Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κατάρρευση των παραμυθιών και τα... νέα δεδομένα στην ΑΕΚ

Η κατάρρευση των παραμυθιών και τα... νέα δεδομένα στην ΑΕΚ
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 - 17:26

Σε καμία περίπτωση, εξαρχής, δεν θεώρησα τη συνάντηση των «τεσσάρων» ή «τριών» σημαντική, ή έστω χρήσιμη σε κάτι. Γι’ αυτό και δεν ασχολήθηκα επί της ουσίας. Ως εκ τούτου, «δικαιούμαι» να μην ασχοληθώ ούτε και με τη ματαίωσή της, ή την αναβολή της, ή τη μη τέλεσή της για οποιονδήποτε λόγο. Μπορώ όμως να ασχοληθώ με τα «περιφερειακά», τα λεγόμενα «γύρω-γύρω».

Αν το πρωτάθλημα «δεν πάει καλά» επειδή υπάρχει ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που έχουν μονοπωλήσει τους τίτλους, η συνάντηση αυτή δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα, αφού οι αγώνες κρίνονται στο γήπεδο και όχι στα υφυπουργικά γραφεία. Και εδώ τίθεται ένα ερώτημα: Ποιο ήταν το διακύβευμα της συναντήσεως;

Το δελτίο Τύπου του κ. Κοντονή αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά: «Η χάραξη κοινών πολιτικών και όχι η εξεύρεση προσώπων για τη στελέχωση των αρχών του ποδοσφαίρου, όπως λανθασμένα αναφέρεται, και η οποία θα είχε ως αντικειμενικό στόχο την άμβλυνση των αντιθέσεων και την ακύρωση ενός κλίματος πολέμου, θα ήταν μια πρώτη προσπάθεια και μια καλή αρχή ώστε να απεγκλωβιστεί το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη σημερινή κατάσταση».

Νομίζω ότι είναι αρκετά διαφωτιστικό για τον σκοπό της συνάντησης: Βασικά, η προσπάθεια εξομάλυνσης του κλίματος και ΟΧΙ η κατάθεση προτάσεων για το ποιος θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ποιος της ΚΕΔ και ποιος της Σούπερ Λίγκας. Σε τέτοια θέματα, ουδείς εκ των τεσσάρων θα μπορούσε να επιβάλει την άποψή του. Οι τρεις «σύμμαχοι» διότι ποτέ ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα δεχόταν αλλαγή στους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί και σαν έμμεση… «ομολογία» ότι ο Ολυμπιακός… «βοηθήθηκε» από το σημερινό καθεστώς. Φυσικά, ούτε και θα ήταν λογικό να δεχτεί ο Μαρινάκης τις όποιες προτάσεις προσώπων θα του έκαναν οι άλλοι, διότι κανείς λογικός δεν θα δεχόταν ποτέ να βάλει… οικειοθελώς φίδια στον κόρφο του. Ή μήπως… κάνω λάθος;

Δεν υπήρχε λοιπόν εξαρχής θέμα αντικατάστασης των προσώπων σε ΕΠΟ, ΚΕΔ και Σούπερ Λίγκα, με άλλα, της επιλογής των «τριών» ή και «κοινής αποδοχής», όπως παραμύθιαζαν τον κοσμάκη οι γνωστοί ΑΡΔοΜΜΕμέδες.

Του «κλέβει» τη θέση στο Champions League!

Συγγνώμη όμως, ένα λεπτό, γιατί έχω κάτι σημαντικό να παρατηρήσω. Και παράλληλα να αποκαλύψω στους φίλους της στήλης τα ΝΕΟΤΕΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ από την UEFA σχετικά με την ΑΕΚ!

Θα μου πείτε, έχουν σχέση με τα γεγονότα της ακύρωσης της συνάντησης; Κατά την ταπεινή μου άποψη, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ! Και έχω το σκεπτικό μου, που παρακαλώ να προσέξετε: Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, τρεις μόλις αγωνιστικές πριν από το τέλος, η ΑΕΚούλα προηγείται του Παναθηναϊκού κατά ΠΕΝΤΕ βαθμούς, που σημαίνει (αν βεβαίως λήξει έτσι το πρωτάθλημα) ότι θα ξεκινήσει στα πλέι οφ με ΔΥΟ βαθμούς, έναντι ΕΝΟΣ του Παναθηναϊκού (τον ΠΑΟΚ δεν τον βάζω, γιατί αυτουνού η βαθμολογία θα αλλοιωθεί μετά την απόφαση της αθλητικής Δικαιοσύνης για τις αθλιότητες της Τούμπας).

Ενας βαθμός στα πλέι οφ, ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ, δεν είναι μικρή διαφορά, ούτε αμελητέα υπόθεση. Και για να τα κάνουμε πιο λιανά, η ΑΕΚούλα έχει την Καλλονή εκτός, τον Πανιώνιο εντός και τον Κομπότη εκτός. Δηλαδή, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ απώλειες, εκτός αν ο Πανιώνιος πάρει κανένα «Χ». Ο Παναθηναϊκός έχει στην έδρα του Βέροια και Πανθρακικό και εκτός μόνο τον Αστέρα, που δεν ξέρω αν θα έχει κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον όταν παίξουν. Εγώ λοιπόν δεν βλέπω τη διαφορά να μειώνεται, ούτε και τον έναν βαθμό των πλέι οφ να φεύγει. Που σημαίνει ότι αφ’ ενός μεν η ΑΕΚούλα ξεκινάει με μεγάλο πλεονέκτημα και ο Πόα με μεγάλο ντεζαβαντάζ, καθ’ ότι δεν έχει και καλύτερη ομάδα!

Ακούστε λοιπόν και το άλλο, το «νέο» (για τη στήλη μας) στοιχείο. Η ΑΕΚούλα, αν βγει δεύτερη, ΠΑΙΖΕΙ στα προκριματικά του Champions League! Μάλιστα, φίλοι μου, η πληροφόρησή μου σχετικά με τα ΝΕΑ δεδομένα για την τύχη της Κούλας, σύμφωνα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ΜΕΤΑ την ανάληψη νέας διοίκησης, ομιλεί για ΔΙΚΑΙΩΜΑ της Κλάψας να παίξει στην ευρωπαϊκή διοργάνωση! Διότι -λέει η νέα διαμορφωθείσα ερμηνεία- έχει ήδη εκτίσει τα τρία χρόνια της ύπαρξής της ως ΝΕΑ ΠΑΕ, με τα οποία είχε τιμωρηθεί για παράβαση του financial fair play!

Ξέρω, θα μου πείτε, άλλα μας έλεγες! Ναι, φίλοι μου, αλλά αυτά που έλεγα και διαβάζατε ήταν αυτά που ΙΣΧΥΑΝ με το προηγούμενο καθεστώς. Με το καινούργιο ΑΛΛΑΞΑΝ και μη με ρωτάτε πότε, πού, πώς και γιατί, διότι δεν θα σας πω, και να ήξερα δηλαδή, πάλι δεν θα έλεγα. Πάντως… Τσίπρας δεν είμαι! Αλλαξαν τα κόζα, άλλαξε και η αντιμετώπιση. Και μάλιστα οι δικοί μου από την UEFA με τους οποίους μίλησα προσθέτουν τώρα και τη λέξη «αναστολή» όταν αναφέρονται στην ποινή της ΑΕΚούλας!

Θα παίξει λοιπόν η Κούλα στο Champions League; Ναι, αν κερδίσει την ΠΡΩΤΗ θέση στα πλέι οφ! Που σημαίνει ότι ΔΕΝ θα παίξει φέτος ο Παναθηναϊκός, ή το αντίστροφο: Αν παίξει ο Παναθηναϊκός, δεν θα παίξει η Κούλα! Και τι άλλο μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά; Οτι ΗΔΗ οι μέχρι πρότινος φίλοι και σύμμαχοι εναντίον του Ολυμπιακού έγιναν ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ με όλη τη σημασία της λέξης. Οτι στο επόμενο μεταξύ τους παιχνίδι θα είναι δύσκολο πλέον να αγκαλιάσει ο ένας τον άλλον, διότι αντί για αγκαλιά μπορεί να αισθανθούν κάποιο σκληρό αντικείμενο να τους πιέζει στην πίσω μεριά του παντελονιού τους.

Τέλος για… όλα τα τέλη για τον Τουίτη!

Προσέξτε τώρα. Αυτή η αντιπαλότητα σίγουρα θα έχει ένα τέλος, αρκεί βεβαίως να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Αν το τέλος της μονομαχίας θα σημάνει ήττα του Μελισσανίδη, δεν τρέχει και τίποτα, καθ’ ότι για την Κούλα υπάρχει το «πρώτη φορά». Αν όμως το αποτέλεσμα θα είναι ήττα του Πόα, θα σημαίνει για τον Αλαφούζο ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, με ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, για έναν απλό λόγο: ότι μη παρόντος του Ολυμπιακού, δεν θα έχει καμία δικαιολογία, ούτε για διαιτησία ούτε για διαφθορά ούτε για τον… κακό καιρό! Θα είναι το ΤΕΛΟΣ των δικαιολογιών, το τέλος των παραμυθιών, ίσως και το τέλος της ιδιοκτησίας.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, καταλαβαίνω απόλυτα τον Αλαφούζο και τους… «δημοσιογράφους» του (δεν έχω καμίαν αμφιβολία περί αυτού) που επιδίωξαν και τελικά επέτυχαν, με τους τρόπους που όλοι ξέρουμε, τη ματαίωση της συνάντησης. Απλά είναι τα πράγματα, αγαπητοί φίλοι. Τον Αλαφούζο, τον ιδιοκτήτη, πρόεδρο, μεγαλομέτοχο και ό,τι άλλο, του Παναθηναϊκού ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να βρεθεί συμβιβαστική λύση που να ομαλοποιεί την κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Αυτόν τον συμφέρει ΜΟΝΟΝ η ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗ, μόνον η ανακατωσούρα, μόνον η καλλιέργεια κλίματος δυσπιστίας, αμφιβολίας, αντιδικίας, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Διότι, πολύ απλά, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ανταγωνιστική μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο,τι κάνει το κάνει εκτός γηπέδων. Εκεί… διαπρέπει!

Κι αν θέλετε να μιλήσουμε και για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τη ματαίωση της συνάντησης, ούτε κρύο ούτε ζέστη! ΝΑ κι αν γινόταν, ΝΑ κι αν δεν έγινε. Ετσι τα βλέπω εγώ δηλαδή…

*** Νομίζω ότι αποδείχτηκε περίτρανα το ειδικό βάρος του καθενός: Συνάντηση χωρίς τον Αλαφούζο γίνεται. Συνάντηση χωρίς τον Βαγγέλα ΔΕΝ γίνεται.

*** Με το που ματαιώθηκε η συνάντηση για τους γνωστούς λόγους, ο Αλαφούζος δήλωσε ότι θα είναι παρών, εφ’ όσον δεν θα είναι ο Βαγγέλας. Τι μου θυμίζει αυτό; Εκείνον που πάει να πιει ένα τελευταίο ποτό σε μπαράκι που ετοιμάζεται να κλείσει!

*** Πάντως, τους άλλους δύο ο Τουίτης τούς βλέπει κάθε εβδομάδα χωρίς τον Βαγγέλα. Ενίοτε και δύο φορές.

*** Πράγματα και θαύματα εκεί στη Football League. Ο Σπύρος είχε πει πως παραιτείται, ο Αλέξης παραιτήθηκε!

*** Σήμερα γιορτάζει και ο… Βαγγελίτσας του Πόα. Και είμαι σίγουρος ότι ο γαλαντόμος πρόεδρός του θα του κάνει βαρύτιμο δώρο. Εναν τυλιχτό γύρο με απ’ όλα…

Καμία αλλαγή προσώπων δεν ήταν στο τραπέζι της συνάντησης! Κανένα θέμα με Γκιρτζίκη, Μποροβήλο και ΚΕΔ.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 25/03/2016)

Διαβάστε επίσης