Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μήπως κάποιοι τρέμουν μην... κελαηδήσει κανένα καναρινάκι στο κλουβί;

Μήπως κάποιοι τρέμουν μην... κελαηδήσει κανένα καναρινάκι στο κλουβί;
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 - 18:31

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αναλάβει την υπεράσπιση των συλληφθέντων επιδρομέων - οπαδών του Παναθηναϊκού, μίλησε ο κ. Σταύρος Κοντονής στη χθεσινή του συνέντευξη. Οσα είπε, όμως, είναι και προσεκτικά, και λειψά, και ολίγα. Και βασικά ξέχασε να αναφερθεί στην προηγηθείσα κατά μίαν ημέρα παραληρηματική επίθεση των Αλαφουζαίων εναντίον του ιδίου, αλλά και κατά παντός επιστητού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηταν τόσο παράλογη, αδικαιολόγητη και άστοχη, ώστε δεν μου αφήνει καμία αμφιβολία ότι εκδόθηκε ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο: Για να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη, εξαιρετικά προκλητική, ύποπτη και ΗΘΙΚΑ κολάσιμη ενέργεια, που είναι ακριβώς η ανάληψη της υπεράσπισης των συλληφθέντων επιδρομέων - οπαδών στη Λευκάδα και την ΑΝΑΝΔΡΗ επίθεσή τους σε ξενοδοχείο, εναντίον της αποστολής της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως η ίδια ομολογεί, «ανέλαβε την εκπροσώπηση και υπεράσπιση του συνόλου των φιλάθλων (!!!) του Παναθηναϊκού», γράφει στη σχετική ανακοίνωσή της. Ο λόγος για τον οποίο ευαισθητοποιήθηκε η «πράσινη» ΠΑΕ; Οτι… «η διαταχθείσα προσωρινή κράτηση των έξι φιλάθλων του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με το υπάρχον αποδεικτικό υλικό»!

Ποιο το συμφέρον του Πόα;

Για να το δούμε, λοιπόν, και με τη δική μας οπτική. Κατ’ αρχήν, έχω την εντύπωση ότι για να προσλάβει κάποιος δικηγόρο (…ους!) σε κάποιον άλλο, σίγουρα προσπαθεί να διαφυλάξει κάποιο ΣΥΜΦΕΡΟΝ του. Το ερώτημα είναι, ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ μπορεί να έχει μία ολάκερη ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από έξι φανατικούς οι οποίοι κρίθηκαν ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ (άρα ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ), έχοντας χάσει την προσωπική τους ελευθερία για ένα χρονικό διάστημα; Αν ήταν η κάθε ΠΑΕ, της οποίας οπαδός φυλακίζεται για κάποιο αδίκημα, να αναλαμβάνει και την υπεράσπισή του, τότε θα είχαμε πλήρη ανατροπή στο δικαστικό μας σύστημα, με συγκλονιστικές ανατροπές στους υφιστάμενους όρους. Και βεβαίως, οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες δεν είναι νομικά γραφεία υπεράσπισης απόρων και αναξιοπαθούντων αδίκως κατηγορουμένων.

Κατά τη δική μου πάντα άποψη, η διοίκηση Αλαφούζου αισθάνεται εξαιρετικά «στριμωγμένη», ύστερα από τη ΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ για πολλούς εξέλιξη της υπόθεσης. Κανείς (μηδέ εμού συμπεριλαμβανομένου) δεν περίμενε ότι η αστυνομία θα δρούσε τόσο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ώστε όχι μόνο να συλληφθούν κάποιοι, έστω και ολίγοι εκ των δραστών, αλλά και να οδηγηθούν ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ στην προφυλάκιση.

Ισως (ίσως, επαναλαμβάνω) να μην περίμενε ΟΥΤΕ η διοίκηση Αλαφούζου μια τέτοια εξέλιξη. Η προφυλάκιση, με την παράλληλη «απειλή» για «αποκαλύψεις» από κάποιον ή κάποιους εκ των προφυλακισθέντων ή εκ των «ταυτοπροσωποποιημένων» άλλων (λένε ότι είναι άλλοι δεκατέσσερις) μπορεί να αποδειχθεί «επικίνδυνη» για κάποιους, ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ ομάδας. Ποιος μπορεί δηλαδή να είναι σίγουρος αν κάποιο από τα καναρινάκια στο κλουβί δεν αποφασίσει να κελαηδήσει, ή δεν ΑΠΕΙΛΕΙ να κελαηδήσει;

«Και ποιος μπορεί να φοβάται από το κελάηδημα;», θα ρωτήσετε. Δεν ξέρω ποιος φοβάται ή μπορεί να φοβάται. Ξέρω, όμως, αυτό που ΗΔΗ έγραψα, ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ. Οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ. Οτι υπάρχει ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μεταξύ ομάδας και σκληροπυρηνικών οπαδών.

Στην εμμονή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αναφέρει τους ΑΛΗΤΕΣ δράστες των αθλιοτήτων ως… «φιλάθλους», μόνον δύο πιθανές ερμηνείες μπορεί να δοθούν. Η μία, να προσπαθεί απλώς να εντυπωσιάσει τον κύριο όγκο των απλών οπαδών. Παίρνει το μέρος των… «αδελφών τους», για να δείξει πόσο δεμένη είναι μαζί τους, πόσο τους υπολογίζει, πόσο αποφασισμένη είναι να τους προστατέψει.

Η δεύτερη εκδοχή είναι να ΑΝΗΣΥΧΕΙ πράγματι για τη «συμπεριφορά» των προφυλακισμένων και των ασύλληπτων ακόμη στελεχών της συμμορίας.

Εφτασε ήδη στον πάτο της κατάντιας

Προτιμώ την πρώτη, γιατί δεν μπορώ να αποδείξω τη δεύτερη. Και τη θεωρώ απολύτως φυσιολογική, δεδομένου ότι:

Πρώτον, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο πιο δύσκολο και κρίσιμο σημείο της ιστορίας του. Οπως έγραψα και προχθές, είναι η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που κατάφερε το απραγματοποίητο: Να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ εύκολα και γρήγορα ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ διοργανώσεις που πήρε μέρος. Από το Champions League στα προκριματικά, στο πρωτάθλημα όπου βρίσκεται ήδη περί τους… ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, από το Europa League και βεβαίως από το Κύπελλο. Τέτοια ΚΑΤΑΝΤΙΑ οι (πραγματικοί και όχι οι… «βαφτισμένοι» από τη διοίκηση Αλαφούζου) φίλαθλοί του δεν θυμούνται σε κανένα χρονικό σημείο της μέχρι σήμερα ιστορίας του!

Αυτό, όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το χειρότερο. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ! Τα σημερινά είναι κατάντια. Τα μελλούμενα θα είναι πλήρης ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Το άμεσο μέλλον του Παναθηναϊκού, με τον Αλαφούζο στο τιμόνι, είναι ταυτόσημο σχεδόν με το μέλλον ενός Παναιτωλικού, ή ενός του Λεβαδειακού, ή του ΠΑΣ Γιάννινα (π.χ.) και σε καμία περίπτωση του Ατρομήτου ή του Πλατανιά (π.χ.). Το απώτερο μέλλον του μπορεί και να ομοιάζει με του Εργοτέλη (π.χ.).

Δεύτερον, η ιστορία της συμμετοχής και φέτος στα πλέι οφ, έστω και με την περσινή μορφή, όλο και απομακρύνεται. Αυτήν τη φορά, η ΑΕΚούλα του Μελισσανίδη όχι μόνο διεκδικεί, αλλά και ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ σε όλα τα χαρακτηριστικά (ομάδα, φόρμα, βαθμοί, δυνατότητα ρόστερ).

Τρίτον, οι ελπίδες ότι η συμμαχία με τους άλλους δύο θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμη ως προς το πράσινο συμφέρον, έχουν πλέον ναυαγήσει. Ούτε ο Νιάου, αλλά πολύ περισσότερο ο Ιβάν Σαββίδης, έχουν πλέον αμφιβολίες στο ότι η ομάδα του Αλαφούζου θα μπορέσει κάποια στιγμή να λειτουργήσει για το δικό τους συμφέρον.

Αυτός είναι, λοιπόν, σήμερα ο Παναθηναϊκός: ΠΑΕ που ζει και δραστηριοποιείται σε περιβάλλον αδυναμίας, δυστυχίας, κατάντιας, κακομοιριάς, εξωστρέφειας, υστερικών ρηξικέλευθων επιλογών και βέβαια, εξαναγκασμού σε εκδηλώσεις «περίεργες» και κυρίως «ύποπτες» σε ό,τι αφορά τη σκοπιμότητά τους.

Η… «χορηγία» του ΟΠΑΠ στις ΕΠΣ και άλλα παραμύθια…

Ο φίλος Γιώργος Παπαδόπουλος μου γράφει: «Διαβάζοντας τα εξώφυλλα χτες έπεσε το μάτι μου πάνω στη “Livesports” και τι βλέπω; Μετά την π…κη απόπειρα του Νιάου το καλοκαίρι με τον ΟΠΑΠ στη Superleague, είπε να δοκιμάσει την ίδια συνταγή και στις ΕΠΣ με χορηγήσεις. Ποτς γκένεν αυτό; Ποιο νομοθετικό πλαίσιο το επιτρέπει, όταν ο Νιάου επίσημα φαίνεται και μέτοχός του, και πρόεδρος της Κούλας;».

*** Απάντηση στον φίλο: Κανένα νομοθετικό πλαίσιο δεν προστατεύει τις ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ χορηγίες. Αντίθετα, αν αποφάσιζε επισήμως να δώσει λεφτά σε ΟΟΟΛΕΣ τις ΕΠΣ, με δικαιολογίες εύληπτες όπως π.χ. «η ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου», δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν, όμως, έλεγε ότι εγώ θα δώσω χορηγίες ΜΟΝΟ στις ΕΠΣ που θα ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, τότε θα έχει τεράστιο νομικό πρόβλημα. Νομίζω ότι πρόκειται για το αδίκημα της ΕΚΒΙΑΣΗΣ και εφόσον τα ποσά θα είναι μεγάλα, θα έχουμε ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.

Φυσικά, αν συμβεί κάτι τέτοιο (που εγώ το θεωρώ μουσαντέν, όπως και τόσα άλλα μέχρι τώρα) η απέναντι πλευρά δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Θα τους τρελάνει στις μηνυτήριες αναφορές.

«Αυτό που θέλω να πω, είναι πως είμαι μόνο 25 χρονών και εσείς εκεί κάτω, θέλω να ακούσετε προσεκτικά, θα είμαι εδώ για ακόμα 25 χρόνια! Εφιάλτης! Μια ζωή ΠΑΟΚ» (Γιώργος Σαββίδης, υιός Ιβάν). Ετσι όπως τον κόβω στη φωτογραφία, νομίζω ότι δικαιολογείται. Σ’ αυτή την ηλικία, η πρωινή είναι η καλύτερη γυμναστική…

Ερώτηση: Τι ρόλο έπαιξε ο Σπύρος Καλογιάννης στην εξέλιξη του Χανιά - Κέρκυρα;

ΘΑ ΞΑΝΑ… δικαστεί, λέει, ο Ολυμπιακός για τον Πλατανιά; Ε, λοιπόν, αυτά τα έχουν οι τακτικοί δικαστές. Καμιά φορά «συλλαμβάνονται» εν… αταξία.

Οκτώ τρομοκράτες για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες ψάχνει να βρει η αστυνομία του Βελγίου, δεκατέσσερις χουλιγκάνους για την τρομοκρατική επίθεση στη Λευκάδα ψάχνει η ελληνική αστυνομία. Για να δούμε, ποια απ’ τις δύο θα κερδίσει;

*** «Δημοσιογράφος», λένε, ήταν ο τρίτος της φωτογραφίας από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ναι, έγραφε και στο… «Παράγκα και όραμα»!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Έγιναν ρεζίλι και γελοιοποιήθηκαν

Έγιναν ρεζίλι και γελοιοποιήθηκαν

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την προσπάθεια κάποιων να εξομοιώσουν τα θλιβερά επεισόδια σε Τούμπα, Λεωφόρο και Λευκάδα, με την παρουσία του Τάκη Τσουκαλά στο γήπεδο...

Έκανε το χατίρι των ζηλόφθονων

Έκανε το χατίρι των ζηλόφθονων

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για το πώς πηγαίνουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τις τελευταίες εξελίξεις.