Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκανε το χατίρι των ζηλόφθονων

Έκανε το χατίρι των ζηλόφθονων
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 - 18:29

Οι προσευχές, τα τάματα και οι παρακλήσεις του ήταν τέτοιες και τόσες, ώστε κατάφερε να συγκινήσει τον καλό Θεούλη, που αποφάσισε να εμφανιστεί ολοζώντανος μπροστά του: «Σε βλέπω και σε ακούω, τόσο καιρό, να προσεύχεσαι και να ζητάς τη βοήθειά μου. Ηρθε λοιπόν η ώρα να σε βοηθήσω. Πες μου τι θέλεις και θα το έχεις. Θέλεις να γίνει καλά η άρρωστη γυναίκα σου; Θέλεις να βγάλει το πηγάδι σου νερό; Θέλεις να γίνει το αμπέλι σου γόνιμο; Θέλεις να κερδίσεις πολλά χρυσά νομίσματα; Ο,τι μου ζητήσεις θα το έχεις». Και αυτός απάντησε: «Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»!

Το τέλος της ιστορίας δεν είναι γνωστό. Δεν αμφιβάλλω όμως ότι ο καλός Θεούλης δεν έκανε το χατίρι στον εκδικητικό πιστό, διότι δεν είναι θεϊκό πράγμα η μισαλλοδοξία, η ζηλοφθονία, η κακία. Πιθανολογώ ότι τελικά ο κακός και ζηλόφθονος πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα: Οτι ψόφησαν οι δικές του κατσίκες και μαζί ίσως και τα γουρούνια του.

Ο αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν θα έχει… μοναδική συνέπεια τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Champions League, όπως θέλουν να πιστεύουν οι κακοί, οι μισεροί, οι ζηλόφθονοι, οι μισαλλόδοξοι. Οι συνέπειές του θα πλήξουν, βεβαίως, τον Ολυμπιακό, μέχρις ενός σημείου. Παράλληλα όμως θα ΠΛΗΓΟΥΝ και οι ΑΛΛΟΙ, θα πληγούν ΟΛΟΙ όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Δεν θα πληρώσει τη νύφη ο Ολυμπιακός και οι εναντίον του… «σύμμαχοι» μόνο. Θα την πληρώσουν ΚΑΙ οι εντελώς «αθώοι», αυτοί που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση, απλά και μόνο επειδή ζουν κοντά στο ποδόσφαιρο, με το ποδόσφαιρο ή και από το ποδόσφαιρο. Οι παράπλευρες απώλειες θα είναι τεράστιες και ανυπολόγιστες. Ηδη έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σ’ αυτές και βεβαίως θα επανέλθουμε.

Με ύφος Λουδοβίκου!

Η συνάντηση του Κοντονή με την αντιπροσωπεία των FIFA - UEFA - ΕΠΟ απέδειξε ένα πράγμα: Oτι ο υφυπουργός Αθλητισμού ΔΕΝ ΕΧΕΙ κανένα πειστικό επιχείρημα για την απόφασή του να διακόψει το Κύπελλο, αλλά και ότι αυτά που επικαλείται είναι αλλοπρόσαλλα, ανούσια και εμφανώς προφασικά.

Οταν τον ρώτησαν γιατί διέκοψε το Κύπελλο, απάντησε πως το διέκοψε επειδή υπήρξε θέμα ασφάλειας και δημόσιας τάξης. Τότε παρατήρησαν ότι αν υπήρχε όντως τόσο σοβαρό θέμα δημόσιας τάξης, θα έπρεπε να διακόψει και το πρωτάθλημα. Η απάντησή του ήταν ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα διωκόμενα πρόσωπα από την ΕΠΟ, αλλά και η σύνθεση της… ΚΕΔ! «Ετσι και αλλάξουν αυτοί, τα παίρνω πίσω όλα» ξεκαθάρισε με ύφος Λουδοβίκου ο υφυπουργός!

Οι ξένοι εκπρόσωποι δεν κατάφεραν να κρύψουν τα μειδιάματά τους, προσπαθώντας συγχρόνως να του εξηγήσουν ότι αυτά που ζητάει δεν γίνονται, διότι αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και κάπου εκεί πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος είπε: «Για να κάνεις αυτά που ζητάς, θα πρέπει πρώτα να γίνεις… πρόεδρος στην ΕΠΟ. Μήπως θέλεις και αυτό;».

Ολα πίσω, ή… χαίρετε!

Και τι θα γίνει από δω και πέρα; Η εξέλιξη όλης αυτής της υφυπουργικής ΠΑΛΑΒΩΜΑΡΑΣ είναι η εξής ΜΙΑ: Εντός ολίγου, ίσως και σήμερα, θα φτάσει μια νέα επιστολή από FIFA και UEFA, με την οποία θα καθορίζεται η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ημερομηνία αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από κάθε διεθνή δραστηριότητα.
Το διακύβευμα θα είναι απλό: Ή τα παίρνει ΟΛΑ ΠΙΣΩ, ή… χαίρετε! Αλλη συνάντηση, ή βολτίτσα στις Βρυξέλλες, ή σου ’πα - μου ’πες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Και μετά… καλά κρασιά και χαιρετίσματα στους δικούς μας.

ΥΓ.: Για να διαλυθεί κάθε αμφιβολία. Οταν ο Κοντονής απαίτησε να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο όλοι οι διωκόμενοι με περιοριστικούς όρους, επιτίθονταν ευθέως εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι μόνοι στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και εξακολουθούν να βρίσκονται στο ποδόσφαιρο είναι δύο! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας) από το ερασιτεχνικό! Να υποθέσουμε λοιπόν ότι στόχευε στον… δεύτερο;

ΥΓ. 2: Μια μεγάλη ανάμνηση γιόρτασαν χθες στην Κούλα. Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από τότε που ο παραδόπιστος Ριβάλντο έδειξε με τα δάχτυλα τέσσερα γκολ στον Ολυμπιακό! Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουν κι άλλη μία, πολύ μεγαλύτερη εορτή. Την ημέρα που κατέκτησαν τίτλο για τελευταία φορά. Πριν από… ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ χρόνια!!!

ΥΓ. 3: Οπως αποκάλυψε το sdna.gr, «οι εκπρόσωποί τους κ.κ. Μάκης Γκαγκάτσης και Αλέξης Δέδες αντίστοιχα, έφτασαν μαζί στα γραφεία της Λίγκας στέλνοντας μήνυμα προς πάσαν κατεύθυνση για τις σχέσεις των δύο ΠΑΕ», που… «βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ και είναι αποφασισμένες να συνεργαστούν μέχρι τέλους για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου»! Απλησίαστο! Κλαίω!!!

ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΗ Η ΑΘΛΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Εμφανώς «στημένη» και κακοσκηνοθετημένη ήταν η παρουσία των ολίγων αργόσχολων οπαδών της ΑΕΚούλας που βρέθηκαν έξω από το υπουργείο… Πολιτισμού (!!!) με μοναδικό σκοπό και στόχο να ΒΡΙΣΟΥΝ τους απεσταλμένους των FIFA - UEFA και βεβαίως τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τα στελέχη που τον συνόδευαν! Μάλιστα, γνωρίζοντας προφανώς την ώρα που θα γινόταν η συνάντηση και τον χώρο από τον οποίο θα εισέρχονταν οι ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ από τον Κοντονή παράγοντες, έστησαν και πανό, με περιεχόμενο το ίδιο άθλιο όπως οι ύβρεις που εκστόμιζαν. Η επικρατούσα άποψη -και προσωπική δική μου- είναι ότι στο υφυπουργείο δεν είχαν άγνοια της συγκεκριμένης επίσκεψης. Και όχι μόνον ΗΞΕΡΑΝ ότι θα γίνει, αλλά και ΙΣΩΣ να ΒΟΗΘΗΣΑΝ γι’ αυτήν.

Ερωτώ τον γγΑ (!!!), κ. Τζούλιο Συναδινό, μήπως ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ για τον… φόνο; Οχι δηλαδή ότι δεν ξέρω, αλλά καλύτερα θα είναι να μας τα έλεγε Ο ΙΔΙΟΣ. Αν βεβαίως διαθέτει τα κατάλληλα… «ούμπαλα».

Θα… «κοκκινίσει» ο σβέρκος τους από τις καταδίκες!

Η οριστική και τελεσίδικη ΚΑΤΑΔΙΚΗ των συντελεστών της τηλεοπτικής δίκης του Κυριάκου Θωμαΐδη, με την απόφαση του Αρείου Πάγου, δεν πρόκειται να είναι η μοναδική. Θα έλεγα ότι πρόκειται για την ΑΡΧΗ μιας μακράς σειράς παρόμοιων αποφάσεων, ανάλογων σε αριθμό των αγωγών που έχουν κατατεθεί εναντίον όλων των αρμοδίων και υπευθύνων. Δηλαδή του Αλαφούζου, του Θωμαΐδη και του Σκάει.

Το τέλος της αθλιότερης εκπομπής στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης θα είναι μακρύ και βασανιστικό, αφού η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε και συνεχίζεται εδώ και ΤΡΙΑΜΙΣΙ σχεδόν χρόνια, απτόητη από τις αγωγές που κατατίθεντο εναντίον της, λες και είχε εξασφαλισμένη κάποιου είδους «ατιμωρησία». Λες και στηριζόταν στις πλάτες ΚΑΠΟΙΟΥ ή ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΒΑΘΜΟΥ στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Ευτυχώς όμως, όπως αποδείχτηκε, το μακρύ επίορκο χέρι αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ικανό να επηρεάσει την ελληνική Δικαιοσύνη, ούτε στον πρώτο ούτε μέχρι τον τελευταίο βαθμό απονομής της. Και από δω και πέρα, οι ΕΝΟΧΟΙ αυτής της ΘΡΑΔΥΤΑΤΗΣ τηλεοπτικής ΑΛΗΤΕΙΑΣ θα κοιμούνται ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ, περιμένοντας τη μία μετά την άλλη να σκάνε οι αποφάσεις που θα δώσουν οριστικό τέλος στην ιταμότητά τους.

Για να δούμε λοιπόν, θα ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ από δω και πέρα να ξαναβγάλουν τα προκλητικά ΠΑΡΑΝΟΜΑ δήθεν «ντοκουμέντα» στην εκπομπή τους, ή θα… ποιήσουν τις νήσσες, προσπαθώντας να κατευνάσουν τόσο βάναυσα προσβεβλημένα θύματά τους;

*** Τα πράγματα είναι απλά για κάθε κοινή λογική. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απασχολεί την κοινή γνώμη με την υπεράσπιση των έγκλειστων οπαδών. Την ίδια μέρα, ο νεαρός και ταλαντούχος Λάμπρου αναχωρεί για Ιταλία προκειμένου να μεταγραφεί στην Ιντερ. Τι δεν καταλαβαίνετε;

*** Και μόνον ότι ένας τύπος σαν τον Κοντονή πραγματεύεται τις τύχες του σημαδεύει τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*** Τελικά δεν ήταν και τόσο δύσκολος ο Σκουρλέτης. Του το βρήκαν το κουμπί σχετικά εύκολα και τώρα δηλώνει ότι εντός της εβδομάδας θα υπογράψει το χαρτί που θέλει η Κούλα για την «αγιασοφιά». Πιο εύκολος και από τη Δούρου αποδείχτηκε ο πάλλευκος ΥΠΑΠΕΝ.

«Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 31/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Έγιναν ρεζίλι και γελοιοποιήθηκαν

Έγιναν ρεζίλι και γελοιοποιήθηκαν

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την προσπάθεια κάποιων να εξομοιώσουν τα θλιβερά επεισόδια σε Τούμπα, Λεωφόρο και Λευκάδα, με την παρουσία του Τάκη Τσουκαλά στο γήπεδο...