Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ΑΡΔάκες τσατσογράφοι… όρισαν τον Σιδηρόπουλο στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ!

Οι ΑΡΔάκες τσατσογράφοι… όρισαν τον Σιδηρόπουλο στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ!
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 - 15:47

Ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα της μεθεπόμενης αγωνιστικής Ολυμπιακός - ΑΕΚ!

Τι; Πώς είπατε; Από… ποιον ορίστηκε; Φυσικά όχι από την αρμόδια γι’ αυτό το καθήκον Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ! Σιγά μην την… άφηναν να ορίσει όποιον διαιτητή θέλει!

Ο ορισμός του Σιδηρόπουλου είναι προϊόν της άθλιας τακτικής άθλιων ΑΡΔάκων. Τον όρισαν οι τσατσογράφοι που έχουν τεθεί στην υπηρεσία της ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Αυτά δηλαδή που δεν θέλει να φανεί ότι τα γράφει η ίδια η ΑΕΚούλα, βάζει και τα γράφουν οι αρμόδιοι τσατσογράφοι. Απλά πράγματα.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τον Σιδηρόπουλο και το παιχνίδι (ΟΧΙ και ΝΤΕΡΜΠΙ, για όνομα του Θεού!) της Κυριακής 2 Οκτωβρίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»;

Η αρθρογραφία των ΑΡΔάκων προσπαθεί να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τον Σιδηρόπουλο, προβάλλοντας την «άποψη» ότι «δεν είναι απλά φαβορί να οριστεί», αλλά είναι και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που ΠΡΕΠΕΙ να οριστεί, ότι «είναι σχεδόν απίθανο να οριστεί κάποιος άλλος διαιτητής εκτός αυτού» και πως «ο Βασσάρας δεν θα μπορούσε ποτέ να αρνηθεί την πρόταση (από… ποιον, προς… ποιους;) για τον ορισμό του»!

ΕΔΩΣΕ ΚΑΜΙΑ… ΟΝΤΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΓΗ;

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα, αλλά που αποτελούν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, εδώ που έχουν ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ τη λειτουργία της ελληνικής διαιτησίας, με την ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ τακτική των ηπίων τόνων που έχουν υιοθετήσει στην ΕΠΟ. Οταν κάποιες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ΚΡΑΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ τους διαιτητές και ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται. Οταν οι ίδιες ομάδες δείχνουν ότι ουσιαστικά ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ στο ποιος θα οριστεί και ποιος όχι, δημοσιοποιώντας και ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ την περιθωριοποίηση των μη αρεστών τους διαιτητών, ΕΠΟΜΕΝΟ ήταν ότι θα φτάναμε κάποια στιγμή και στο σημείο, δημοσιογράφοι-κομάντο της ΣΠΕΙΡΑΣ των δήθεν «εξυγιαντών» να έχουν αναλάβει και καθήκοντα… ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ στους αγώνες των ομάδων τους.

Η επιθυμία, λοιπόν, των ΑΡΔάκων είναι να οριστεί ο Σιδηρόπουλος στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Νομίζω ότι τα συμπεράσματα δεν απαιτούν διερεύνηση ή επεξηγήσεις. Το γεγονός μιλάει από μόνο του. Ο Σιδηρόπουλος θεωρείται ο εκλεκτότερος όλων των Ελλήνων διαιτητών από τις συγκεκριμένες ομάδες: Την ΑΕΚούλα του Μελισσανίδη, τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη και τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου.

Αναρωτιέμαι, όμως, αν Ο ΙΔΙΟΣ ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ είναι… υπερήφανος για την… «εμπιστοσύνη» που απολαμβάνει από τους συγκεκριμένους; Αναρωτιέμαι αν και από πού πηγάζει αυτή η λατρεία προς το πρόσωπό του απ’ αυτούς τους τρείς. Να πω ότι έδωσε καμία… ΟΝΤΙΣΙΟΝ και… ΠΕΡΑΣΕ;

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ!

Να πω ότι τους γνώρισε από κοντά και τους τρεις και διαπίστωσε ότι ταιριάζει η χημεία τους;

Να πω ότι τον έχουν προσλάβει ως προσωπικό διαιτητή, όπως παλιά ο κάθε Λουδοβίκος είχε τον προσωπικό του ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ;

Οχι, βεβαίως τίποτα απ’ αυτά δεν συμβαίνει. Απλά, θεωρούν και οι τρεις (Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Σαββίδης) τον Σιδηρόπουλο ως κορυφαίο Ελληνα διαιτητή, ο οποίος εξαιτίας αυτού θα πρέπει να σφυρίζει σε… ΟΛΑ τα ντέρμπι, για να εξασφαλίζεται έτσι η… ισονομία, η… κοινωνική γαλήνη και η δημόσια τάξη και ασφάλεια. Οπως ακριβώς βεβαίως τα έχει πει και ο ίδιος ο Κοντονής (τα μεγάλα πνεύματα μοιραία κάπου… θα συναντηθούν).

Και βέβαια, η παρουσία του Σιδηρόπουλου αποτελεί εχέγγυο και για τον πατέρα που βλέπει το παιδί του να φεύγει για το γήπεδο και δεν ξέρει αν θα το ξαναδεί, όπως επίσης έχει πει ο Μέγας Κοντονής.

ΣΑΝ ΚΙΛΟΤΕΣ

Καλά όλα αυτά, ας πούμε. Αν όμως είναι πράγματι έτσι, τότε ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ η ΕΠΙΒΟΛΗ διά της (δημοσιογραφικής) ΒΙΑΣ του Σιδηρόπουλου στα κρίσιμα παιχνίδια; Δεν είναι ολίγον τι… «πλεονασμός» να βάζουνε τους τσατσογράφους να ασκούν «πίεση» στα θεσμικά όργανα; Μήπως έτσι κάνουν επίδειξη δύναμης στον Σιδηρόπουλο και τον κάθε Σιδηρόπουλο; Μήπως με αυτό τον τρόπο δείχνουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους άλλους διαιτητές ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ σήμερα στη διαιτησία, ποιος ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και γι’ αυτό θα πρέπει να «έχουν τον νου τους»;

Οι διαιτητές ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι «εκλεκτοί» του ενός και του άλλου. Κανείς δεν μπορεί να μεταχειρίζεται τους διαιτητές σαν ΚΙΛΟΤΕΣ που τις κατεβάζουν βίαια προκειμένου να κάνουν τη δουλειά και μετά τις ξεχνάνε πεταμένες στο πάτωμα.

ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΚΑΛΟΥΣ!

Αποψή μου, ότι ο Σιδηρόπουλος έχει πλέον ΕΚΤΕΘΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ από την οικειοθελή «προστασία» των δημοσιογραφικών «νταβατζήδων» που και αυτοί λειτουργούν κατόπιν εντολών των ανωτέρων τους, των αφεντικών-«σωματεμπόρων» της διαιτησίας.

Τι θα κάνει όμως ο Σιδηρόπουλος; Θα ΔΕΧΤΕΙ τον ορισμό, που ΙΣΩΣ «αποφασίσουν» οι αρμόδιοι της ΚΕΔ; Ή μήπως θα αρνηθεί να μπει σ’ αυτή τη μυλόπετρα που όποιος εκτίθεται ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να συμπιεστεί και να καταλήξει… αλοιφή για τους κάλους;

Και οι ΑΛΛΟΙ διαιτητές του πίνακα, οι διεθνείς και μη, ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ να κάνουν μπροστά σ’ αυτή την απολύτως ΑΝΗΘΙΚΗ κατάσταση που επικρατεί, που τους μειώνει, τους απαξιώνει, τους υποβαθμίζει και τους ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ αφόρητα; Θα δεχτούν δηλαδή να ορίζονται σε αγώνες από πληρωμένα πληκτρολόγια;
Αν τα δέχονται ΟΛΑ αδιαμαρτύρητα και μοιρολατρικά, τότε… ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ όσα παθαίνουν και όσα αναμένεται με μαθηματική ακρίβεια να πάθουν στο μέλλον, μέσα σ’ αυτό το ΑΝΗΘΙΚΟ, ΑΜΑΡΤΩΛΟ και ΙΔΙΟΤΕΛΕΣ καθεστώς που προσπαθούν να επιβιώσουν…

Οι επιλογές για τη θέση του αριστερού μπακ αποδεικνύουν το βαθύ, ποιοτικό και πληρέστατο ρόστερ του Ολυμπιακού

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάζω τα ρεπορτάζ που αφορούν την προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τη Λάρισα και ιδιαίτερα για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί από τον Μπέντο ο Σεμπά στη θέση του αριστερού μπακ-χαφ.

Δεν θα πω τη γνώμη μου γι’ αυτό το ενδεχόμενο, διότι δεν έχω το δικαίωμα γνώμης για μία επιλογή του μοναδικού αρμόδιου να έχει γνώμη, του προπονητή της ομάδας.

Εδώ, όμως, από αυτό το γεγονός προκύπτουν δύο πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Το πρώτο αφορά το μοναδικό ΒΑΘΟΣ του ρόστερ του Ολυμπιακού, ο οποίος και σ’ αυτή τη θέση έχει πολλές και εξαιρετικές λύσεις.

Εκτός του Κωνσταντίνου Τσιμίκα, ο οποίος έχει δοκιμαστεί και κατά την περσινή περίοδο σε επίσημους αγώνες, με αξιόλογα αποτελέσματα, η θέση αυτή μπορεί να καλυφθεί ΑΝΕΤΑ, εκτός των τραυματιών Ντε λα Μπέγια και Ρέτσου, από τον διεθνή Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος έχει παίξει πολλές φορές σ’ αυτή τη θέση με τον Πανιώνιο, αλλά και με τον Ολυμπιακό, πάντα με μεγάλη επιτυχία. Αν ήξερα ότι ο Σιόβας είναι απολύτως έτοιμος, σίγουρα θα τον προτιμούσα. Θεωρώ εξαιρετικές λύσεις επίσης τον πάντα πολύτιμο Πραξιτέλη Βούρο, τον νεαρό Νικολάου που επίσης έχει παίξει στην πρώτη ομάδα πέρυσι στην προετοιμασία, και τον νεαρότερο Φουάση, που έχει και αυτός δοκιμαστεί με επιτυχία από τον ίδιο τον Μπέντο. Και για όσους απορούν με την αναφορά σε δύο νεαρούς παίκτες, η άποψή μου είναι, όπως τους έχω δει, ότι αν έπαιζαν π.χ. στη Λάρισα, θα ήταν ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ στελέχη της. Δεν υπάρχουν πολλά αξιόλογα αριστερά μπακ στο πρωτάθλημα, σαν τους Νικολάου και Φουάση.

Πάμε τώρα στο δεύτερο θέμα που προκύπτει από την πιθανότητα χρησιμοποίησης του Σεμπά στη θέση του αριστερού μπακ.

Στην ιστορία του Ολυμπιακού, όσο βεβαίως μπορώ να θυμάμαι, ΔΥΟ ανάλογες περιπτώσεις έχουν υπάρξει. Δύο δηλαδή παίκτες του Ολυμπιακού, φύσει ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ, έπαιξαν κάποια στιγμή «κατ’ ανάγκην» αριστεροί μπακ και όχι μόνο καθιερώθηκαν, αλλά έκαναν καταπληκτική καριέρα στον Ολυμπιακό και την εθνική ομάδα!

ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ

Ο ένας είναι ο Νίκος Βαμβακούλας και ο άλλος ο Θανάσης Αγγελής! Ξεκινάω από τον παλαιότερο. Ο Αγγελής αποκτήθηκε το 1967 από την Ιεράπολη (!) προκειμένου να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του τεράστιου Βασίλη Μποτίνου στη θέση του αριστερού ακραίου. Είχε αποκτηθεί με εισήγηση του Μάρτον Μπούκοβι, αλλά ο Στέφαν Μπόμπεκ ήταν εκείνος πού τον μετέτρεψε σε αριστερό μπακ, θέση στην οποία διέπρεψε για πολλά-πολλά χρόνια.

Ο Αγγελής, με κυριότερο χαρακτηριστικό του την ταχύτητα και την άριστη τεχνική στο κοντρόλ, έχει στο ιστορικό του και την επιτυχία κρίσιμων γκολ και μάλιστα σε τελικούς Κυπέλλου και τα δύο σε βάρος του ΠΑΟΚ! Το 1971 στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1 και το 1973 στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0!

Ο Νίκος Βαμβακούλας, με εκπληκτική ταχύτητα και ικανότητα στο κοντρόλ, αποκτήθηκε για τη θέση του σέντερ φορ το 1977, από τη Λαυρεωτική, όπου ήταν πρώτος σκόρερ της κατηγορίας του με πάνω από σαράντα γκολ!

Πολύ γρήγορα, ο Τόζα Βεσελίνοβιτς τον τοποθέτησε αριστερό μπακ και βεβαίως, εκεί καθιερώθηκε και κυριολεκτικά διέπρεψε.

Και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τον Νίκο Βαμβακούλα έφερε στον Ολυμπιακό ο τότε γενικός αρχηγός Μιλτιάδης Μαρινάκης, ο πατέρας του σημερινού ηγέτη των «ερυθρόλευκων». Ηταν ένα προσωπικό δώρο του αείμνηστου, μεγάλου και αγνού φιλάθλου του Ολυμπιακού.

Αυτοί οι δύο είναι οι περιπτώσεις που μπορώ να θυμηθώ για τον Ολυμπιακό. Υπήρξαν ανάλογες περιπτώσεις και σε άλλες ομάδες, όπως π.χ. του Αλέκου Σοφιανίδη της ΑΕΚ, αλλά αυτά αφορούν πιο εξειδικευμένα θέματα.

Ούτε για βαλές!

Λοιπόν, για να κάνουμε ένα μαθηματάκι ακόμα. Το 21 κερδίζει στα χαρτιά. Στις εκλογές της ΕΠΟ δεν κερδίζει.

Βεβαίως, αν τραβήξουν βαλέ, πάνε στο 31. Ο Κοντονής, όμως, δεν είναι βαλές. Ζελατίνα της τράπουλας είναι.

«Βασιλικά»

Ωραίοι εκεί στη… «βασίλισσα του Βορρά».

Εδιωξαν τον προπονητή και… κράτησαν τον τερματοφύλακα!

Πετάει ο γάιδαρος!

Το «Διαιτητικό», λένε, είναι αποφασισμένο. Και ότι… πετάει ο γάιδαρος μπορεί να αποφασίσει, για να βοηθήσει στην εμπέδωση της… υγείας!

Να διακοπεί!

«Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αποθεραπεία του Πέτρου Μάνταλου» (από τις εφημερίδες).

Νομίζω ότι απαιτείται μία διακοπή του πρωταθλήματος από τον Κοντονή, μέχρι να αποθεραπευθεί πλήρως ο Μάνταλος και να είναι σε θέση να παίξει εναντίον του Ολυμπιακού.

Μόνον έτσι θα υπάρξει ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η… «βόμβα»!

Βόμβα, λέει, πέταξε ο Τσακίρης για τη μεταγραφή Σάμαρη.

Σιγά τη… βόμβα, ρε. Εγώ τέτοιες βόμβες ρίχνω… δεκάδες καθημερινά. Και κάνουν πιο πολύ θόρυβο απ’ του Τσακίρη.

Ιδίως οι… πρωινές είναι οι πιο δυνατές και θορυβώδεις!

Πιτς!

Στα πιτς βρίσκεται η κυρία Λουίζα. Περιμένει τη στιγμή που θα κληθεί να αποδώσει Δικαιοσύνη.

Συμπαρατάχθηκε

Από τη στιγμή που συμπαρατάχθηκε με τις δυνάμεις της υγείας και ο Βαγγέλης Δουκάκος, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

Το ποδόσφαιρό μας θα γνωρίσει τις μέρες που του αξίζουν.

«Ποιο αεροπλάνο;»

«Μανώλη, άσε τον Κοντονή. Εχει θέματα. Αυτήν τη στιγμή κάνει σύσκεψη με τα άγρια θηρία (λιοντάρι, ΤΙΓΡΗΣ) για το καλό του ποδοσφαίρου. Ψάχνουν να βρουν για κάτι μολότοφ και κάτι χειροβομβίδες ποιο αεροπλάνο τις πέταξε από ψηλά. Οταν βρουν τον υπεύθυνο θα διακόψουν το πρωτάθλημα. Εχουμε βλέπεις και τραυματίες από τον πόλεμο, πώς θα κατέβουμε στον Πειραιά;» (Νίκος Πετρονικολός)

Τακτικοί

Εντάξει, ο νόμος ομιλεί για τακτικούς. Δεν ομιλεί όμως για τακτικούς… επισκέπτες του… γραφείου του υφυπουργού

Χόντρυνε

«Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο το παιχνίδι να χοντρύνει επικίνδυνα. Πολύ φοβάμαι ότι τα πιο τραγικά δεν θα αργήσουν και την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο Κοντονής και οι εντολείς του. Αν δεν επέμβει ούτε τώρα ένας αντικειμενικός εισαγγελέας θα έχουμε άσχημη κατάληξη...» (Νίκος Ζάννης).

Τον Γκιρτζίκη

Το μεγάλο λάθος του Σφακιανάκη ήταν που βράβευσε τον Γκιρτζίκη. Εκείνη τη στιγμή ο Κοντονής αποφάσισε να τον εκθρονίσει.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/09/2016)

Διαβάστε επίσης

ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Η ΜΠΑΡΤΣΑ!

ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Η ΜΠΑΡΤΣΑ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει για την Μπαρτσελόνα που κέρδισε τα δύο πρώτα ματς όπως ο Ολυμπιακός και στο τρίτο έχασε από τη… «Λάρισα» της Ισπανίας, ΜΕΣΑ στοπ Καμπ Νου!

«Ο ΠΑΠΠΑΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ»!

«Ο ΠΑΠΠΑΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ»!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για το φαβορί για Όσκαρ κωμωδίας και την παράσταση που παίζουν οι μεγάλοι σύγχρονοι κωμικοί ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.