Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πήραν στον λαιμό τους και τον Βούρβαχη!

Πήραν στον λαιμό τους και τον Βούρβαχη!
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 - 17:21

Κατά την ταπεινή μου άποψη, την πάτησε ο κ. Βούρβαχης! Τον πήραν και αυτόν στον λαιμό τους, δηλαδή. Είναι ένα ακόμη θύμα των περιστάσεων, των καταφερτζήδων και των υποσχέσεων. Είμαι πεπεισμένος ότι του έταξαν την προεδρία της ΕΠΟ, αυτή που δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπο να την αποκτήσει και αυτό το ήξερε, γι’ αυτό και υπέκυψε τόσο εύκολα και άνετα στις Σειρήνες της… «εξυγίανσης».

Καταθέτω τις προσωπικές μου απόψεις, όπως πάντα. Ο κ. Βούρβαχης, πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων μέχρι σήμερα (και έχει σημασία αυτό το «μέχρι σήμερα», διότι «αύριο» δεν υπάρχει), αποφάσισε ξαφνικά να πρωταγωνιστήσει στην επικαιρότητα, εκμεταλλευόμενος το εύκολο βήμα που του έδωσαν συγκεκριμένα ΜΜΕ: Αυτά που ανήκουν στο συγκρότημα Αλαφούζου, ή συνεργάζονται με αυτό.

Ουσιαστικά, ο κ. Βούρβαχης «κραύγασε» την απόγνωσή του, εξωτερικεύοντάς την. Τόσα χρόνια στο διοικητικό προσκήνιο, τόσα χρόνια στο «κουρμπέτι» των εξελίξεων στην Ομοσπονδία και τη χαρά της προεδρίας ή έστω της υποψηφιότητας, δεν την έζησε. Μέχρι τώρα, που του μπήκε η σκέψη ή του έγινε η πρόταση.

Αιφνιδίασε η δήλωση του κ. Βούρβαχη: «Αν και όταν το αποφασίσω, θα πάω στα αρμόδια όργανα. Σίγουρα, όμως, αυτή η σκέψη υπάρχει μέσα στο μυαλό μου».
Η σκέψη στο μυαλό του κ. Βούρβαχη δημιουργήθηκε μόνη της. Δεν την έβαλε δηλαδή κάποιος άλλος μέσα, με το ζόρι. Δεν τον πλησίασαν δηλαδή τρίτοι, να του εμφυτέψουν τη σκέψη ότι μπορεί να τον υποστηρίξουν αν βάλει για πρόεδρος.

Η σκέψη που ΔΕΝ πέρασε απ’ το μυαλό του

Για τη δική μου τη… σκέψη, πάντως, δεν υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση. Μήνες τώρα παλεύουν να βρούνε κάποιον να ηγηθεί της «συμμαχίας των τριών». Μετά από τόσες και τόσες αποτυχίες και από αλλεπάλληλα «καψίματα» πιθανών υποψηφιοτήτων, σκέφτηκαν ότι θα ήταν πιο εύκολη η αλλαγή που ευαγγελίζονται, αν κατεβάσουν έναν «έτοιμο» υποψήφιο. Κάποιον δηλαδή που να ξέρει πρόσωπα και πράγματα και να είναι «μέσα στα κόλπα».

Ιδανικός θεωρήθηκε γι’ αυτό τον ρόλο ο κ. Βούρβαχης. Με μεγάλη εμπειρία, αλλά όχι και ανάλογη «αποδοχή». Ο χώρος είναι μικρός, άλλωστε, και οι πρωταγωνιστές των τελευταίων δεκαετιών γνωρίζονται καλά, απ’ έξω και ανακατωτά.

Είπε ο κ. Βούρβαχης, λοιπόν, ότι του έχει μπει η σκέψη να κατέβει για υποψήφιος. Κι εγώ, διαβάζοντάς το, αναρωτήθηκα για ένα πράγμα: Η σκέψη ότι… ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ καν πρόεδρος στην Ενωσή του όταν γίνουν οι εκλογές, τον προσεχή Οκτώβριο, του πέρασε από το μυαλό;

Αύγουστο έχει εκλογές η ΕΠΣ Χανίων και όλες οι πληροφορίες επικεντρώνονται στην ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ που ΗΔΗ υπάρχει για τον κ. Βούρβαχη!

Δεν τον θέλουν, με λίγα λόγια, όπως τον ήθελαν παλιά. Και έτσι και δεν καταφέρει να ξαναβγεί πρόεδρος τον Αύγουστο, η κάθοδός του στις εκλογές της Ομοσπονδίας θα μοιάζει περισσότερο με… απονενοημένο διάβημα.

Λέει, παραδέχεται δηλαδή ο κ. Βούρβαχης, ότι «τον παροτρύνουν» κάποιοι φίλοι του. Για ποιο λόγο; Μη χάσουνε το… σκόρδο; Τι έχει δηλαδή να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν είχαν εκείνοι με τους οποίους εδώ και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ συμπορευόταν στη διοίκηση της ΕΠΟ;

Ψαρεύει προθέσεις και ανιχνεύει αντιδράσεις;

Και εν πάση περιπτώσει, ο κ. Βούρβαχης, όπως και ο κάθε παράγοντας του ποδοσφαίρου, έχει αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικεί την ψήφο των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, για την προεδρία της ΕΠΟ.

Γιατί, όμως, δεν το λέει ΕΥΘΕΩΣ, ότι θα είναι υποψήφιος, παρά το φέρνει γύρω-γύρω; Μήπως ρίχνει άδεια, να πιάσει γεμάτα, που λέμε στο χωριό μου; Μήπως «ψαρεύει» προθέσεις; Μήπως ανιχνεύει αντιδράσεις; Μήπως απλά αμφιταλαντεύεται;

Μόνον ο ίδιος ξέρει. Προς το παρόν, όμως, και πριν αποκρυσταλλώσει την απόφασή του, θα πρέπει να περάσει μια βολτίτσα από τα ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, να δώσει εξηγήσεις για όσα απαράδεκτα είπε σε νεότερες, χθεσινές δηλώσεις του, περί «εκβιασμών» και «απειλών». Και βεβαίως, να αποκαλύψει ποιος είναι ο πρόεδρος ΕΠΣ που ο γιος του δουλεύει στην ΕΠΟ, διότι ομολογώ ότι όσο και αν έψαξα, δεν κατάφερα να τον ανακαλύψω. Ολοι όσους ρώτησα, με διαβεβαίωσαν ότι κανένας γιος προέδρου ΕΠΣ δεν δουλεύει στην ΕΠΟ!

Ανακεφαλαιώνω. Η πορεία προς τις εκλογές της ΕΠΟ, τις οποίες κάποιοι… «εξυγιαντές» έχουν αναγάγει σε… εθνικό θέμα, θα έχει σίγουρα και «θύματα».

Ελπίζω ο κ. Βούρβαχης να μην ενταχθεί σε αυτή τη λίστα. Προς το παρόν, πάντως, το πιο σίγουρο είναι ότι την έχει πατήσει. Πολύ άσχημα…

Ο ψοφοδεής και μικρόπνοος κ. Τραϊανός

Για τραγική κατάσταση μιλάμε. Δηλώσεις έκανε ο προπονητής Τραϊανός Δέλλας μετά τη (νέα) τεσσάρα που εισέπραξε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μίλησε για την ομάδα του και είπε τα δικά του. Μια λέξη, όμως, για τον Ολυμπιακό δεν είπε! Ούτε λέξη! Τσιμουδιά και πλήρης… άπνοια, που λένε!

Τον λυπάμαι, χωρίς να ξέρω τι συνέβη. Δεν του… άρεσε ο Ολυμπιακός, ή μήπως… φοβήθηκε κανέναν από την πρώην ομάδα του, μην έχει τίποτα επακόλουθα;

Και στις δύο περιπτώσεις, είναι για λύπηση. Αν δεν του άρεσε ο Ολυμπιακός, ή δεν του άρεσε τόσο, ώστε να πει μια κουβεντούλα και για τον αντίπαλό του, τότε είναι για λύπηση, γιατί παρότι έπαιξε μπάλα, από ποδόσφαιρο είναι… μυρωδιάς!

Αν, πάλι, φοβήθηκε τους αεκούληδες, μην του κάνουν κανένα σκηνικό, τότε είναι πάλι για λύπηση και μάλιστα… εις το τετράγωνο! Δυο μέτρα άντρας και να φοβάται τα μπραβόνια και τους ψευτόμαγκες, δεν είναι και για περηφάνια.

Το ατύχημα του… ενός!

Διαβάζω στα γνωστά αντικειμενικά sites το παρακάτω ρεπορτάζ: «Ο Ράφικ Τζιμπούρ δεν πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ, καθώς δεν έφτασε έγκαιρα στο αθλητικό κέντρο της ομάδας, διότι στον δρόμο για τα Σπάτα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα (χωρίς δική του ευθύνη). Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και γενικά ο απολογισμός του ατυχήματος ήταν απλά υλικές ζημίες».

Στο ρεπορτάζ δεν αναφέρεται τίποτα για την… τύχη των υπόλοιπων εμπλεκομένων στο ατύχημα! Είναι μάλλον προφανές ότι… ζουν, αλλά για την κατάστασή τους δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Λεπτομέρειες… περιττές για τους σωστούς δημοσιογράφους που κοσμούν το επάγγελμα.

*** Φοβερός διάλογος Στραπατσόνι - βαζελοειδούς, κατά την αποχώρηση του προπονητή από τον πάγκο, μετά τη λήξη του Πόα - Ζμπάουγκ:
«Να φύγεις, να πας στην Ιταλία»!
«Κι εσύ να φύγεις. Να πας να… γ…θείς»!

*** Οταν οι εκβιαστές το παίζουν και δημοσιογράφοι! Προσέξτε πρωτοσέλιδο τίτλο στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας τους «Ακρόπολη»:
«Πόλεμος συμφερόντων ΜΜΕ με θέμα την ελευθεροτυπία του Τύπου»!!!
Θα μπορούσε δηλαδή η ελευθεροτυπία να μην… είναι του Τύπου!
Νομίζω ότι το μεγαλύτερο αδίκημα για το οποίο πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί οι τύποι, είναι η… αντιποίηση επαγγέλματος! Οχι δα και δημοσιογράφοι, για όνομα!

*** «Μανώλη μου, σε βρίσκω φάουλ. Γιατί ψάχνεις να βρεις πού βρέθηκαν τα στρινγκάκια; Ο καθένας ό,τι έχει πρόχειρο πετάει. Το κασκόλ του, το μπουφάν του, το στρινγκάκι του...» (Αθανάσιος Βλάχος)

*** «Κ. Μανώλη, 1) ο Ατρόμητος έπαιξε χωρίς τρεις παίκτες του. Λέτε ο Φύσσας να πάει για κατάθεση στον Ανακριτή;
2) O ΕSSA (ευρωπαϊκός οργανισμός ασφάλειας και ακεραιότητας στον αθλητισμό) υποστηρίζει ότι από τα 100 αθλητικά γεγονότα του 2015 που πιστεύεται ότι ήταν στημένα, το τένις αντιπροσωπεύει το 73% αυτών, ενώ μόλις στο 19% βρίσκεται το ποδόσφαιρο!
Και γω νόμιζα πως έφταιγαν η Βέροια και η Καλλονή» (Παρασκευή Παρασκευάς, [email protected] )

*** Είναι έξυπνη η τακτική του Νιάου για τις εκλογές της ΕΠΟ. Τους αφήνει να βγάζουν ονόματα (π.χ. Γραμμένος, Βούρβαχης κ.ά.) που δεν έχουν καμία ελπίδα να εκλεγούν, για να τα κάψει. Και στο τέλος, θα τους δώσει το δικό του όνομα, έτοιμο να ηγηθεί της παράταξης.
Και το μικρό αυτού, Σπύρος.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/02/2016)

Διαβάστε επίσης