Γνωστά και τα μέσα που χρησιμοποιούν και που... ποικίλουν: Από την απλή πειθώ έως τη... βίαιη προσαρμογή.

Τέλος πάντων, επειδή είναι νωρίς ακόμη να μπούμε σε τέτοιες λεπτομέρειες (ξέρω πολύ καλά τι γράφω) ας δούμε τι συνέβη αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στον ΠΑΟΚ, όπου επικρατεί κάποια «αναστάτωση» στις τάξεις του, με αφορμή... ΕΞΑΚΟΣΙΑ (αριθ. 600) ΜΠΟΥΦΑΝ!!! Τι έγινε με αυτά τα μπουφάν; Διαβάζουμε την ανάρτηση στο FB του παλιού (μεγάλου) διεθνούς άσου και μέλους της σημερινής διοίκησης των βετεράνων του ΠΑΟΚ, Γιώργου Σκαρτάδου:

«Οταν ο Σύλλογος βετεράνων ζήτησε από την ΠΑΕ μία στολή αγώνος που στην ουσία θα διαφήμιζε τον ΠΑΟΚ, η απάντηση ήταν 300 ευρώ το σετ. Δηλαδή για 25 σύνολα, ζήτησαν περίπου 7.500 ευρώ. Τώρα δίνουν -και καλά κάνουν- 600 μπουφάν στην ΕΠΣ Κυκλάδων. Τα συμπεράσματα δικά σας. Ευχαριστώ, ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ (τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) δεν υπήρξε απάντηση.

«Και... καλά κάνουν»!

Το θέμα δεν είναι η πικρία του Γιώργου Σκαρτάδου, όσο και αν φαίνεται δικαιολογημένη. Το θέμα είναι η πράξη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (σύμφωνα με τη δημόσια καταγγελία του Σκαρτάδου) να δώσει στην ΕΠΣ Κυκλάδων τα 600 μπουφάν!

Ποιος είναι δηλαδή ο λόγος αυτής της τόσο... μεγαλόψυχης πράξης και γιατί ειδικά σε αυτή την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων και όχι σε κάποια άλλη, κάποια ας πούμε ακριτική, πολύ φτωχή ή κι εγώ δεν ξέρω βάσει ποίων κριτηρίων.

Ο Σκαρτάδος στην ανάρτησή του εύστοχα αναφέρει «και καλά κάνουν» αναφερόμενος στη χορήγηση των μπουφάν στη συγκεκριμένη ΕΠΣ. Το γιατί το γράφει αυτό, ΞΕΡΕΙ πολύ καλά. Εμείς, βεβαίως, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ, αλλά μπορούμε να βάλουμε κάτω μερικά πραγματάκια, που ίσως μας οδηγήσουν σε κάποια «χρήσιμα συμπεράσματα», όπως λένε όλοι οι... προπονητές στις αρχές της περιόδου.

Της διοίκησης, λοιπόν, της ΕΠΣ Κυκλάδων ηγείται κάποιος κ. Φρέρης, ο οποίος «τοποθετείται» κάτω από την «ομπρέλα» του Δημήτρη Μελισσανίδη. Πολύ πρόσφατα μάλιστα ο κ. Φρέρης είχε παραδεχτεί τη σχέση αυτή, λέγοντας ότι πράγματι έχουν ξεκινήσει μία συνεργασία, χαρακτηρίζοντας την Ενωσή του «κατατρεγμένη», ή κάπως έτσι.

Πολύ καλά κάνει ο κ. Φρέρης, αν πράγματι πιστεύει ως πρόεδρος ότι συμμαχώντας με τον κ. Μελισσανίδη και τους άλλους «συμμάχους» η Ενωσή του θα ωφεληθεί περισσότερο από το αν επέλεγε την ομπρέλα της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ. Εκείνο, όμως, που δεν γνωρίζω, είναι αν με τη «συμμαχία» του συμφωνούν και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησής του. Τα οποία, όπως έμαθα, έχουν προσφύγει εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι η θητεία του ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ, που σημαίνει, ΑΝ είναι έτσι, ότι κάθεται και κάνει τον πρόεδρο με το «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ».

Τι έγινε με αυτή την προσφυγή; Βρίσκεται στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ όπου ΕΚΚΡΕΜΕΙ, λόγω της απεργίας των δικηγόρων! Κάποια στιγμή, όμως, θα γίνει η εκδίκασή της, με το αποτέλεσμα να παίζει ρόλο στις εξελίξεις, αλλά και στο θέμα της ΨΗΦΟΥ της ΕΠΣ Κυκλάδων στις εκλογές της ΕΠΟ.

300 Χ 600 = 180.000!!!

Και τώρα, ερχόμαστε στο... «διά ταύτα». Εχουν καμία σχέση τα «600 μπουφάν» της δωρεάς (;) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τις ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ εξελίξεις της ΕΠΟ; Αν ναι, τότε έχουμε να κάνουμε με ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ παράβαση, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι: Στη δικογραφία του κ. Ανδρεάδη για τη γνωστή υπόθεση της δήθεν «εγκληματικής οργάνωσης», περιλαμβάνονται ως «εγκληματικού χαρακτήρα» δύο παρεμβάσεις της ΕΠΟ σε Ενώσεις παραμονές διοικητικών εξελίξεων.

Η μία αφορά την ΕΠΣ Δράμας, για την οποία η ΕΠΟ (και μέλη της διοίκησής της) κατηγορείται πως έδωσε σε υποψήφιο των εκλογών της ποσόν 10.000 ευρώ, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για να επιτύχει εκλογικό αποτέλεσμα της αρεσκείας του! Η δεύτερη αφορά την ΕΠΣ Δωδεκανήσου, η διοίκηση της οποίας εισέπραξε (πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία) την τακτική της επιχορήγηση προ των εκλογών της. Αρα, «προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για να “πείσει” το εκλογικό της σώμα».

Λόγω ακριβώς αυτών των περιπτώσεων, άνθρωποι κατηγορούνται αυτήν τη στιγμή για «εγκληματική» δραστηριότητα. Και ομιλούμε για ποσά που δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.

Εχουμε, λοιπόν, τώρα την ΕΠΣ Κυκλάδων που -πάντα σύμφωνα με την καταγγελία του Γιώργου Σκαρτάδου- εισέπραξε 600 μπουφάν των 300 ευρώ το σετ, που με βάση την απλή αριθμητική, μας κάνουν 180.00 ευρώ! Τι να τα κάνει η ΕΠΣ Κυκλάδων όλα αυτά τα μπουφάν; Λογικά, να τα μοιράσει στα φτωχά της σωματεία. Πώς έτσι όμως, ΑΥΤΗ την εποχή, που υπάρχουν οι ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ που σας προανέφερα για την προσκείμενη στον κ. Μελισσανίδη διοίκηση του κ. Φρέρη; Και μάλιστα, με τόσο ΕΜΦΑΝΤΙΚΟ τρόπο;
Μήπως θα έπρεπε ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ το θέμα να έχουμε μία ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ παρέμβαση;

«Ολοι για έναν», αλλά... όχι και «ένας για όλους»

Υποθετικά ομιλώ, πάντα με βάση τα ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα. Ακόμα, όμως, και να σβήσουμε τα κάθε λογής σενάρια, οι απορίες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Για ποιο λόγο τα 600 μπουφάν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ΕΠΣ Κυκλάδων; Μήπως επρόκειτο για μία ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ της ΒΟΗΘΕΙΑΣ που θα έχει η συγκεκριμένη Ενωση (και η διοίκησή της, συνεπακόλουθα) έτσι και ΒΟΗΘΗΣΕΙ με την ψήφο της για να ΑΛΛΑΞΕΙ η διοίκηση της ΕΠΟ στις επερχόμενες εκλογές;

Νομίζω ότι ίσως θεωρηθεί αδύνατο σημείο του «σεναρίου» που περιέγραψα, του τι σχέση μπορεί να έχει το γεγονός της φιλίας του κ. Φρέρη με τον κ. Μελισσανίδη, με τα μπουφάν της... ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Μα, στην εποχή που διάγουμε, ο φίλος του Μελισσανίδη είναι και φίλος του Σαββίδη, όπως και του Αλαφούζου. Σχέση συμμαχίας σαν αυτή που περιέγραφε ο Αλέξανδρος Δουμάς (πατήρ) στους «Τρεις Σωματοφύλακες». «Ολοι για έναν και ένας για όλους», ορκίστηκαν οι «Τρεις Σωματοφύλακες».

Μόνο που, σ’ αυτήν τη σύγχρονη ποδοσφαιρική... εκδοχή, το «ένας για όλους», έχει ακυρωθεί. Εχει μείνει μόνο το... «όλοι για έναν»!

Για τον Δημητράκη δουλεύουν ΟΛΟΙ τους, μόνο που δεν το έχουν ακόμα καταλάβει...

*** Επείγον διάβημα στον κ. Κοντονή έκανε χθες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σχετικά με τη φωτοβολίδα που έπεσε στο Περιστέρι και της στοίχησε τον αποκλεισμό και τον καλεί να επέμβει. Ηταν, λέει, «φωτοβολίδα ευθείας ψ…λής»!

*** Το ευτύχημα για τον Γιαννάκη είναι ότι την Κυριακή παίζει μακριά, στα Γιάννινα. Επομένως, η δοκιμασία αναβάλλεται για την άλλη εβδομάδα. Με ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

*** Η αδέκαστη αθλητική Δικαιοσύνη των «εν ενεργεία» δικαστών κατάφερε επιτέλους να βρει σε ποιο όργανο πρέπει να απολογηθεί ο Αλαφούζος:
Στο... ΕΣΡ, εάν και όποτε συσταθεί!

*** Ανίψια του παλιού σημαντικού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Νίκου Μαργιόλη, είναι τα δύο αδέλφια, ο Γιώργος και ο Νίκος Μαργιόλης, που κατέκτησαν το Κύπελλο Πειραιά με το Κερατσίνι, στον προχθεσινό τελικό, κερδίζοντας τον Αετό Κορυδαλλού.
Ο Γιώργος είναι μέσος, 36 ετών και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει το πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά χάθηκαν άδοξα. Ο Νίκος είναι πιο μικρός, στα 26 του και παίζει σέντερ φορ.
Ο Νίκος Μαργιόλης έπαιξε σαν αριστερό μπακ στον Ολυμπιακό, στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Δεξί μπακ, στην ίδια ομάδα, ήταν ο Γιάννης Κυράστας.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/02/2016)

Διαβάστε επίσης