Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χάρη στον Κοντονή γλίτωσαν τελευταία στιγμή Αίγιο, Σπάρτη, Μενίδι και Ηράκλειο!

Χάρη στον Κοντονή γλίτωσαν τελευταία στιγμή Αίγιο, Σπάρτη, Μενίδι και Ηράκλειο!
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 - 15:43

Είναι σίγουρα αξιοσημείωτο. Την εποχή που ολόκληρη η Ελλάδα βογκά από τα προβλήματα του Μνημονίου (που δεν είναι μόνον οικονομικής φύσεως) υπάρχουν τέσσερα σημεία, τέσσερις περιοχές, τέσσερις μεγάλες πόλεις ανά την Επικράτεια που μπορούν να καυχώνται ότι γνωρίζουν ημέρες ισονομίας και κοινωνικής γαλήνης. Μέρες ευτυχίας. Δεν θα σας ζαλίσω με αλληγορίες. Πρόκειται για το Αίγιο, τη Σπάρτη, το Ηράκλειο και το Μενίδι! Τέσσερις πόλεις με τεράστια πολιτιστική και αθλητική παράδοση, πού κινδύνευσαν πραγματικά να γνωρίσουν μέρες διχόνοιας, κατήφειας, κοινωνικής αναστάτωσης, παρανομίας. Ολα αυτά τα δεινά συσσωρευμένα από μία και μόνη απόφαση. Την απόφαση της εγκληματικής διοίκησης της ΕΠΟ, που ΤΟΛΜΗΣΕ να ορίσει αγώνες Κυπέλλου μεταξύ των αντιπροσωπευτικών ομάδων των τεσσάρων πόλεων!

Ετριβαν τα χέρια τους οι εγκληματίες, οι παράνομοι, οι κακοποιοί, οι χουλιγκάνοι μπαχαλάκηδες του Αιγίου, της Σπάρτης, του Μενιδίου, του Ηρακλείου Κρήτης, όταν έμαθαν ότι οι ομάδες τους θα διαγωνιστούν με σκοπό την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου: «Ηρθε επιτέλους η ώρα που περιμέναμε. Η ώρα που ο καθένας μας θα πάρει τον νόμο στα χέρια του και θα κάψει, θα σπάσει, θα δείρει, θα καταλύσει κάθε έννοια έννομης τάξης και ασφάλειας. Ηρθε η ώρα του πλιάτσικου, η ώρα του θριάμβου της ανομίας. Εμπρός, παλικάρια, για νέους πετροπόλεμους, νέες μολότοφ, νέους πετροβολισμούς».

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ!

Μόνο μία λεπτομέρεια δεν είχαν υπολογίσει οι πανευτυχείς κακοποιοί. Οτι σ’ αυτή την έρμη, δυστυχισμένη και καταδικασμένη χώρα, υπάρχει ένας υφυπουργός Αθλητισμού που λέγεται Κοντονής! Που είναι ο υπερασπιστής της ισονομίας και της αδιασάλευτης κοινωνικής ειρήνης. Ο υφυπουργός που πάνω απ’ όλα, βάζει την αγωνία του πατέρα (όχι του Νίκου, γενικώς ομιλώ) ο οποίος βλέπει τον γιο του να φεύγει για το γήπεδο και δεν ξέρει αν θα τον ξαναδεί! Αυτόν υπερασπίζεται ο Κοντονής και το έχει επισημάνει ο ίδιος κατ’ επανάληψη. Τι θα έκανε ο πατέρας του γιου που πάει στο γήπεδο, αν δεν υπήρχε ο Κοντονής; Ευτυχείς, λοιπόν, οι κάτοικοι των πόλεων που βρέθηκε στο τιμόνι του Αθλητισμού ένας αποφασιστικός, απτόητος, πανίσχυρος (πιο πολύ και από το VIM!!!) και παντοδύναμος υφυπουργός. Τι θα έκαναν αν δεν τον είχαν; (Επίλογος: Αν κάποιος τραβήξει στη λεωφόρου Σχιστού, από την ιχθυόσκαλα της Δραπετσώνας μέχρι το τέλος της, στο Χαϊδάρι και ακολουθήσει την Εθνική Αθηνών-Κορίνθου προς Αθήνα, θα συναντήσει στον δρόμο του ένα ευαγές ίδρυμα, με πολλά μικρά σπιτάκια και ανθρώπους με λευκές μπλούζες. Εκεί, δεν θα χρειαστεί να ψάξει πολύ για να βρει τον δεύτερο, μετά τον Κοντονή, υπερασπιστή της ισονομίας και της κοινωνικής ειρήνης. Εχει κάμποσους τέτοιους, μόνιμους κατοίκους εκεί).

Η ΕΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΕ… ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ!!!

Δεν ξέρω πάντως αν το έχετε προσέξει. Τα σκατοσάιτ και τα ΑΡΔοΜΜΕ προσπαθούν επίμονα, από την πρώτη κιόλας ώρα, να μεταθέσουν την ευθύνη για το νέο καραγκιοζιλίκι του Κοντονή με την… αναβολή των αγώνων Κυπέλλου, στην… ΕΠΟ! Δεν είναι καινοφανής η πρακτική, θα μου πείτε. Πρόκειται για τη γνωστή «συριζαίικη» μέθοδο μετάθεσης ευθυνών. Η… ΕΠΟ φταίει, σου λένε, για τη ματαίωση των δύο αγώνων Κυπέλλου, επειδή τους… όρισε, χωρίς να έχει επέλθει η… ισονομία και η κοινωνική γαλήνη!!! Οπως και να το πάρετε, αγαπητοί φίλοι, απ’ όπου και αν το δείτε, είναι απίστευτο! Αδιανόητο! Δηλαδή οι άνθρωποι (του Κοντονή) για ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ μ…κες μας περνάνε πια; Για τόσο ανεγκέφαλους, τόσο ανόητους, τόσο άσχετους και αδαείς;

Πιστεύει δηλαδή ο λεγάμενος ότι ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, πλην μιας ολιγάριθμης και ισχνότατης μειοψηφίας, λειτουργεί και σκέπτεται σαν τους… ψηφοφόρους του στη Ζάκυνθο; Πιστεύει ότι μπορεί τόσο εύκολα και με τόσο παιδαριώδη τρόπο να κοροϊδεύει τον κοσμάκη και να εκμεταλλεύεται τα οπαδικά πάθη, αυτά που τόσο υποκριτικά εξαγγέλλει ότι θέλει να εξαλείψει;
Θα του θυμίσω, λοιπόν, του Κοντονή μια φράση που πολυχρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του κόμματός του να πάρει την εξουσία:

ΜΕ «ΣΥΝΕΡΓΟ» ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΕΑΒ

Δεν γνωρίζω το επίσημο «δικαιολογητικό» της απόφασής του να ματαιώσει-αναβάλει τους ΔΥΟ αγώνες Κυπέλλου που αποφάσισε η ΕΠΟ. Εξάλλου μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, που ρώτησα, η απόφαση του Κοντονή δεν είχε κοινοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, για να μάθουμε το σκεπτικό του. Ως συνήθως, ο τύπος αυτός ΠΡΩΤΑ αποφασίζει και διατάσσει και ΜΕΤΑ δικαιολογεί την απόφασή του! Με συνεργούς, ΠΑΝΤΑ τον αναξιοπρεπή κρατικό φορέα που λέγεται «ΔΕΑΒ» και κάποιους αξιωματούχους από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, που προσωπικά θεωρώ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ, λόγω της ΑΜΕΣΗΣ και ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΗΣ (όπως φαίνεται) ΥΠΟΤΑΓΗΣ τους στα κελεύσματα και τις διαταγές του υφυπουργού.

Βεβαίως, δεν αμφιβάλλει κανείς ότι η δικαιολογία θα είναι μία από τα ίδια. Οτι πάλι θα έχει βάλει μπροστά αόριστες και ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΕΣ γενικότητες εννοιών, όπως η… «ισονομία», ή ο… «κίνδυνος διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης» και διάφορες άλλες παρομοίου «περιεχομένου» ΠΑΠΑΡΙΕΣ! Να γελάνε και οι πέτρες, δηλαδή.

Δεν γνωρίζω φυσικά πώς αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες του Αιγίου, της Σπάρτης, του Μενιδίου και του Ηρακλείου Κρήτης (εκεί που εν-εδρεύει ο φίλος του Κοντονή Τζόρτζογλου, ο οποίος λιγουρεύεται την καρέκλα του προέδρου αν τοποθετηθεί «διοικούσα επιτροπή» διακηρύσσοντας τη… «συναίνεση») με την ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ και προερχόμενη από θυμική διαταραχή απόφαση, που τους στερεί το δικαίωμα να ΔΟΥΝ και να ΖΗΣΟΥΝ τις συγκινήσεις που μπορούν να τους προσφέρουν οι αγώνες των ομάδων τους.

Πιστεύω, όμως, ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει η στιγμή που ο συγκεκριμένος σατραπίσκος θα γευτεί τις αντιδράσεις του κοσμάκη και βεβαίως όχι μόνος του. Με την κυβέρνησή του παρέα.

Είπαμε, άλλωστε: Mπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό.

Η ΤΡΙΑΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΥΠΙΑ ΑΕΚΟΥΛΑ

*** Τρία ρούφηξε από τον Απόλλωνα η ΑΕΚούλα. Θα μου πείτε, φιλικό ήταν, δεν πειράζει, το θέμα είναι τι γίνεται με τα επίσημα. Συμφωνώ, αλλά μπορείτε να μου πείτε τι ΟΡΓΙΟ θα είχε γίνει στα διάφορα σκατοσάιτ και τα ΑΡΔοΜΜΕ από τους διαπρεπείς τσατσογράφους, έτσι και το 3-1 το είχε εισπράξει ο Ολυμπιακός, έστω και σε φιλικό κεκλεισμένων των θυρών;
*** Εντάξει, να δεχτώ ότι η ΑΕΚούλα ήταν ελλιπής. Δεν έπαιξε ο… Γκάλο, ο… Ντίντακ, ο… Ανέστης (μου είπαν ότι έχει κουφαθεί από το δυναμιτάκι που του έριξαν οι Αρειανοί στο Χαριλάου) και ο Σιμόες (λένε ότι κι αυτός είναι για… «σκότωμα» στο ξεπούλημα του Νιάου). Είναι και κάνας άλλος; Δεν θυμάμαι.

*** Και στον Απολλωνάκο, όμως, υπήρχαν απουσίες. Και πολύ σημαντικότερες, αναλογικά. Ελειπαν ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο Περογαμβράκης, ο Παναγιώτης Λαγός, ο Τζιώρας, ο Κρητικός. Και τερματοφύλακας έπαιξε ο Διονύσης ο Χιώτης που εντός ολίγου κλείνει τα σαράντα. Α; Είπατε τίποτα;

ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΤΕΪΔΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛ ΣΙΝΤ

*** Εντάξει με τον Μπακασέτα, αυτός είναι πιτσιρικάς και θα αντέξει στην απαξίωση της Κούλας. Η περίπτωση του άλλου, του Παλτέιδα, έχει πλάκα. Που τον στήνουν σαν τον Ελ Σιντ, νεκρό πάνω στο άλογό του, για να τον βλέπουν οι Σαρακινοί, να παρατάνε τα όπλα τους και να το βάζουν στα πόδια!
*** Αν τα βάλουμε κάτω, όμως, νομίζω ότι πιο… κινητικός ήταν ο Ελ Σιντ από τον Παλτέιδα, που δεν του έδωσαν ακόμη κι άλογο να καλπάζει, εδώ που τα λέμε. Στημένος στην περιοχή είναι ο φουκαράς και περιμένει μπας και του έρθει καμιά μπαλιά στα πόδια και σουτάρει.

*** Ο Κετσπάγια, όμως, θα συνεχίσει να τον βάζει στη βασική ενδεκάδα, εκτός αν πάρει καμιά διαφορετική εντολή. Πρέπει, βλέπετε, να περιμένει υπομονετικά τη νεκρανάσταση του Παλτέιδα, για να δικαιολογηθεί η σπουδαία μεταγραφή του μεγάλου. Οσες φορές, λοιπόν, και να… λιποθυμήσει από την αφαγία, όπως τις άλλες, ο Παλτέιδα δεν βγαίνει. Μέχρι τελικής πτώσεως βασικός θα είναι.

«ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΚΕΨΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

Το θεωρώ πολύ σωστό και τεκμηριωμένο, γι’ αυτό και αντιγράφω το σχόλιο του Andreas (28/08/16) από τους RATM: «Σήμερα λέω να το πάρω ανάποδα, από την κατάληξη. Η απόφαση αναβολής του Κυπέλλου λήφθηκε γιατί υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια τάξη. Ο κίνδυνος διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αρα διαπιστώθηκε με στοιχεία ότι οι χούλιγκαν του Παναιγιάλειου (επικίνδυνοι) και των λοιπών ομάδων ετοίμαζαν επεισόδια τόσα εκτεταμένα που θα διασαλευόταν η δημόσια τάξη. Αφού, λοιπόν, υπάρχουν στοιχεία, πού είναι οι συλλήψεις; Εκτός και αν τα στοιχεία είναι ότι ξέρουμε ότι σκέφτονταν ότι θα γίνουν επεισόδια. Οπότε μιλάμε για το μεγαλύτερο έγκλημα, το έγκλημα σκέψης.

Κολοσσέ εσύ της πολιτικής και νομικής σκέψης, άκου και την ταπεινή μου πρόταση: Την τάξη την καθορίζουν οι νόμοι. Αρα αν τα δικαστήρια βγάλουν νόμο αντισυνταγματικό, κινδυνεύει η δημόσια τάξη. Σε κάθε τέτοια περίπτωση να καταργούνται τα δικαστήρια. Ή ακόμα καλύτερα το Σύνταγμα. Ετσι κι αλλιώς είναι περιττά όλα υπό την πεφωτισμένη ηγεσία σου, ω, πολυχρονεμένε μου πασά. Και μη φοβάσαι, δεν ανησυχούμε. Αν κάνουν αγωγές κατά του δημοσίου οι ομάδες για τα διαφυγόντα κέρδη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρουμε ότι από την τσέπη σου θα τα βάλεις».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/08/2016)

Διαβάστε επίσης

ΕΠΟ - ΚΟΝΤΟΝΗΣ 2-0!

ΕΠΟ - ΚΟΝΤΟΝΗΣ 2-0!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.