Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ - ΚΟΝΤΟΝΗΣ 2-0!

ΕΠΟ - ΚΟΝΤΟΝΗΣ 2-0!
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 - 16:34

Εχω την εντύπωση ότι από χθες η ψυχολογία του Κοντονή επιδεινώθηκε. Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευσή του, την οδυνηρή αίσθηση αδυναμίας που θα τον κατέλαβε. Συναίσθημα αβάσταχτο, που δεν είναι εύκολο να υπομείνει κανείς, ειδικά όταν «πάσχει» από συναισθηματικές αδυναμίες.

Εδώ που τα λέμε δεν ήταν και λίγο αυτό που έπαθε, αυτό που του σκάρωσαν ο Γκιρτζίκης με τους υπόλοιπους της ΕΠΟ. Μιλάμε για ντρίμπλα που θα ζήλευε και ο Μέσι. Μιλάμε για άδειασμα που ο Ρονάλντο ούτε στον ύπνο του δεν το έχει δει! Μιλάμε για γκολάρα που μόλις θα τη δει ο Ιμπραΐμοβιτς θα παραδώσει τη φανέλα του! Και το χειρότερο; Ολα αυτά εις… διπλούν! Διπλή η ντρίμπλα, διπλό το άδειασμα, διπλή η γκολάρα!
Μάλιστα, κύριοι. Και μην κοιτάτε που εγώ τα παίρνω όλα από την εύθυμη, ή αν θέλετε, την περιπαικτική πλευρά τους. Εδώ έχουμε πράγματι κινήσεις στρατηγικής υψηλού επιπέδου. Ούτε από συνεργασία της CIA με την MIT θα μπορούσε να εκπονηθεί τέτοιο στρατηγικό σχέδιο. Πολύ βαρύ βεβαίως για τον Κοντονή, που βλέπει να ναυαγούν όλα του τα σχέδια και τα οράματα, ένα προς ένα.
Ντρίμπλα πρώτη: Η ΕΠΟ θα μπορεί, όταν ΕΚΕΙΝΗ ΚΡΙΝΕΙ, να κάνει τον τελικό Κυπέλλου σε ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ! Και μάλιστα, όχι με γενικότητες και λόγια του αέρα, αλλά με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα: «Κατά προτίμηση στη Γερμανία», λέει πλέον η προκήρυξη του Κυπέλλου! Και γιατί στη Γερμανία; Γιατί εκεί υπάρχει τεράστιο ελληνικό στοιχείο. Υπάρχει πλήθος ομογενών που αν τους τύχει να γίνει τελικός ελληνικού Κυπέλλου στο έδαφος της χώρας όπου ζουν, θα κατακλύσουν το γήπεδο!

ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΛΙΓΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΦΛΑ

Μιλάμε για ΓΚΟΛΑΡΑ, αγαπητοί φίλοι. Αντε τώρα, με αυτή την προκήρυξη (που θα την υπογράψουν ΟΛΕΣ οι ΠΑΕ, διότι αν δεν την υπογράψουν, απλά ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη διοργάνωση) να βγει αύριο ο Κοντονής ή ο κάθε παλαβός που μπορεί να του δώσουν υπουργική καρέκλα και να πει «απαγορεύω την τέλεση του θεσμού του Κυπέλλου, για λόγους… κοινωνικής ειρήνης» και τα άλλα τα τρελά που μας τσαμπουνάει. «Αλήθεια, κύριε υφυπουργέ, υπάρχει κίνδυνος να διασαλευτεί η κοινωνική ειρήνη; Ε, τότε, μην κάνουμε τον τελικό ΕΔΩ, στην Ελλάδα μας. Να τον κάνουμε στη Γερμανία, με τους τιμημένους μας ομογενείς».
Τι θα κάνει ο Κοντονής; Θα ζητήσει από τη Μέρκελ να… απαγορεύσει την τέλεση του τελικού; Θα αλυσοδεθεί έξω από την καγκελαρία κραυγάζοντας εναντίον του Γκιρτζίκη; Θα διατάξει την αναβολή επ’ αόριστον όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων στην Ελλάδα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας; Τίποτα δεν θα κάνει, διότι δεν μπορεί να κάνει. Γι’ αυτό από χθες αφρίζει και δεν μιλάει σε άνθρωπο.
Εχουμε όμως και δεύτερο χτύπημα! Χτύπημα καίριο και αποτελεσματικό. Απόφαση δεύτερη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ σχετική με τις εκλογές της 1ης Οκτωβρίου: «Η εκλογική γενική συνέλευση θα γίνει στα Χανιά»!
Ωπα, τι ήταν πάλι αυτό; Κόντρα σφαλιάρα πάνω σε λιγδιασμένη καράφλα; «Φράαααπ»! Κατραπακιά το λένε στο χωριό μου. Που έτσι και σε βρει γερά, τα αυτιά σου θα βουίζουν επί μισή ώρα.
Γιατί στα Χανιά, ρε πατριώτες; Για ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους, θα σου πούνε. Λόγους δοκιμασμένους με άριστα αποτελέσματα.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟΝ

Πρώτον, στα Χανιά δεν μπορούν να πάνε οι εικοσάευροι και οι πενηντάευροι «ένδοξοι λαοί» να κάνουν τα δικά τους. Απαγορευμένος τόπος για τους… τρικολόρε μπαχαλάκηδες (κίτρινους, πράσινους, μαύρους). Ούτε αεροπορικώς δεν μπορούν να πάνε εκεί, διότι έτσι και τους αντιληφθεί ο κυβερνήτης θα ανοίξει την πόρτα και θα τους εκσφενδονίσει στο άπειρον.
Δεύτερον, τα Χανιά είναι τόπος απαγορευμένος και για την κάθε λογής μαφία, ειδικά τη ΡΩΣΙΚΗ. Το επιχείρησαν οι Ρώσοι μαφιόζοι και προ ημερών στις εκλογές της ΕΠΣ Χανίων, αλλά μόλις κατάλαβαν ότι τους πήραν χαμπάρι και συνειδητοποίησαν τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν, ΛΑΚΙΣΑΝ! Ακόμα τρέχουν. Και πάνω στη βιασύνη τους να φύγουν, άφησαν και κάτι δεσμίδες με πενηντάρικα και ρώσικες σφραγίδες. Τι έγιναν τα λεφτά των Ρώσων; Στη λεκάνη πετάχτηκαν. Εκεί που συνηθίζει ο Ρώσος να πετάει τα λεφτά του.
Λόγοι ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, λοιπόν, βασικά, αλλά όχι μόνο. Μην ξεχνάμε ότι στις εκλογικές γενικές συνελεύσεις μαζεύονται πάνω από πεντακόσιοι άνθρωποι. Διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός. Ολοι αυτοί θα κοιμηθούν, θα φάνε, θα διασκεδάσουν, θα ψωνίσουν, ένα σωρό πράγματα. Μιλάμε δηλαδή και για γερή ένεση στην ντόπια αγορά. Χώρια που θα είναι εκεί, έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του και ο μεγάλος λυράρης, ο Μανώλης Κανταρός. Ειδικά για κάτι παράγοντες από Ενώσεις της αντιπολίτευσης, που θα είναι λίαν στενοχωρημένοι, ο Κανταρός είναι ό,τι πρέπει να τους παρηγορήσει.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΝΟΥ ΧΟΜΠΙΣΤΑ ΘΩΜΑ

Ολα αυτά είναι θετικά. Ομως, όπως γίνεται πάντα, υπάρχουν και κάποια αρνητικά στην υπόθεση. Οπως για παράδειγμα, ότι κάποιοι δεν θα μπορέσουν να πάνε, να παρευρεθούν στις εργασίες, όπως κάνουν συνήθως από χόμπι και μόνο. Οπως για παράδειγμα, ο αγνός και έντιμος χομπίστας Θωμάς, που πάντοτε έβρισκε τον τρόπο να είναι παρών στις εκλογές της ΕΠΟ. Ακόμα και εκτός αιθούσης ευρισκόμενος, ο Θωμάς πάντα ήταν ωσεί παρών. Πότε σε μία σουίτα, πότε σε ένα κουτούκι, πότε σε ένα φουαγέ, πότε σε κάποιο υπόγειο, πότε σε κάποια παράγκα, πάντα εκεί ήταν.
Τώρα όμως, στα Χανιά, πώς να πάει να δώσει το «παρών»; Και εντάξει, δεν λέω, για τα εισιτήρια πηγαινέλα, κάτι θα βρεθεί, ίσως να τσοντάρει κανένας Ρώσος. Αντε και για φιλοξενία, να φιλοτιμηθεί ο Γιώργος ο γιατρός (αν έχει συνέλθει στο μεταξύ από τη δικιά του εκλογική) τραγωδία. Αλλά κι αυτός πόσους να φιλοξενήσει πια; Μπόλικοι θα είναι οι… μουσαφίρηδές του κατά τη διάρκεια των εκλογών. Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Πέστε ότι πήγε εκεί ο Θωμάς, όπως και ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος, ή ο Βασιλάκης ο Κωνσταντίνου με τον Χρήστο τον Παναγόπουλο και την κυρία Αθηνά, ο Μάλαμας ο Τεβεκέλης και οι διάφοροι νταλαβεριτζήδες της εξυγίανσης. Πέστε ότι πήγαν, ότι βρήκαν πού να φάνε, πού να ξαπλώσουν, πού να διασκεδάσουν. ΕΞΩ, όμως, ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ;
Πώς θα κυκλοφορήσουν, πώς θα αναπτυχθούν, πώς θα κάνουν τα ραντεβού τους, πώς θα μοιράσουν τα αντίδωρα;
Λίγο δύσκολο το βλέπω, φίλοι μου. Διότι οι άλλοι, όπως απέδειξαν, και «ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ», και «ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟ», που λένε. Εκεί είναι ΧΑΝΙΑ, δεν είναι Ζάκυνθος, ούτε Χαλκιδικές, να περνάει η μαγκιά.

ΥΓ.: Αλήθεια, ρε Νικολάκη από το Ηράκλειο, εσύ θα καταφέρεις να κυκλοφορήσεις εκεί, ή θα ψάχνεις για… «συναινετικές διαδικασίες»;

ΥΓ.2 : Ρε, δεν αφήνεις τα σάπια, λέω εγώ; Τη μεγάλη καρέκλα θέλεις κι εσύ, Νικολάκη. Ισως και περισσότερο από κάθε άλλον. Σε τα μας τώρα;

*** Με τα μούτρα στη δουλειά είχαν πέσει όλη μέρα χθες οι μεταφραστές του υφυπουργείου Αθλητισμού. Τους είχε βάλει ο Κοντονής να ετοιμάσουν διάβημα στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, να μην κάνουν δεκτό το αίτημα της ΕΠΟ να γίνει εκεί ο τελικός Κυπέλλου, για λόγους… κοινωνικής ειρήνης.
«Εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως», θα επισημαίνεται στο έγγραφο.

*** Βόλτα με φουσκωτό στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, στο βιότοπο της Caretta Caretta, έκανε προχθές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οχι, με τον Kontonis Kontonis δεν συναντήθηκε.

Μεθόδους ΧΟΥΝΤΑΣ εφαρμόζει η κυβέρνηση στην ΕΠΟ

Παρ’ ολίγον τρακάρισμα στην ΕΠΟ (χωρίς θύματα) όταν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ μπαίνοντας στο λογιστήριο ήρθαν φάτσα με φάτσα με τους ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών, παρουσία των ελεγκτών της… γενικής γραμματείας εσόδων!

Μάλιστα, φίλοι μου, και το ρίχνω στην πλάκα, για να μη σας στεναχωρήσω με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτήν τη στιγμή, φίλοι μου, η ΕΠΟ ελέγχεται, όπως έμαθα, από ελεγκτικά συνεργεία δύο διαφορετικών κρατικών οργανισμών! Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ήταν ήδη εγκατεστημένοι επί… μονίμου βάσεως στο λογιστήριο (έχουν κάτι… μήνες εκεί μέσα ψάχνοντας τα ίδια και τα ίδια χωρίς να βρίσκουν ΤΙΠΟΤΑ) και από προχθές κατέφθασαν και… ενισχύσεις από άλλους ελεγκτές, του Υπουργείου Οικονομικών, που… εγκαταστάθηκαν κι αυτοί με τη σειρά τους στο λογιστήριο! Και μάλιστα, όπως μου είπαν, τη μία από τις ελέγκτριες του Υπουργείου Οικονομικών την πήραν από την… Πάτρα και την έστειλαν στην ΕΠΟ, προφανώς για να μην έχει τίποτα σχέσεις, ποιος ξέρει.

Αισίως, λοιπόν, φτάσαμε σε μία κατάσταση οι ελεγκτές να κοντεύουν να ξεπεράσουν σε αριθμό τους υπαλλήλους του λογιστηρίου! Και δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά ΕΠΙ ΚΟΝΤΟΝΗ που ελέγχεται η ΕΠΟ. Τον τελευταίο χρόνο θα πρέπει να έχει περάσει γύρω στους… «πεντακόσιους εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες» (Γιαννάκη, σε θυμήθηκα πάλι) ελέγχους! Το σλόγκαν της παραγγελίας Κοντονή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι: «Ελέγξτε, ελέγξτε! Πάντα κάτι θα μείνει… (ανεξέλεγκτο)».

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…

Χούντα μού θυμίζει, φίλοι μου. Μου θυμίζει χώρες με ΣΤΥΓΝΟ, ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ καθεστώς. Μου θυμίζει απολυταρχικές μεθόδους. Μου θυμίζει ΦΑΣΙΣΜΟ. Μου θυμίζει ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ, που ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ στις διαταγές του ενός, του ΜΕΓΑΛΟΥ, του ΑΡΧΗΓΟΥ, του ΔΕΣΠΟΤΗ και ΑΡΧΟΝΤΑ των πάντων. Αυτά μου θυμίζουν οι συγκεκριμένες μέθοδοι.

Και βέβαια, όπως μέχρι τώρα, για μία ακόμη φορά δεν πρόκειται να βρούνε τίποτα, διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι για να βρούνε.
Νομίζουν ότι ψάχνοντας, θα βρούνε «χρυσάφι». Οταν όμως τελειώσουν το ψάξιμο, το μόνο που θα έχουν βρει θα είναι ένα αμελέτητο. Για να το παραδώσουν στον εντολέα τους…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 25/08/2016)

Διαβάστε επίσης

Μικροί-μεγάλοι στο ίδιο καφενείο!

Μικροί-μεγάλοι στο ίδιο καφενείο!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για την τύχη που έχουν ΠΑΟ και ΠΑΟΚ να παίζουν την ίδια ημέρα ευρωπαϊκό ματς με τον Ολυμπιακό.