Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός παίρνει και το... 45ο πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός παίρνει και το... 45ο πρωτάθλημα!
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 - 17:12

Θα σας… μαλώσω, μου φαίνεται! Ναι, για σας το λέω, τόσα χρόνια αναγνώστες μου, επιτρέπεται να λέτε ότι έτσι και κερδίσει την Κυριακή ο Ολυμπιακός τη Βέροια θα πάρει το πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο;
Μα, συγγνώμη δηλαδή, τον… Φεβρουάριο περιμένατε για να βεβαιωθείτε ότι ο Ολυμπιακός παίρνει ΚΑΙ ΑΥΤΟ το πρωτάθλημα; Μήπως θυμάστε από πότε το έχω γράψει και όχι μόνο μία φορά; Αν δεν θυμάστε, ευχαρίστως να σας το θυμίσω. Παραμονές της περσινής φιέστας ήταν η τελευταία φορά! Και βεβαίως, τα γραπτά μένουν και υπάρχουν, έτσι;

Θα μου πείτε, κάθε χρόνο τα ίδια γράφω, για τα ίδια πανηγυρίζω. Οτι δηλαδή ο Ολυμπιακός ΠΗΡΕ και το πρωτάθλημα της ΕΠΟΜΕΝΗΣ χρονιάς! Οπως θα κάνω βεβαίως ΚΑΙ ΤΩΡΑ, που ΓΡΑΦΩ και ΥΠΟΓΡΑΦΩ ότι ο Ολυμπιακός ΠΗΡΕ και τον τίτλο της επόμενης περιόδου! Επαναλαμβάνω, δεν ομιλώ για το 44ο, στο 45ο αναφέρομαι!

Θα μου πείτε, το έχεις για γούρι και το γράφεις αυτό κάθε χρόνο; Θα σας πω, λοιπόν, ότι ΝΑΙ το έχω ΚΑΙ για γούρι, συν τοις άλλοις, αλλά δεν θα το έγραφα αν δεν ήμουνα ΣΙΓΟΥΡΟΣ κατά 99,9% τουλάχιστον ότι θα βγω ΠΑΛΙ αληθινός!

Δεν είναι λόγια, αγαπητοί φίλοι. Λόγια είναι αυτά που λένε άλλοι, για να ταΐζουν σανό τα πρόβατά τους. Οπως, για παράδειγμα, ο Αλαφούζος, που έχει πει του κόσμου τις ανοησίες, αλλά καμιά δεν του βγαίνει!

Ζήτησε τη… δεύτερη θέση και το… Κύπελλο!

Την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα, καθώς επίκειται τιμωρία του Ολυμπιακού για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», ζήτησε ο Γιάννης Αλαφούζος από τους αρχηγούς του Παναθηναϊκού, όχι μία, αλλά αρκετές φορές. «Οι στόχοι μας είναι το Κύπελλο και η δεύτερη θέση», έλεγε στους αρχηγούς της ομάδας του, όχι πολύ παλιά, πριν από κάνα-δυο μήνες.

Στο τσεπάκι το είχε το Κύπελλο ο ηγέτης του Πόα, αλλά όταν έψαξε στο τσεπάκι του, αντί για Κύπελλο βρήκε ένα αμελέτητο. Οσο για τη δεύτερη θέση, μια από τα ίδια! Τέσσερις βαθμούς μπροστά είναι το αεκάκι και την Κυριακή η διαφορά θα μεγαλώσει, ή το πολύ θα μείνει ίδια! Να μικρύνει αποκλείεται. Και γιατί την ήθελε τη δεύτερη θέση; Διότι, όπως έλεγε ο στόμας του, ο Ολυμπιακός θα… τιμωρηθεί και θα βγει πρωταθλητής ο δεύτερος!

Και του Ολυμπιακού την… τιμωρία φαίνεται την είχε και αυτή στο τσεπάκι του, ο φαιδρός πρόεδρος. Οποτε κοιτάζει όμως στο τσεπάκι του, το μόνο που βλέπει είναι ένα… δεύτερο αμελέτητο!

Πιο γρήγορη η Mercedes από το Hyundai I 10;

Ετσι που λέτε. Τη δεύτερη θέση ήθελε ο αστείος πρόεδρος, που δεν καταλαβαίνει την ευθυμία που προκαλεί με αυτά που λέει. Διότι, ρε παιδιά, όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι να επικαλείσαι τη δεύτερη θέση όταν είσαι βαθμολογικά κοντά στην πρώτη, δύο, τρεις, τέσσερις βαθμούς, άντε και μέχρι πέντε, και ΑΛΛΟ, εντελώς διαφορετικό, όταν ομιλείς για δεύτερη θέση ευρισκόμενος μόλις… ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ (αριθ. 22!!!) πίσω από τον πρώτο! Γελοιοποιείσαι και γίνεσαι ξεφτίλα παγκόσμιου βεληνεκούς!

Ξεφύγαμε όμως. Ελεγα για τη σιγουριά μου ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα του επόμενου χρόνου, ένα χρόνο πριν! Δεν είναι μαντεψιά, βεβαίως, ούτε και ανέξοδη εξυπνάδα. Είναι απλά ΓΝΩΣΗ της πραγματικότητας! Το να πεις ότι μία Mercedes είναι πιο γρήγορη από ένα Hyundai I 10, δεν χρειάζεται να είσαι μάγος ή φακίρης, ή να έχεις μάνα μάγισσα και γκόμενα τσιγγάνα. Πράγμα που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει.

Ο Ολυμπιακός πάει για τίτλους με καμιά τριανταριά παιχταράδες διεθνούς αναγνώρισης και διαπιστωμένης ποιότητας και οι άλλοι πάνε να τον συναγωνιστούν με ρόστερ διάτρητο από τρύπες και κενά, με παίκτες όχι από το κάτω ράφι του καταστήματος, αλλά από το… καλάθι της λαϊκής!

Με Μαϊμούτε και Βαγγελίτσα άλλαξαν το παιχνίδι!

Με εννέα παιχταράδες που δεν είχαν παίξει στην ενδεκάδα εναντίον της Αντερλεχτ κατέβηκε ο Ολυμπιακός κατά του Ατρόμητου. Και τον ΔΙΕΛΥΣΕ στην κυριολεξία με 4-0, ενώ κανονικά, λαμβανομένων υπ’ όψιν των ειδικών στοιχείων του αγώνα, έπρεπε με τουλάχιστον ένα 6-1!

Βούρος, Πουλίδο, Φουστέρ, Τσόρι, Κασάμι, ΚΑΜΠΙΑΣΟ, Κολοβός, Μπουχαλάκης και πάρτε να ’χετε! Πού να βρούνε τέτοιους παίκτες οι άλλοι, μωρέ; Με τον Γωγουλίνι από το 3ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ και τον Μαϊμούτε τη βγάζουν τώρα. Και τον Βαγγελίτσα, που μπήκε αλλαγή και… άλλαξε το παιχνίδι. Από 2-0, έγινε 2-2.

Ποιος θα το πάρει, λοιπόν, το πρωτάθλημα ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; Ο… Μαϊμούτε, ή ο Πουλίδο με τον Ιντέγε; Ο Βαγγελίτσας, ή ο Φορτούνης με τον Τσόρι; Θέλει δηλαδή και… σοφία για να το εμπεδώσουμε; Πρέπει να είσαι και πολύ προβατάκι για να μην το καταλαβαίνεις. Για να πανηγυρίζεις ακόμα και όταν τον έχεις πολύ βαθιά μέσα σου. Τον πόνο.

Οπως και να έχει, τα νέα είναι αυτά και δεν αλλάζουν πλέον με τίποτα: Ο Ολυμπιακός παίρνει ΚΑΙ ΑΥΤΟ το πρωτάθλημα, αλλά και το ΕΠΟΜΕΝΟ, από τον ίδιο μήνα: Από τον Φεβρουάριο του 2016!

Στο ένα χέρι τα στρινγκάκια και στο άλλο η βαζελίνη!

Στρινγκάκια, λέει, πετούσαν κάτι τύποι από τα επίσημα της Λεωφόρου στον τέταρτο διαιτητή. Εκ του ασφαλούς βεβαίως, διότι οι διαιτητές δεν είναι αλήτες ούτε πρεζόνια για να ανταποδώσουν τα ίσια.

Με το ένα χέρι, δηλαδή, πετούσαν τα στρινγκάκια, γιατί στο άλλο κρατούσαν από ένα βαζάκι βαζελίνη, διότι γι’ αυτούς είναι απαραίτητο αξεσουάρ.

Το θέμα, λοιπόν, είναι το πού βρέθηκαν τα στρινγκάκια μέσα στο συγκεκριμένο γήπεδο και δεν θέλω να πιστέψω αυτά που ακούγονται, ότι δηλαδή οι πράσινοι κόπροι τα προμηθεύτηκαν από την κυριακάτικη εκπομπή του Σκάει!

Α, όλα κι όλα, αυτή η εκπομπή είναι τόσο σοβαρή, όσο και η πλειοψηφία των πρωταγωνιστών της. Οι γνώσεις, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα υπερεκχειλίζουν από τις φυσιογνωμίες του εκλεκτού πάνελ.

Είναι αδύνατον να παρακολουθήσεις αυτή την εκπομπή χωρίς να αποκομίσεις πλούσια ποδοσφαιρική -και όχι μόνον- σοφία, χωρίς να μάθεις κάτι που δεν ήξερες. Όπως, για παράδειγμα, αυτό που μου είπαν ότι ακούστηκε από κορυφαίο πανελίστα:

«Ολοι οι διαιτητές έχουν την ίδια μούρη»! Για σκεφτείτε, φανταστικό, έτσι; Και ποιος το λέει; Αυτός που -όπως μου είπαν- δεν έχει την ίδια μούρη με άλλους. Η δικιά του μούρη είναι μοναδική! Δεν υπάρχει δηλαδή άλλη, με… κωλομάγουλα αντί για μάγουλα! Και σε ποιον το είπε αυτό για τους διαιτητές; Στον… πρόεδρο του μεγαλύτερου συνδέσμου διαιτησίας, τον Παναγιώτη Βαρούχα, ο οποίος βάζει το μεροκάματο πάνω απ’ όλα, γι’ αυτό και προτιμάει να κάθεται στο πάνελ δίπλα στον περίεργο και να χαζογελάει με τις παρομοιώσεις του, από το να τον στείλει να πάει να κουρευτεί, μετά την προσβολή.

«Ο Τζαβέλλας έκανε πέναλτι, αλλά σωστά ο διαιτητής δεν το έδωσε»!!!
(Παναγιώτης Βαρούχας)

ΜΟΤΟ 2: Τραγική κατάσταση: Και στεφάνι με αποστολέα τον ΟΠΑΠ υπήρχε στην κηδεία του Παντελίδη.
Λέω, ρε παιδιά, ακόμα και ένα στεφάνι, στον ΟΠΑΠ το χρέωσε ο ανοιχτοχέρης! Σιγά μην το πλήρωνε απ’ την τσέπη του!

Μου γράφει: «Δύο πράγματα με στεναχώρησαν, το ένα που δεν πέτυχε γκολ ο Φουστέρ, και το δεύτερο η περιγραφή του τύπου που μετέδιδε τον αγώνα. Στοιχηματίζω ότι το βράδυ θα πήγε σπίτι του και θα πλάκωσε τη γυναίκα του στο ξύλο από τη στεναχώρια του που δεν κέρδισε ο Ατρόμητος»! (Dimitri Malitsis)

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/02/2016)

Διαβάστε επίσης

Πήραν στον λαιμό τους και τον Βούρβαχη!

Πήραν στον λαιμό τους και τον Βούρβαχη!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης σχολιάζει πως «κάηκε» ένας ακόμα εκλεκτός των «εξυγιαντών» απειλούμενος από βαριά τιμωρία και πως θα περάσει από τον αθλητικό δικαστή για τις απαράδεκτες και αναπόδεικτες δηλώσεις του στα ΜΜΕ της «συμμαχίας»...